abinizin cebinden en az 50 papel çıkar. sigorta firması abinize kasko değeri üzerinden bir hesap çıkaracaktır, arabanın satış fiyatını vermeyecektir. önemli olan cana gelmesin varsın para çıksın. |
Kaza sonucu hasar durumu perte çıkar mı? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-57554940Ben korktuğum şey, özellikle tatile mutlu mutlu giderken kaza olması. birkaç gün sonra bende çıkıcam ama korkuyorum. araba pert gibi duruyor.
Korkunun ecele faydası yok.
Allah' ın dediği olur...
-
Kardeşinizin kusur oranı ne kadardı acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kaza pazar akşamı oldu, tutanakları dün teslim etti, henüz kusur oranları hakkında bir gelişme olmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kontrolsüz (Geceleri ışıkları sarı yanıp söner) kavşakta gecenin bir yarısı sola dönüş yaptım.
Tam döneceğim yola girmiştim ki saatte 120 km hızla gelen başka bir otomobil kuyruktan çarptı ve arabam kendi etrafında tam bir tur attı.
Benim araçta arka dingil yerinden oynadı ama diğer araç perte çıktığı tüm hava yastıklarını açmasından belliydi.
Arabanın içinden çıkan 5 adet erkek tip alkollü olabilir mi diye şüphe ettim ama kokmuyorlardı.
Kazayı gören trafik ekibi yanımıza geldi: "Yaralı var mı?" diye sordu her iki tarafta yaralı yok deyince yoluna devam etti.
Tutanaklar tutulduktan sonra aklıma geldi karşı tarafın uyuşturucu almış olabileceği ama yapılacak işlem kalmamıştı.
Sekiz de sekiz kusuru bana verdiler.
-
Yaptırılsa bile, araç ağır hasarlı olur.
Muhtemelen kasko şirketi yaptırmaya çalışır, siz kabul etmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer kusursuzsa ve araç perte çıkmazsa ciddi bir değer kaybı alabilir. Eğer kusuru çıkarsa alamaz maalesef.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araç için 90 bin TL tamir masrafı hesaplanmış, sigortacı büyük ihtimal pert olacak, olmazsa da itiraz edin demiş.
Servis elinden geldiğince fiyatı pert olmayacak şekilde yüksek çıkartıyor şu araca 90 bin hasar kaydi işlerse 2.el satışında pert muamelesi görüp değer kaybeder insAllah pert kararı çıkar
filmlerin etkisi olabilir.
geçmiş olsun bu arada. perte çıkar gibi
-
-
Servis parca fiyatlarindan iskonto alip kasko onayiyla onarima gidebilir.
Daha once de belirttigim sovtaj bedeline bagli tabi bu durum. Eger hasarli halini iyi bir bedelle satabilirse perte ayirirlar.
Tekrar gecmis olsun.
Teşekkürler
Kasko policesinde Sıfır araç degerleme klozu varsa rayiç degil su anki liste fiyatı neyse onu vermek zorundalar ama vırt zırt detaylarla kesintiler olabilir. Sigortacinizla konusun..
Pertlik bi durum yok 90 100 milyar hasar kaydi cikar binersiniz
Bugün itibariyle yapılan ÖTV düzenlemesi ile aracın fiyatı 50 bin TL kadar düşmüş oldu. Bu yeni gelişme sanki aracın pert edilme ihtimalini artırdı gibi geliyor bana?
-
Perte çıkar. Ben de kaza yaptığımda aracın ortalama değeri 230-240 bin civarındaydı masraf 72 bin tl çıkmıştı, direkt perte ayırdı sigorta.
-
Aynen bu fiyatla direk perte ayırırlar. Sans sizden yana oldu tekrar geçmiş olsun. Sigortacınızla sıfır arac klozu olayını mutlaka görüşün, sigorta şirketiyle ona göre mutabakat yaparsınız.
büyük geçmiş olsun, konuda çok fazla yanlış bilgi var. arka aks kırılmış diyeni bile gördüm, bir insan bir şeyi bildiğinden emin olmadan neden yazar anlamıyorum.
1- sigorta şirketleri kar etmek için varlar ve aracın hasarı değil aracın hasarını tamir etmek için gereken miktar önemlidir pert olmasında. yani hangi seçenekte şirketten daha az para çıkacaksa onu tercih ederler. Sınıra yakın olursa servis indirim yapıp kararı değiştirebilir. sadece bir kişi yazmış gördüğüm kadarıyla
tamir bedeli>pert bedeli-aracın hurdası ise pert bu kadar basit. isterse sadece çizilmiş olsun araç.
2- birisi araç yapılsa bile ağır hasar yazarlar demiş, ne alaka anlamadım ama ağır hasar pert demektir, araç perte çıkarsa ağır hasar yazılır ve yapılmadan satılır. yapılıp size verilirse ağır hasar yazılmaz.
3- artık kasko değeri sadece poliçenin fiyatını belirlemeye yarıyor, zaten poliçede yazmaz. sıfır araç klozu varsa aracın güncel fiyatı ödenir yoksa piyasa fiyatı (rayiç değer) (sahibinden.com fiyatları, galeri fiyatları vs vs) ancak rayiç değer kasko değerinden yüksekse enflasyondan korunma klozu, eksik sigorta klozu vs gerekiyor olabilir o kısmı tam bilmiyorum. hiç bir durumda siz bu arabaya bu kadar ödemişsiniz alın size aynı miktarda para denmez. tabi sıfır araç klozu olması pert olmasını zorlaştırır, bakınız 1. madde.
4- araç pert olursa mutlaka ilk teklif edilen miktara itiraz edin, sahibinden.com dan vs bulduğunuz emsal ilanlarla bir dilekçe hazırlayıp ulaşabiliyorsanız genel merkeze olmazsa acentenize verin.
-
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X