Şimdi Ara

Kaza sonucu hasar durumu perte çıkar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
4.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EN.ES

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Peki pert olması mı yoksa aracı kasko dahilinde yaptırıp kullanmak mı daha doğru olur?

Zira bu aracın yenisi 297 bin TL, 231 bin TL ye alınmıştı, arada ciddi bir fark oluştu.

Bu aracı yaptırıp kullanmak kesinlikle mantıklı değil

• quote:

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Peki pert olması mı yoksa aracı kasko dahilinde yaptırıp kullanmak mı daha doğru olur?

Zira bu aracın yenisi 297 bin TL, 231 bin TL ye alınmıştı, arada ciddi bir fark oluştu.

Sizin aracınıza benzer özellikteki araçlar kaça gidiyorsa o parayı verirler. Tabi başta düşük teklif edebilirler ama itiraz edebilirsiniz.

• Pert olacağını sanmıyorum
  • cricet C kullanıcısına yanıt
    Benzer özellikte 250-260 bin bandında ilanlar var ancak yukarıda bir arkadaş ödediğiniz miktarın biraz altı olur demiş, araç 231 bin TL ye alındı, bunun altı olursa piyasa fiyatının oldukça altına geliyor. Çok sıkıntılı bir süreç.
  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, can kaybı olmaması sevindirici, buna da şükür.

"Araç perte çıkar" diyen arkadaşlara bir sorum olacak, araç fiyatları çok arttı ama kasko trafik sigortası bu oranda artmadı, bu gibi şiddetli olmayan kazalarda da pert verirler mi ki ? Hani takla falan yok arka çamurluk, tampon , cam , yan airbag ve tavan döşemesi değişecek. Araç zaten yerli üretim yani 240 250 bin vereceklerine 50 bin e toplanamaz mı, hadi 100 bin olsun, ben bu kasko mevzusundan bir sey anlamıyorum neden kendilerinden daha çok para çıkmasını istiyorlar ki gerçekten bilmediğimden soruyorum. Benim aracımda kaskolu tüm klozları var ama valla o zaman 12 ay içinde sıfır araç klozu yaptırıp millet vurur kaza yapar kötüye kullanılır 2021 modelse 2022 sini alır gibime geliyor. Atladığım bir nokta varsa bilgisini paylaşan arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Benzer özellikte 250-260 bin bandında ilanlar var ancak yukarıda bir arkadaş ödediğiniz miktarın biraz altı olur demiş, araç 231 bin TL ye alındı, bunun altı olursa piyasa fiyatının oldukça altına geliyor. Çok sıkıntılı bir süreç.

Kasko poliçenizde muhtemelen rayiç değer yazıyordur. O yüzden ilanlardaki fiyatı vermek zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, can kaybı olmaması sevindirici, buna da şükür.

"Araç perte çıkar" diyen arkadaşlara bir sorum olacak, araç fiyatları çok arttı ama kasko trafik sigortası bu oranda artmadı, bu gibi şiddetli olmayan kazalarda da pert verirler mi ki ? Hani takla falan yok arka çamurluk, tampon , cam , yan airbag ve tavan döşemesi değişecek. Araç zaten yerli üretim yani 240 250 bin vereceklerine 50 bin e toplanamaz mı, hadi 100 bin olsun, ben bu kasko mevzusundan bir sey anlamıyorum neden kendilerinden daha çok para çıkmasını istiyorlar ki gerçekten bilmediğimden soruyorum. Benim aracımda kaskolu tüm klozları var ama valla o zaman 12 ay içinde sıfır araç klozu yaptırıp millet vurur kaza yapar kötüye kullanılır 2021 modelse 2022 sini alır gibime geliyor. Atladığım bir nokta varsa bilgisini paylaşan arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.

Araç perte çıkacaksa sigorta şirketi cebinden daha az para çıksın diye perte çıkarır, daha çok para vermek için değil. Dediğiniz gibi eğer aracın tamiratı çok tutmayacaksa zaten perte çıkarmazlar. Şasilerde bir sıkıntı yoksa bana da tamir edilir gibi duruyor. Aracı bilerek perte çıkarmak da kolay değil, nasıl yapacaksınız onu?

• Sistem çok basit aslında. Bu aracın hasarı 100 bin diyelim. Aracın kasko bedeli de 250 bin olsun. Kasko şirketi aracın kazalı durumuna değer biçtirir eksper der ki aracı 180 bine satabiliyoruz. O zaman sigorta şirketi bu aracı perte çıkarır 250- 180= 70 bin lira zararla kurtulur kasko şirketi.

• alkgs A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası şaseye ne gibi bir zarar verdi bilmiyoruz, otomatik şanziman olması da düşündürüyor, umarım eksper pert kararı verir, içine sinerek kullanılması zor görünüyor.
  • Araç sıfır olunca sıfır parası ödenmiyor mu?
  • Araç sıfır olunca sıfır parası ödenmiyor mu?
  • kasko bedeli 297k tl iken adamlar aracı aldığınız fiyat olan 231k tlyi veriyorsa bu kasko bedeli denen şey neden var ?
  • Dahil olduğum bir facebook grubunda Mk4 Seat Leon'a benzer bir kazada pert kararı verilmedi. Bahsettiğim kazada arka teker dahi kopmuştu, servis 75 bin tl masraf çıkarmış ve sigorta yapma kararı almış.

Serviste en pahalı tutan parça ön göğüs ve ön yolcu airbag'i patlarsa bu sebeple toplam hasar tutarına ciddi oranda ek yapıyor, yeni araçlarda ön airbag'ler patlamadan pert almak zor bir hale geldi gibi duruyor benim gözlemlerime göre. Geçmiş olsun bence pert verilmeyebilir ama pert için bastırın, tam sınırda gibi duruyor.

• Aracinizin pert durumu sovtaj bedeline gore sigorta sirketinin edecegi zarar dogrultusunda belli olur. %99 pert diyen arkadaslar bir goruntuye bakarak bu karar verilmez. Ben eski toyota calisaniyim kaskodan tavanin komple degistigi arac bile oldu. Eger kasko pert karari verirse; Aracinizda sifir arac klozu var ise yerine sifir arac talep edin. Bayi fiyati neyse o fiyati almaya zorlayin. Kaskonuzu yaptirdiginiz acenteyle irtibata gecip detaylari sorabilirsiniz.
  • ben pert olacağını sanmıyorum. perte çıkma durumu olursa kasko fiyatı öldürecektir. bence adam gibi bir serviste adam gibi toplanırsa çok sıktı olmaz. kaportadan ziyade mekanik aksam ve airbagler düzgün toplansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konnegeer27

Sistem çok basit aslında. Bu aracın hasarı 100 bin diyelim. Aracın kasko bedeli de 250 bin olsun. Kasko şirketi aracın kazalı durumuna değer biçtirir eksper der ki aracı 180 bine satabiliyoruz. O zaman sigorta şirketi bu aracı perte çıkarır 250- 180= 70 bin lira zararla kurtulur kasko şirketi.

Tamam arkadaşın corollasında pek bir sey yok bunda zararları az olabilir ama surayı yine anlamadım nasıl kazalı durumuna göre değer biçiliyor yani misal Allah korusun diyelim ki araç yandı eylem ya da sigara sebebiyle veya deprem oldu araba tost oldu bu durumda sadece hurda fiyatını vereceklerse kusura bakmasınlar ama saçmalık olur yani..

• en korktuğum şey, özellikle tatile mutlu mutlu giderken kaza olması. birkaç gün sonra bende çıkıcam ama korkuyorum. araba pert gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

en korktuğum şey, özellikle tatile mutlu mutlu giderken kaza olması. birkaç gün sonra bende çıkıcam ama korkuyorum. araba pert gibi duruyor.

Siz ne kadar dikkatli olursanız olun ne kadar aracınız bakımlı, lastikleri yeni olursa olsun trafikte milyonlarca insan faktörü olduğu sürece trafik her türlü olay ve olguya gebedir , bu sebeple karamsar olmayın cok düşünmeyin aksi halde hayatın tadı kalmaz

• Hayır kazalı duruma göre değer biçilmiyor. Aracın piyasada bir rayiç bedeli var. Kasko pert olma, yanma, komple işlevsiz olma durumunda bunu ödemekle yükümlü. Mesajımdaki örnekte verdiğim 250 bin TL miktarı kaskonun her türlü pert durumunda araca ödeyeceği bedeli temsil ediyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.