Şimdi Ara

kaza yapmış araç alınır mı?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

Size bir örnek vereyim, yaklaşık 2 sene önce Toyota Avensisimle kaza yaptım aracımın sağ tamponu, motor kaputu değişti, kapılar düzeltildi ve insanlar için en önemli problem diye düşünülen şaseler oynadı. O kazadan sonra aracımı yaptırıp yine binmeye devam ettim üstelik aracım sıradan bir yerde toparlandı yani öyle dört dörtlük bir servise bile girmedi. Bütün bu olanlardan sonra yine aracı kullanmaya devam ettim ve şöyle söyleyeyim, o kazaya bağlı olarak aracımda ne ekstra bir ses duydum ne yol tutuşu değişti, ne başka bir şey. Yani kazalı araç ya da şaselerinde oynama olan araçta ne gibi sıkıntı olur bilmiyorum ama ben bir problem görmedim.

Problemi öyle göremezsiniz zaten. Mesela direkleri de yamulur düzeltilebilirdi. Fakat aynı darbeyi yine aynı yerden, ama sert ama yavaş bir şekilde aldığınızda eskisinden daha kötü hasar alacağınızı bilmenizi isterim. Bu da hayati bir tehlikeye kadar gidebilir.

İllaki o aracı kullanan kişi kaza yapacak, şöyle olacak vs diye şartı yok. Teoriye göre söyleniyor bunlar. Belki de araç ömrünü tamamlayana kadar hangi sahibi kullanırsa kullansın kazasız belasız binilecek bunu bilemeyiz.

Kimileri param bu pert araca yetiyor, bari almışken şunu alayım diye alıp kullanıyor. Piyasada bir sürü pertten dönme araç var. Onlarda illaki kaza yapacaklar diye bir şey yok. Tamamen şans işi..

Helal işte budur! Bu arkadasin dedigi gibi sen tekrar kaza yap o aracla bak sag cikabiliyor musun?

Yok öyle bir tez. "Şaşesi düzeltilen araç ikinci kazada öldürürmüş.... "

Siz yine başka yerden giriyorsunuz olaya. Meseleyi, " Pert araç almışım ama hiç bir şeyin farkında değildim" yani araçta anormal bir durum yoktu olayına getiriyorsunuz. Allah korusun, kuzeniniz aracın önceden darbe aldığı yerden tekrar kaza yapsaydı? Sonra musibet olayına dönerdi olay. Bir daha öyle araç almam vs..

Bende size diyorum ki; aynı yerden kaza yapınca kesin şöyle olur diye bir kavram yok.

• kazalı araç alınır temiz yapılmışsa fakat yarın öbür gün satarken çok zor olur çok uğraştırır tavsiye etmem o yüzden.
  • Pert arac alinir da satmayacaksan ve bu sekilde alinmaz. Ben daha 1000 2000 km de kaza yapmis motoru zarar gormus araci ederinin cok olu fiyatinda alirim. Motoru ben, sasiyi cok saglam ustalara yaptirtirim. Suphesiz de binerim. Cunku daha once de babam hep oyle yapmistir, pert arac alinmaz aslinda klise bir laftir ama satarken satamazsiniz ve arac sayet pertse ben de kimin sasisini duzelttigini bilmedigim bir araca binmeye cekinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pertse aman deyim hiç girme o işe
  • quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

satış nedeni neymiş?

satan arkadaş yatırım nedeniyle aracını satıyor. Zaten ondan önceki sürücü kaza yapmış o aldıktan sonra hiçbir problem yaşamamış araçtan da çok memnun.. Bir de ekstra ses sistemi park sensörü fln takmış bindiği araç olduğu için.. satıcıyla anlaştım zaten para işini de bugün yarın çözeceğim o yüzden arabanın linki atıyorum yorumları alıyım :))

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-corsa-1.4-twinport-cosmo-2004-model-sitede-emsali-yok-89442184/detay/

• aracın kazasını da anlatıyım.. araç sol önden başka bir araca girmiş(bayan sürücü).. ön hava yastıkları açılmış.. sigortadan yaptırılmış.. son sahibi yani benim anlaştığım arkadaş araçta en ufak bir sıkıntı olmadığını ısrarla söylüyor.. ekspertize götüreceğim bugün..
  • alınabilir iyi bir ekspertiz sonrası.
  • iyi bir ekspertiz için opel servisine mi götürmem gerekiyor?
  • Şasede ve motorda bir sıkıntı yoksa gönül rahalıgı ile alın kaza normal bir durum bence degişmesi daha bile iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: razr58

quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

quote:

arkadslar dun ıtıbarıyle onceden pert kaydı olan 2005 model opel astra easytronic 1.6 twinport bir araba aldım, arabanın pert kaydını araştırdıgımda araba arkadan yemıs sol direkte hafif bır yamukluk var, arabanın motoru sanzımanı sasesi falan yasına gore olan kazasız arabalardan dahı cok cok ıyı. arabanın dısında bırkac boya yapılması gereken yer var, arabanın tum bakımları servıste yapılmıs yazlık kıslık lastıgı hepsı var, fiyat olarak 15.5 aldım. hala dusunuyorum arabayı ıyımı ettım kotumu ettım tartıyorum kafamda. yorumlarınız nedır acaba, arabanında en fazla 500tl masrafı var arabayla ılgılı lınk sudur:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-biniciye-kelepir-arac-86611887/detay

Güzel fiyata almışsın.

Kullan, işini gör, aynı piyasada sat...

cıddı mısın hocam kafam hala rahat degıl acıkcası, bu sekılde arac alıp kullanan cevremde yok

hocam aldığın fiyata 98 ni anca alacakken sen 3 kasa sonrasını almışın. bencede iyi etmişsin hayırlı olsun. inşallah ileri vadede sorun çıkarmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

quote:

arkadslar dun ıtıbarıyle onceden pert kaydı olan 2005 model opel astra easytronic 1.6 twinport bir araba aldım, arabanın pert kaydını araştırdıgımda araba arkadan yemıs sol direkte hafif bır yamukluk var, arabanın motoru sanzımanı sasesi falan yasına gore olan kazasız arabalardan dahı cok cok ıyı. arabanın dısında bırkac boya yapılması gereken yer var, arabanın tum bakımları servıste yapılmıs yazlık kıslık lastıgı hepsı var, fiyat olarak 15.5 aldım. hala dusunuyorum arabayı ıyımı ettım kotumu ettım tartıyorum kafamda. yorumlarınız nedır acaba, arabanında en fazla 500tl masrafı var arabayla ılgılı lınk sudur:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-biniciye-kelepir-arac-86611887/detay

Güzel fiyata almışsın.

Kullan, işini gör, aynı piyasada sat...

cıddı mısın hocam kafam hala rahat degıl acıkcası, bu sekılde arac alıp kullanan cevremde yok

hocam aldığın fiyata 98 ni anca alacakken sen 3 kasa sonrasını almışın. bencede iyi etmişsin hayırlı olsun. inşallah ileri vadede sorun çıkarmaz.

Hocam iki gundur sorunsuz sekilde biniyorum aracin birkac kozmetik yapilacak yani var ufak tefek masrafi simdilik gayet memnunum ilerleyen zaman ne cikarur bilmiyorum bu arada aldigim fiyata hala iyimi ettim kotumu ettim bilmiyorum:))

• iyi günler..17000 tl bütçemle civic arıyorum ve 2 araç buldum aklıma yatan..rize de oturuyorum bunu belirteyim, araçlar bunlar ;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-memurdan-bakimli-ve-masrafsiz-honda-105337569/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-1.4-is-civic-1-yillik-lpgli-170-binde-110565518/detay

tercihim 1.6 dan yana performans olarak ve km olarak..tampon ve kaput değişmiş önemli bir kazası yok deniyor ama ne olursa olsun kaza işte..içim içimi yiyor..hafta içi zamanım yok kısmetse h.sonu görüşmeyi düşünüyorum..elinde maalesef kaza resimleri yok o yüzden fikir yürütemiyorum.değişeni serviste yapılmış zaten ama cepten vermiş parasını..sizce servisteki expert kafamdaki soru işaretlerini giderirmi ve bu sonuçlara güvenerek aracı almalımıyım..2 aydır araba arıyorum çok bunaldım 2sinden birini alacam artık..
    1.4 olan komple bakım yapmış triger,rot falan daha mantıklı duruyor ama hem km, hem de 1.4 olması karadenizin rampalarında biraz düşündürücü...
    görüşlerinizi bekliyorum..

• Hocam arabaya sanayi ya da serviste bi baktır ne olur ne olmaz ama opellerde sorun çıkabilir kaza yapmışsa .

• Aracın ön takım kaza da dağılmış ise ayar tutmuyor olabılır ne kadar uğraşırsanız uğraşın sağa sola illaki gider
  • eğer alacağınız araba lüx segment'de ve uzun süre binmeyi hedeflediğiniz bir araçsa çok abartılı ve gereksiz kazaları yoksa alınır onun haricinde standart araç modellerinin kazalı yada pert kayıtlı arabaları rent'A car'cı değilseniz oto-boya kaporta işleriyle uğraşmıyorsanız hiç almayın neticede kar edeceğiniz belki 20-30 bin tl fakat onuda zaten zamanla sizden fazlasını çıkarır bu araçlar..sizin için hem zaman kaybı yaşatır hemde para kaybı..bende bi aralar porsche 911 carrera s ve targa bakmıştım beyaz ve siyah renkte hasar kayıtlı 70.bin euro'ya veriyordu aracta 20-30 milyarlık masraf söz konusu araçlar ya 2011 yada 2012 idi anahtar teslim fiyatları 150.bin euro'dan başlıyor bu bahsettiğim modellerin..birde şunu belirteyim insanlık halidir olurda bir gün maddiyata sıkışırsınız elinizde ki para edecek şeyler (daire-otomobil vs) elden çıkarmak istediğinizde hasarlı ve pert kaydı olan arabaya kolay kolay almaya kimse yanaşmaz..zaman içerisinde yaptığınız masraflardan sonra o aracı maddi sıkıntılarınız söz konusu olduğunuzda değerlerdirme babında elinizden çıkarmanız güç olacaktır ve hiç parasına vermek zorunda bile kalabilirsiniz bunuda ayrıca belirteyim seçim sizin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 10 Ocak 2013; 17:15:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

eğer alacağınız araba lüx segment'de ve uzun süre binmeyi hedeflediğiniz bir araçsa çok abartılı ve gereksiz kazaları yoksa alınır onun haricinde standart araç modellerinin kazalı yada pert kayıtlı arabaları rent'A car'cı değilseniz oto-boya kaporta işleriyle uğraşmıyorsanız hiç almayın neticede kar edeceğiniz belki 20-30 bin tl fakat onuda zaten zamanla sizden fazlasını çıkarır bu araçlar..sizin için hem zaman kaybı yaşatır hemde para kaybı..bende bi aralar porsche 911 carrera s ve targa bakmıştım beyaz ve siyah renkte hasar kayıtlı 70.bin euro'ya veriyordu aracta 20-30 milyarlık masraf söz konusu araçlar ya 2011 yada 2012 idi anahtar teslim fiyatları 150.bin euro'dan başlıyor bu bahsettiğim modellerin..birde şunu belirteyim insanlık halidir olurda bir gün maddiyata sıkışırsınız elinizde ki para edecek şeyler (daire-otomobil vs) elden çıkarmak istediğinizde hasarlı ve pert kaydı olan arabaya kolay kolay almaya kimse yanaşmaz..zaman içerisinde yaptığınız masraflardan sonra o aracı maddi sıkıntılarınız söz konusu olduğunuzda değerlerdirme babında elinizden çıkarmanız güç olacaktır ve hiç parasına vermek zorunda bile kalabilirsiniz bunuda ayrıca belirteyim seçim sizin..
    tabi her her şekilde seçim sizin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gestapo SS -- 10 Ocak 2013; 17:20:29 >

• cevabınız için teşekkürler,peki bir öneriniz varmı 17 000 tl civarı 2.el de sıkıntı yaratmayacak bir araç..aile arabası olarak kullanacağım ve 2-3 yıl kullanıp satmayı düşünüyorum..tercihim otomatik.sedan olması da önemli. 2 aydır araba bakıyorum nette forumları okuyorum sürekli fikrim değişiyor..önceden aynı paralara 2005-2006 clio alır binerim diyordum,şimdi honda-toyota-ford dan başkasına bakamaz oldum yorumlardan sonra..anlayacağınız kafam allak bullak :)
  • tekrar merhaba..araç alma konusundaki fikrim tamamen değişti..fiyatta 25000 lere kadar çıkıp(üstünü kredi ile tamamlayıp) km ve model olarak olarak daha iyi bir araç alıp en az 3-5 yıl binmeyi planlıyorum..her yıl bu stres çekilmez..haksızmıyım...
  • Merhabalar arkadaşlar yeni bir konu açmak istemediğim için konuyu hortlatıyorum :)

Bir araç almak istiyorum ancak araç kazalı ve 9000 liralık hasarı var. 9000liralık hasarın içerisinde ön alt takımlar ve farlar tamamen değişmiştir denildi.
    Değişimlerin hepsi kasko şirketi tarafından orjinal servisinde yaptırılmış.

Bu tür bir araç almak yürüyen bakımından sizce nasıl bir sorun çıkartır? Çıkartır mı? tabiki olasılıklar her zaman mümkündür ancak araba bilgim çok olmadığı için bu durumun ne derece önemli olduğunu anlamaya çalışıyorum. Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.