Şimdi Ara

kaza yapmış araç alınır mı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2009 da 2 büyük kaza oldu.
    2. kazada arabanın önü dağıldı, hava yastıkları açıldı.
    11,500 tl ye, elazığda, fiat yetkili servisince tamir edildi.
    sanırım şasiisndede düzeltme yapmışlar.
    ben bu aracı haala kullanıyorum ve hiç bir olumsuz tarafını görmedim.
    kazalı araçlardan neden bu kadar korkuyoruz.
    benim araabadan sonra, kazalı araçlara karşı olan ön yargım bira düzeldi.
    yetkili servisce tamir edilmiş ve orjinal parça kullanılmış araç bence alınabilir.
    ben bile kazalı br grand scenıc alsam mı diye düşünüyorum bazen.
    kazalı araçtan eskisi kadar endişelenmiyorum diyeyim.
    mühim olan kazalı aracı alırken ücretini sağlam araç gibi almamak,
    çünkü satarken zarar etmemeniz gerekiyor.
    o yüzden kazalı fiyatına alıp, kazalı fiyatına satılırsa maddi olarak bir kayıp ta olmaz.

• büyük bi kaza değilse alınır.
  • Araçlarda boya veya değişen parçadan sıkıntı olmaz (orjinal değişmişse) ama kesinlikle göstertip şasi hazarı, motor hasarı, direkler gibi önemli konulara kesinlikle baktırın eğer bunlarda bir sıkıntı yoksa gönül rahatlığı ile alabilirsiniz .
  • Expertiz+test sürüşü sonrası neden alınmasın.
  • satarkende sıkıntı çıkabiliyor.
  • arkadslar dun ıtıbarıyle onceden pert kaydı olan 2005 model opel astra easytronic 1.6 twinport bir araba aldım, arabanın pert kaydını araştırdıgımda araba arkadan yemıs sol direkte hafif bır yamukluk var, arabanın motoru sanzımanı sasesi falan yasına gore olan kazasız arabalardan dahı cok cok ıyı. arabanın dısında bırkac boya yapılması gereken yer var, arabanın tum bakımları servıste yapılmıs yazlık kıslık lastıgı hepsı var, fiyat olarak 15.5 aldım. hala dusunuyorum arabayı ıyımı ettım kotumu ettım tartıyorum kafamda. yorumlarınız nedır acaba, arabanında en fazla 500tl masrafı var arabayla ılgılı lınk sudur:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-biniciye-kelepir-arac-86611887/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: razr58

arkadslar dun ıtıbarıyle onceden pert kaydı olan 2005 model opel astra easytronic 1.6 twinport bir araba aldım, arabanın pert kaydını araştırdıgımda araba arkadan yemıs sol direkte hafif bır yamukluk var, arabanın motoru sanzımanı sasesi falan yasına gore olan kazasız arabalardan dahı cok cok ıyı. arabanın dısında bırkac boya yapılması gereken yer var, arabanın tum bakımları servıste yapılmıs yazlık kıslık lastıgı hepsı var, fiyat olarak 15.5 aldım. hala dusunuyorum arabayı ıyımı ettım kotumu ettım tartıyorum kafamda. yorumlarınız nedır acaba, arabanında en fazla 500tl masrafı var arabayla ılgılı lınk sudur:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-biniciye-kelepir-arac-86611887/detay

Güzel fiyata almışsın.

Kullan, işini gör, aynı piyasada sat...

• quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

quote:

Orijinalden alıntı: razr58

arkadslar dun ıtıbarıyle onceden pert kaydı olan 2005 model opel astra easytronic 1.6 twinport bir araba aldım, arabanın pert kaydını araştırdıgımda araba arkadan yemıs sol direkte hafif bır yamukluk var, arabanın motoru sanzımanı sasesi falan yasına gore olan kazasız arabalardan dahı cok cok ıyı. arabanın dısında bırkac boya yapılması gereken yer var, arabanın tum bakımları servıste yapılmıs yazlık kıslık lastıgı hepsı var, fiyat olarak 15.5 aldım. hala dusunuyorum arabayı ıyımı ettım kotumu ettım tartıyorum kafamda. yorumlarınız nedır acaba, arabanında en fazla 500tl masrafı var arabayla ılgılı lınk sudur:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-biniciye-kelepir-arac-86611887/detay

Güzel fiyata almışsın.

Kullan, işini gör, aynı piyasada sat...

cıddı mısın hocam kafam hala rahat degıl acıkcası, bu sekılde arac alıp kullanan cevremde yok

• Ben aldım. Kullandım, sattım. 2 sene 30 bin km kullandım, aynı fiyata sattım...

2. elde önemli olan işletme maliyeti... Araç problem çıkarmamalı, bozulmamalı, ek maliyet çıkarmamalı...

Bunlar sorun olmazsa hemen hemen aynı fiyata satarsın 1-2 sene sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiachidur

ekspertize kesin olarak güvenebiliriz değil mi? kusura bakmayın biraz bilgisizim bu konularda..

ekspertize kesin güvenmeyin derim. yeni şahit olduğum iki olayı anlatayım. eniştem birkaç ay önce 2011 astra aldı ekspertiz temiz çıkmıştı araba taklalı çıktı
    iş arkadaşım accent ile kaza yaptı iki değişeni oldu servis arkadaşı olduğundan yazdırmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glpyldrm -- 1 Ocak 2013; 16:18:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın motor ve şase si saglamsa kazalı araç alınır ama fiyatına dikkat etmek lazım aynı arabanın kazasızı ile aynı fiyata veya cok yakın fiyata almamak lazım benim aracımında ön tamponu degişmişti alırken arka tampondada hafif bir darbe vardı normalde arac fiyatı 16 bin ken ben hasarlı ve degişeni olduğu için 14 500 aldım ve 1 senedirde gayet memnun bir şekilde kullanıyorum 20 bin km falan yapmısımdır kazalarda sadece kaporta hasar alıyorsa aracın sadece orjinalliği bozulur yoksa güvenlik olarak yine aynıdır (tabiki hasar gören yerin yerine abes(renk olarak) veya dandik bi parca takılmamıs ise)
  • Size bir örnek vereyim, yaklaşık 2 sene önce Toyota Avensisimle kaza yaptım aracımın sağ tamponu, motor kaputu değişti, kapılar düzeltildi ve insanlar için en önemli problem diye düşünülen şaseler oynadı. O kazadan sonra aracımı yaptırıp yine binmeye devam ettim üstelik aracım sıradan bir yerde toparlandı yani öyle dört dörtlük bir servise bile girmedi. Bütün bu olanlardan sonra yine aracı kullanmaya devam ettim ve şöyle söyleyeyim, o kazaya bağlı olarak aracımda ne ekstra bir ses duydum ne yol tutuşu değişti, ne başka bir şey. Yani kazalı araç ya da şaselerinde oynama olan araçta ne gibi sıkıntı olur bilmiyorum ama ben bir problem görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

Size bir örnek vereyim, yaklaşık 2 sene önce Toyota Avensisimle kaza yaptım aracımın sağ tamponu, motor kaputu değişti, kapılar düzeltildi ve insanlar için en önemli problem diye düşünülen şaseler oynadı. O kazadan sonra aracımı yaptırıp yine binmeye devam ettim üstelik aracım sıradan bir yerde toparlandı yani öyle dört dörtlük bir servise bile girmedi. Bütün bu olanlardan sonra yine aracı kullanmaya devam ettim ve şöyle söyleyeyim, o kazaya bağlı olarak aracımda ne ekstra bir ses duydum ne yol tutuşu değişti, ne başka bir şey. Yani kazalı araç ya da şaselerinde oynama olan araçta ne gibi sıkıntı olur bilmiyorum ama ben bir problem görmedim.

Problemi öyle göremezsiniz zaten. Mesela direkleri de yamulur düzeltilebilirdi. Fakat aynı darbeyi yine aynı yerden, ama sert ama yavaş bir şekilde aldığınızda eskisinden daha kötü hasar alacağınızı bilmenizi isterim. Bu da hayati bir tehlikeye kadar gidebilir.

İllaki o aracı kullanan kişi kaza yapacak, şöyle olacak vs diye şartı yok. Teoriye göre söyleniyor bunlar. Belki de araç ömrünü tamamlayana kadar hangi sahibi kullanırsa kullansın kazasız belasız binilecek bunu bilemeyiz.

Kimileri param bu pert araca yetiyor, bari almışken şunu alayım diye alıp kullanıyor. Piyasada bir sürü pertten dönme araç var. Onlarda illaki kaza yapacaklar diye bir şey yok. Tamamen şans işi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Size bir örnek vereyim, yaklaşık 2 sene önce Toyota Avensisimle kaza yaptım aracımın sağ tamponu, motor kaputu değişti, kapılar düzeltildi ve insanlar için en önemli problem diye düşünülen şaseler oynadı. O kazadan sonra aracımı yaptırıp yine binmeye devam ettim üstelik aracım sıradan bir yerde toparlandı yani öyle dört dörtlük bir servise bile girmedi. Bütün bu olanlardan sonra yine aracı kullanmaya devam ettim ve şöyle söyleyeyim, o kazaya bağlı olarak aracımda ne ekstra bir ses duydum ne yol tutuşu değişti, ne başka bir şey. Yani kazalı araç ya da şaselerinde oynama olan araçta ne gibi sıkıntı olur bilmiyorum ama ben bir problem görmedim.

Problemi öyle göremezsiniz zaten. Mesela direkleri de yamulur düzeltilebilirdi. Fakat aynı darbeyi yine aynı yerden, ama sert ama yavaş bir şekilde aldığınızda eskisinden daha kötü hasar alacağınızı bilmenizi isterim. Bu da hayati bir tehlikeye kadar gidebilir.

İllaki o aracı kullanan kişi kaza yapacak, şöyle olacak vs diye şartı yok. Teoriye göre söyleniyor bunlar. Belki de araç ömrünü tamamlayana kadar hangi sahibi kullanırsa kullansın kazasız belasız binilecek bunu bilemeyiz.

Kimileri param bu pert araca yetiyor, bari almışken şunu alayım diye alıp kullanıyor. Piyasada bir sürü pertten dönme araç var. Onlarda illaki kaza yapacaklar diye bir şey yok. Tamamen şans işi..

İşte bende bundan bahsediyorum aslında. Yani araçın şaşesi eğilse bile illa ki problem olacak diye bir şey yok. Kuzenlerden bir tanesi geçen sene 2010 model passat almıştı, kasko da ufacık bir hasarı görünüyordu 1 sene sonra servise girdiğinde aracın pert kaydının olduğunu söylemişler şok oldu. Yani araç pert olmasına rağmen o hiç bir şey hissetmedi.

• İkinci el alırken çok inceleme yaparsan birşey alamazsın. Ben bunu yaşadım öğrendim. Gözünü kapayıp alacaksın. Çok pinpirikleniyorsan gideceksin sıfır alacaksın. İşin gerçeği bu.
  • quote:

quote:

Helal işte budur! Bu arkadasin dedigi gibi sen tekrar kaza yap o aracla bak sag cikabiliyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

quote:

Helal işte budur! Bu arkadasin dedigi gibi sen tekrar kaza yap o aracla bak sag cikabiliyor musun?

Yok öyle bir tez. "Şaşesi düzeltilen araç ikinci kazada öldürürmüş.... "

• quote:

Orijinalden alıntı: eiachidur

arkadaşlar 90bin kmde 2004 model bir opel corsa cosmo buldum sahibi ile de anlaştım zaten dürüst biri herşeyini anlattı aracın, araç tertemiz ama ondan önceki kullanıcısı sol önden kaza yapmış ve çamurluk ile kaput değişmiş. fiyat olarak 16bin tl ye anlaştım bütün bakımları yeni yapmış hepsine tek tek baktım ama bu kaza olayı kafamı çok kurcalıyor? sizce sorun edilecek birşey mi? sms ile sorgulattığımda da tek bir hasar raporu görünüyor.

Kullandığım araba ön sağdan kaza yapmış. Yetkili serviste yapılmış. Sonra bir daha yapmış. Özel serviste yapılmış. demek ki yapan ustalar iyiymiş. Yüksek hızlarda bile ne bir sarsıntı, ne bir titreme, ne de gezme. Hiç bir şey yok. Gayet iyi gidiyor.

Kazalı araç ta alınır. Her şeyin ikinci eli alınır. Cep tel hariç.

• satış nedeni neymiş?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

quote:

Yok öyle bir tez. "Şaşesi düzeltilen araç ikinci kazada öldürürmüş.... "

Siz yine başka yerden giriyorsunuz olaya. Meseleyi, " Pert araç almışım ama hiç bir şeyin farkında değildim" yani araçta anormal bir durum yoktu olayına getiriyorsunuz. Allah korusun, kuzeniniz aracın önceden darbe aldığı yerden tekrar kaza yapsaydı? Sonra musibet olayına dönerdi olay. Bir daha öyle araç almam vs..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.