Şimdi Ara

Kaza yaptık, karşı tarafın sigortası anlaşmalı değil, ne yapabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar bir şanssızlıktır gidiyor. Önce ben temde ilerlerken cama taş gelmesi sonucunda bezelye büyüklüğünde bir çatlak oluştu. O olayın 1.5 hafta sonrasında ise aracın bakımı için servise soktuktan 5dk sonra babama vurmuşlar. Ufak çaplı bir kaza ve biz haklıyız. Sorun da burada başlıyor. Biz Renaulttan başka bir yere yaptırmak istemiyoruz. Fakat karşı tarafın sigortası Renault ile anlaşmalı değil. Kendi kaskomuza sorduk, biz yaptırırız daha sonra karşı tarafın sigortasından parayı tahsil ederiz dediler, buraya kadar güzel. Fakat sonrasında ya karşı tarafın sigortası itiraz ederse dediğimizde cevap veremediler. Bizim 10 yılı aşkındır hasarsızlık indirimimiz var. Karşı taraf itiraz ederse bu da delinmiş olacak, bir sonraki kasko döneminde ciddi bir miktar ödemek zorunda kalacağız. Kısacası tıkanmış durumdayız, bir bilen vardır umudu ile buraya konu açma ihtiyacı duydum. İnşallah bir çözüm bulabiliriz.

İyi günler.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Aracı aldığımız bayii komşumuz oradan şanslıyız, kaskoyu da yine aynı bayiiden yaptırdık. Kesin alırlar mı diyorsunuz?
  • Anlaşmalı olsun ya da olmasın, istediğiniz yerde tamir yaptırabilirsiniz. Burada sizi ilgilendiren tek şey, tamiri yaptıracak olan kişinin fatura kesebilmesidir. Eğer anlaşmalı bir yerde yaptırırsanız, hiç uğraşmadan arabanızı alıp gidersiniz. Ancak, anlaşmalı olmayan bir yerde tamir işlemi yapılırsa, başınıza gelebilecek en eziyetli iş, parayı tamirciye ödeyip 2 hafta içerisinde sigorta firmasının hesabınıza yatırmasını beklemeniz olacaktır.
  • @webbie Kaskodan yaptırdığımızda faturayı karşı tarafın sigortasına yolladığımız zaman parayı sorunsuzca alabilir yani diğer bir deyişle kasko bozulmaz diyorsunuz. Çok güzel diyorsunuz. İlgilenip cevap verdiğiniz teşekkür ederim.

@zotacing Çok teşekkürler hocam, bir nebze rahatlamış oldum.
  • Karşı taraf da sigortası da üçüncü kişilerdir. Onlarla bir sözleşmeniz, alış-verişiniz yok ki. Kusur oranınıza göre indiriminizden yararlanırsınız, kusursuz iseniz de aynen devam eder.

Mesela bizim kaskoda orjinal yedek parça maddesi var, ona göre de fiyatı var. Bunu kazada karşı tarafın aracı için mi istedim. Tabii ki hayır, kazada muhattabım kendi sözleşme yapmış olduğum firmadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.