Şimdi Ara

KAZA YAPTIM BİR BAKAR MISINIZ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
4
Favori
8.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: cotyora666

Ayrıca LPG tankım dolu idi, yani kasıtlı olarak bunu yapmam için gerizekalı olmam lazım. Kimseye kırgın kızgın değilim, isteyen istediği yorumu yapsın ama lütfen peşin hükümlü olmayalım.

Hocam darılmayın, kırılmayın. Her bir değişkeni göz önüne almanız gerekir. Çünkü bitimine 3 gün kalmış bir Kasko, 60 metre mesafe, aracın durdurulabilmesi için 7-8 saniyelik bir zaman.
    Bunları sorarlar. Bakın ben sormuyorum, sorarlar diyorum. Bazen olur, göz göre göre gider çarparsınız. Daha geçen gün bindiğim tramvayın vatmanı önüne çıkan bir arabaya 5-6 saniye kadar gittikten sonra frensiz vurdu. O süre içerisinde fren yapabilirdi ki psikoteknik muayeneden geçmiş bir adam bile durma refleksi gösteremeyebiliyor. Hele bir de aracın kontrolsüz olarak geriye doğru hızlanması sizi iyice paniğe itebilir.
    Bunu ben anlarım. Anlarım ama, bunu para ödemeye niyeti olmayan bir kasko şirketi anlamaz.

Der ki size, 60 metre mesafede hiç mi durdurma refleksi göstermedin?
    Dersiniz ki, hayır panikledim durduramadım.
    Der ki size, duvarın yıkılmasına bakılırsa gazı hiç bırakmamışsınız, kasıt aramalı mıyız?
    Dersiniz ki, hayır, panikten dolayı vurduktan sonra ayağımı gazdan çekebildim.
    Der ki size, 3 gün kalmış kaskonuzun bitimine. Arabanız da çok modelli bir araba değil, değiştirmek için bahane olarak bilerek yapmadığınızı nereden bilelim?
    Dersiniz ki, arabam LPG li ve tankım dolu. Sizce bilerek yapsam tankın üstüne vurur muyum?

Böyle size sorular sorar dururlar. Hem de birden fazla defa. Her seferinde de aynı yanıtı beklerler. Çamura yatmak için yer ararlar.
    Kusura bakmasın kimse ben bunu A kasko B sigorta için söylemiyorum.
    Kasko şirketleri de bunu araştırıp, doğruluğunu ispatlamak durumundalar. Yoksa siz kasıtlı yapmazsınız ama, öbür adam kasıtlı yapar. Olmayacak iş değil.

Ben de diyorum ki, burada sorulan soruları iyi irdeleyin. Çünkü kasko şirketi bunları soracak sizlere.
    Ha mesela koltuğun ayar bölmesinde bir arıza veya kırılma varsa bu da sizin için güçlü bir delildir. İnanın bana en ufak detaya kadar bu forumda çıkarabilirsiniz.

Darılacak gücenecek ne var ki üstadım. Siz gereken uyarıları yapmışsınız, zamanınıza buna ayırmışsınız. Tersine size şükranlarımı sunarım. Mesafe konusunda maalesef doğru bir ifade söyleyemedim size, çünkü olayı sıcağı sıcağına yazdığımdan mesafe bana uzun gelmişti. Oysaki tahminen 25-30 m başlangıç yerimle vurduğum yer arasında mesafe var. Ayrıca resimde görülen ıslanıp kurumaya yüz tutmuş yer (ki buraya arabanın benzin deposunun delinmesi ile akan benzini seyreltmek için dökülen su) buraya kadar normal geldim.Ondan sonra koltuğun geriye doğru gelmesi, benim sağ elim sağ koltuğun arkasında olması (İçerisi karanlık olduğu için dikiz aynasından göremiyordum) sebebi ile frene basacağıma gaza bastım. Araba devirlenip duvara girdik. Bakıyorumda aninden hızlanıp duvara vurduğum yer arasında 10 m mesafe bile yok. Takdire şayan bir durum değil elbette. Ama olay net bir şekilde böyle oldu.

• Geçmiş olsun.
    Alkol raporu olmaması kötü olmuş.
    Kasko şirketi için güzel bir bahane olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CcCriSsS

Geçmiş olsun. Keşke bindiğiniz anda koltuğunuzu aynalarınızı kontrol edip marşa bassaydınız.

Simdi asil soruyu soruyorum. Yikamacida koltuk geriye alinmis ben de duzeltmek istedim denmis.. Yikamacidan garaja kadar kim getirdi arabayi diye sormazlar mi adama?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurll

quote:

Geçmiş olsun. Keşke bindiğiniz anda koltuğunuzu aynalarınızı kontrol edip marşa bassaydınız.

Simdi asil soruyu soruyorum. Yikamacida koltuk geriye alinmis ben de duzeltmek istedim denmis.. Yikamacidan garaja kadar kim getirdi arabayi diye sormazlar mi adama?

Bazen koltukla oynuyorsun sonra bi yüklenmeyle tak diye yerine oturuyo. Eğer oturmamışsa çok sakat. O yüzden koltukla oynandığı anda tam yerine oturtmak lazım.

• quote:

quote:

quote:

Bazen koltukla oynuyorsun sonra bi yüklenmeyle tak diye yerine oturuyo. Eğer oturmamışsa çok sakat. O yüzden koltukla oynandığı anda tam yerine oturtmak lazım.

Hocam tamam da bana burada bi mantiksizlik var gibi geldi.. Kazayi yapan arkadas , yikamacida koltuk geri alinmis dedi.. E yikamacidan garaja kadar kim getirdi peki arabayi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam tamam da bana burada bi mantiksizlik var gibi geldi.. Kazayi yapan arkadas , yikamacida koltuk geri alinmis dedi.. E yikamacidan garaja kadar kim getirdi peki arabayi?

Enteresan. Ben o bölümü atlamışım görmedim.

• yıkamacı evden alıp eve bırakıyor. malum okulda olunca zaman kalmıyor. geliyor alıyor bırakıp gidiyor. msafede epey yakın

• quote:

quote:

Sorunuz bana çok mantıklı geldı hocam fakat bir insan lpg li araba ile bunu bilerek yapmaz, 1-2 bin lira için hayatını tehlikeye atmaz ki evliyse ve çocuğu varsa asla böyle bir işe girişmez diye düşünüyorum. Fakat asıl sorun polislerin yaptığı hata, paranızı almanız zor ..

Edit: bu arada çok gecmiş olsun hocam cana geleceğine mala gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonardo Ryzov -- 28 Mayıs 2013; 0:24:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun araba kağıt misali kıvrılmış
  • hocam kimsenin dediğine aldırmayın hayat bu olmayacak şeyler oluyor. Düşük ihtimalli bir olay ama olmuş işte kimse canını sokakta bulmuyor aptal değil sigortadan para almak için böyle bir manyaklık yapsın, hiç söylenenlere aldanmayın.

Benim aklıma ilk önce araç otomatik mi sorusu geldi ama değilmiş vallahi çok büyük talihsizlik, büyük geçmiş olsun
  • Bir de bu arabayla kaza yaptığınızı düşünün kağıt gibi olur allah korusun. Ya da ailenizden birilerinin arka koltukta olduğunu düşünün Allah korumuş hocam böyle kibrit kutusu gibi bükülen ezilen arabaları kullanmayın he alım gücüyle alakalı bir şey diyecekseniz o zaman toplu taşıma!!! Geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Geçmiş olsun ama Kaza ve anlattiklariniz bana çok mantiksiz geldi..

1- Koltuk neden kaydi birden..
    2- Araçla vurdugum duvar arasinda 60 metre var diyosunuz, O koltuk nasil kaydi kiiii 60 metre boyunca Bi frene basamadiniz ???
    3- Hadi frene basamadiniz EL Frenini neden kullanmadiniz..
    4- Hadi bunuda geçtim Araci neden Stop etmediniz..
    5- Araca sanki tugla duvara değilde arkadam kamyon üste çikmiş gibi duruyor... Expertiz sizi Baya uğraştirir.. İnşAllah Uğraştirmaz...

Yanliş anlamayin bu işlerde az çok bilgim vardir ve anlattiklariniz söyledikleriniz falan, çok çelişkili şeyler söylüyorsunuz.. Kazayi önleyebileceğiniz bi çok etkeni Yok saymişsiniz...

Tekrar Geçmiş olsun.. Umarim HİÇ uğraşmadan perte çikar sizde kafaniz rahat yeni araç alirsiniz..

Ben bi kaç soru yönelttim ama Cevap alamadim.. Yine Kisaca şunu söylemek istiyorum.. Kasit var veya yok ama Sigorta sizi baya yoracak.. Çünkü akla mantiğa Aykiri gelen çok nokta var bu kazada...

• Büyük geçmiş olsun hasara şaşırdım doğrusu.
  • Gecmis olsun, sigorta sirketi pasa pasa odeyecektir bu kazayi. Araba pert olmaz bence, kaporta masrafindan 2 fardan baska masrafi pek gozukmuyor. Aslinda duvarin kosesi olmasa zaten o hasar olmazmis, tamamen ince dandik sac. Cok guzel yedek parca cikar o arabadan o ayri. Motor saglam ohh mis. Tamir bile ettirmeye kalksalar, siz tamir bedelini isteyin, arabanizida guzelce pertcilere satabilirsiniz illa pert olsun istiyorsaniz. 2. elde satarken zorlar sizi bu arac yaptirirsaniz. Duvarin parasinida sigortadan isteyin. Haklarinizi sonuna kadar savunun.

Arabada baska bir araca ait boya kalintisi yok, beton kalintisi yok izi yok, kan izi yok, lastiklerde hasar yok.
    Araba cekiciyle cekilip birakilmadigi surece o garaja gelme sansi yok.
    Araba arkadan darbe almis yani baskasi kazaya karissa zaten siz paranizi alirsiniz niye bu tip senaryo yazasiniz.
    Darbenin araca verdigi hasar sekli gayette duvara girme seklinde.

sonucta gozum karardi bayildim vurdum araci diyebilirsin, arabada ari vardi panikle gaza bastik diyebilirsin, gazi fren sandim hersey cok normaldi diyebilirsin, kaza yapiyorsun sonucta tabiki garip birseyler yapacaksinki kaza olacak. Alkol olmadigi surece kasko odeyecek.

Benim tek aklima gelen geri geri hizli birsekilde arabayi el frenine asilip patinaj/kaydirma/yanlama ile duze cevirme hayali kurarken becerememis olmaniz ama yerdede el freni izi yok yani, yada duvarla kolon arasina hizlica sokup sekilli birseyler yapmaya calismissin ama becerememissin gibi.. Bence gece alkollu geldiniz caktiniz araci duvara ama kanit yoksa iddiada olamaz yani.

Gecmis olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monerz -- 28 Mayıs 2013; 5:16:01 >

• quote:

quote:

Geçmiş olsun ama Kaza ve anlattiklariniz bana çok mantiksiz geldi..

1- Koltuk neden kaydi birden..
    2- Araçla vurdugum duvar arasinda 60 metre var diyosunuz, O koltuk nasil kaydi kiiii 60 metre boyunca Bi frene basamadiniz ???
    3- Hadi frene basamadiniz EL Frenini neden kullanmadiniz..
    4- Hadi bunuda geçtim Araci neden Stop etmediniz..
    5- Araca sanki tugla duvara değilde arkadam kamyon üste çikmiş gibi duruyor... Expertiz sizi Baya uğraştirir.. İnşAllah Uğraştirmaz...

Yanliş anlamayin bu işlerde az çok bilgim vardir ve anlattiklariniz söyledikleriniz falan, çok çelişkili şeyler söylüyorsunuz.. Kazayi önleyebileceğiniz bi çok etkeni Yok saymişsiniz...

Tekrar Geçmiş olsun.. Umarim HİÇ uğraşmadan perte çikar sizde kafaniz rahat yeni araç alirsiniz..

Ben bi kaç soru yönelttim ama Cevap alamadim.. Yine Kisaca şunu söylemek istiyorum.. Kasit var veya yok ama Sigorta sizi baya yoracak.. Çünkü akla mantiğa Aykiri gelen çok nokta var bu kazada...

Sedat bey yukarıda açıkladım 60 m altımda hata var. Garajında resmine bakarsanız açıklamam var. Olay hepimiz topu 10-15 m lik bir alanda gerçekleşti.yani 60m yok olayın heyecanı ile olayı ifade edememişim

• geçmiş olsun kötü bir durum.
  • Geçmiş olsun hocam allah çocuğunuza acil şifalar versin

• Konuda aşırı tutarsızlıklar var

1) aracın kaskosu bitmek üzere
    2) o mesafede geri geri o araba o hale gelmez
    3) koltuğu kayan arabada gaza nasıl abandınız

kaskodan para falan beklemeyin kimse enayi değil heleki kasko şirketleri inşallah arabanızı yaptırıp size geri verirler en iyi ihtimalle
  • Ulan bizde de bu arabadan var. Böyle bir kazada bu kadar hasar görüyorsa Allah korusun normal bir kazada neler olur kimbilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

hocam ne yaptin ya? kusura bakmada nasil becerdin bunu? 60metre diyorsun hadi yanlislikla gaza bastim diyorsun 60metrede hemde geri geri nasil aracini durduramadin?100km/s hizla gitsen bu arac en fazla 40 metrede durur sen bu kadar mesafede nasil durumu kurtaramadin? valla kasko sikinti cikarir soyleyim,ben exper olsam killanirim. bu durumdan...

Geri geri giden araç her zaman daha yavaş durur

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.