Şimdi Ara

kaza yaptım sonrasında başıma gelen olaylar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: linkin_park20

Sen micir yolda araba sollamak icin git hakimiyeti kaybet ters seride gec seridinde sakin sakin giden adama carp sonra sirf koruma ekipmanlari yok diye suc motor surucusunde olsun yokya.

Kusura bakma ama trafik konusunda bilgisizsin. Tck 179/2 maddesini iyice okumani oneririm. Sirf karsi tarafta ehliyet yok diye sucu karsi tarafa yukleyemezsin. Her hafta elimden onlarca trafik kazasi evraki geciyor benim. Ve buyuk kisminda suc motor surucusunde degil.

Neyse uzatmayalim. Umarim gereken dersi almistir arkadas. Kazaya ugrayan ben olsaydim bu kadar kolay vazgecmezdim. Testis yirtilmasi, serce parmak ameliyati bunlar cok ciddi seyler.

hem uzatiyorsun. hem de uzatmayalım diyorsun. adam zaten yapacağını yapmış. neyin derdindesin. kask yok. koruyucu ekipman yok. ehliyet yok. aracı kullanan adam alkolsüz.

• linkin_park20 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun , bence suçlu karşı taraf . Adamın ehliyeti yoksa trafiğe neden çıkıyor ki ? Bide onu geçtim sizin üzerinize niye yürüyorlar ? Daha önce motorsiklet ehliyetim yokken 1 kere araba çarptı ayağımda geçici hasar oluştu , ancak ehliyetim yok diye sesimi çıkaramadım , motorumun masrafını ödeyende olmadı kendim yaptırdım . Babanız bence yeni motor alıp , cezasını ödemekle yanlış yapmış , ehliyeti yoksa o aracada binmeyecek . Siz kazayı yapmasaydınız o adam gidip birilerine çarpsaydı ne olacaktı ? Bence adamın ehliyetsizlik cezasını ödemeyin . Tekrardan geçmiş olsun iyi akşamlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

quote:

Orijinalden alıntı: dusau
    ve testisleri yırtılmş onu dikmişler beni de saldıklarına göre durumu iyidir diye düşünüyorum.

öncelikle geçmiş olsun.adama verdiğiniz can alıcı hasardan sonra ziyarete falan gitmeyin bemce

arkadaşım bu dalga geçilecek bir konu değil, elbetteki ziyaretine gittim babam dün gitti bugünde gitti.
    -adamın ehliyeti olmadığı için bizim trafik sigortası onun motorunun bedelini karşılamayacakmış bu yüzden babam bugün gidip adamlara yeni 0 motor almış.
    -Yine aynı şekilde adamın ehliyeti ve kaskı olmadığı için trafikten ceza yemiş onu da yarın kaza tutanağı alınınca ne kadar olduğu belli olunup onu da babam yatıracak.
    - Bu arada öğrendiğime göre herhangi bir kalıcı hasar kalma durumu %1 miş inşallah kalmaz.

İyi dilekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Sanırım ben bir daha ziyaretine gidemeyeceğim aslında her gün gitmeyi planlıyordum ama yakınları malum şimdi ben genç olunca adamlar 2 katı yaşımda elbetteki can acısıyla yükleniyorlar orada acı vermekten başka bir şeye yapamam. Zaten gittim böyle böyle elimden geleni yaptım şu saatten sonra yapabileceğim bir şey var mı dedim, babamda aynı şekilde söyledi yapabileceklerimizi zaten yapıyoruz.

Alkol mevzusuna gelirsek kaza anında arabada bulunması kötü oldu çünkü yakınları sonuçta, adam içmiş çarpmış gibi bir düşünceye kapıldı orada beni linç edebilirlerdi bu yüzden neyseki duyarlı insanlar beni oradan uzaklaştırdılar, ziyarete gittiğimde sen niye kaçıyorsun oradan dedi yakınları halbuki kaçmadım, bir tokat vurulsa gibi bir mevzu çıktı kendileri de kabul ettiler bir tokatla kalmazdı o iş diye. Zaten polisin alkol cihazına üfledim herhangi bir kaçma durumu olmadı orada jandarma da poliste beni aradıklarında buldular. Alkol görünendi, sol ön kapı cebinde de Ayetel kursi ve Kuran-ı Kerim de vardı bunları gören olmadı. Buradan da bir ders çıkarırsak alkolleri bagaja koymuş olsaydım daha iyi olacaktı.

dalga geçtiğim yok.madem bu kadar ciddiyete düşkünsün,o zaman keşke aynı hassasiyeti trafiktede gösterseydin. yoksa adamı ziyaret etmezsen ayıp edersin zaten.adamın en can alıcı noktasını yaralamışsın bende ona istinaden yazdım.koparabilirdinde

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatcan007

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun , bence suçlu karşı taraf . Adamın ehliyeti yoksa trafiğe neden çıkıyor ki ? Bide onu geçtim sizin üzerinize niye yürüyorlar ? Daha önce motorsiklet ehliyetim yokken 1 kere araba çarptı ayağımda geçici hasar oluştu , ancak ehliyetim yok diye sesimi çıkaramadım , motorumun masrafını ödeyende olmadı kendim yaptırdım . Babanız bence yeni motor alıp , cezasını ödemekle yanlış yapmış , ehliyeti yoksa o aracada binmeyecek . Siz kazayı yapmasaydınız o adam gidip birilerine çarpsaydı ne olacaktı ? Bence adamın ehliyetsizlik cezasını ödemeyin . Tekrardan geçmiş olsun iyi akşamlar .

arkadaşım adamın ehliyeti yoktu ama sağdan normal yavaş yavaş geliyordu. Ben ise onun şeridine geçerek ona vurdum ne kadar mıcıra kaptırsamda adam normal yoluna gidiyordu. Yani sizin kazanızı bilmiyorum ama burada kasıt olmasa da hızlı da olmasam da orta refüjden atlayarak karşı şeride geçtim ve o şeritte üzerime gelen araba kamyon otobüste olabilirdi ve kafa kafaya girebilirdik ben şu anda hem adamın hemde kendi sağlık durumum açısından düşündüğümde böyle bir kaza için ucuz yırttık. İnşallah adamda da kalıcı bir şey kalmaz, sonuçta bu adam ekmeğini o motorla kazanıyordu su tüp falan satan bir adam. Babamın bunları yaparken ki amacı hem adam davacı olmasın hemde yakınları ve adam biraz sakinleşsin sonuçta bende sıyrık bile yok adam hastanede yatıyor. Şimdi tutupta adamlarla kavgalı olmaya gerek yok davalı davacı, ne için 2500 lira için elbetteki kimine göre büyük para ve bu para kolay kazanılmıyor ama ne yapalım oldu bir kere bu kaza dostluk içerisinde ayrılmak varken gidipte adama senin ehliyetin yokmuş ne işin vardı trafikte demek yakışık almaz. Ayrıca bir de vicdan meselesi.

• Her iki tarafa da büyük geçmiş olsun...
  • Geçmiş olsun.
  • Motorcuda da suc var? Sonucta ehliyeti yok , yani motorcunun orada bulunmasi bile basli basina bir suc. O motorcu ehliyetsiz trafige cikmasaydi belki siz karsi seride gecip duracaktiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir kasıt, alkol, aşırı hız, tehlikeli araç kullanma filan yok... Bir kazadır olmuş kimseye kulak asıp da siz ve babanız sağduyulu davranışınızdan ödün vermeyin. Geçmiş olsun iki tarafa da...

• büyük geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcan007

Ehliyeti yok diye kişi doğrudan suçlu olmaz. Ehliyetsiz yakalanmanın cezası neyse kesilir sonra kazadaki sorumluluğu belirlenir.

• Oncelikle cok cok gecmis olsun. Yazdiklarini okudum ve tespitlerin, cikardigin dersler ve olay sonrasinda babanla beraber sergilediginiz sagduyulu davranislar icinde ayrica taktir ettim. Sorun cikmamasi icin elinizden geleni yapmissiniz, maddi hicbir hesap icersine girmemissiniz ve olayi acik bir sekilde anlatip her mesajdada ne kadar vicdanli oldugunuzu gostermissiniz ve hala kalkip burda satasanlar olmus daha ne yapmanizi bekliyorlardi acaba cok merak ettim. kulak asmayiniz.

• quote:

Valla senin yerinde olsam o adami o duruma getirdigim icin uyku uyuyamazdim. Testis yirtilmasi cok cok aci olmus. Malesef sizin gibi suruculer yuzunden motor almaya korkuyoruz ulkede.

Adam isteyerek mi kaza yapmış? Yapmayın ne olur, KAZA bu, nasıl geleceği belli olmaz. Öyle bir yorum yapmışsın ki kasten motora çarpmış. Ve memlekette motor terörü olduğu da bir gerçek.
  • Babaniz neden yeni motor ve cezayi odedi?Ehliyete o kadar para veripte alanlar enayi mi?Ehliyeti yoksa binmeyecek yaya gidicek veya bisiklet kullanicak bu kadar basit ehliyeti olmayan insan her kazada direkt suclu sayiliyor bunu motorcuda biliyordur kaskta yok adam sizin gibi bir aileye denk geldigi icin seviniyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Valla senin yerinde olsam o adami o duruma getirdigim icin uyku uyuyamazdim. Testis yirtilmasi cok cok aci olmus. Malesef sizin gibi suruculer yuzunden motor almaya korkuyoruz ulkede.

Adam isteyerek mi kaza yapmış? Yapmayın ne olur, KAZA bu, nasıl geleceği belli olmaz. Öyle bir yorum yapmışsın ki kasten motora çarpmış. Ve memlekette motor terörü olduğu da bir gerçek.

hocam ben zaten motora çarpmamak için gerekirse başka arabaya çarpayım diye solladığım arabaya doğru kırdım direksiyonu ama mıcırda araba hakimiyetimden tamamen çıktığı için elimden bir şey gelmedi sonra zaten orta refüjden atlarken aks kırıldı teker yerinden çıktı arabayı kontrol etmem mümkün olmadı. Motorun can güvenliği olmadığı bir gerçek, ben amcamı kaybettim motor kazasında. Yaya, motor ve bisiklet ezmemek için gerekirse başka bir arabaya çarparım ya da uçuruma yuvarlanırım ama bu kazada bu mümkün olmadı. Ama Allah'tan hayati tehlike yok şuanda da tek önemli olan adamda kalıcı bir hasar meydana gelmemesi. Diğer maddi konuların pek önemi yok.
    Motor kullanan arkadaşlara da tavsiyem sağdan soldan kaçmaya çalışmayın sizinde bir araç olduğunuzun farkında olun ve şeridinizin ortasından gidin, kırmızılarda sağa sola girmeyin. Hani hiç mi korkmuyorsunuz arada birisi kapıyı açsa ne yaparım diye. Hani ben hiç bir zaman motordaki ürkmesin diye arkasındayken kornaya dahi basmam, ama ülkemizde motor ve bisiklet yolları olmadığından onlar da kara yolundan gidiyor e o kadar tonluk arabalarla yan yana gidiyorsan birisi bir dokunduğu anda ölebilirsin. Bu yüzden kask gibi güvenlik malzemelerinin yanında büyük dikkat göstermelisiniz ancak bu da yetmeyebilir o yüzden en iyisi motora binmemek. Ben amcamdan dolayı hiç binmedim bir eksikliğini de görmedim tamam herkesin araba alacak parası olmayabilir ama toplu taşıma araçları mevcut bunları kullanabilirsiniz mecbur değilseniz motora binmeyin(kuryeler ya da şirket elemanları mecbur kalabiliyor).

• Öncelikle çok geçmiş olsun. Kazayı yaşamayıp uzaktan yorum yapması kolay...

2 tarafta da çok ciddi sağlık problemleri olmaması sevindirici. Mıcır zemin kontrolü tamamen kaybettirir - hele virajda denk gelirse çok fazla şans yok. Araç sürerken bir şekilde sürekli yolun ileri kısmını gözetmeye çalışmakta fayda var, tabii her zaman mümkün olmayabiliyor.

Yasal anlamda pek bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum, tabii kazanın gerçekleştiği yerdeki hız sınırından ve yaklaşık kaçla gittiğinizden bahsetmemişsiniz - o önemli olabilir.

İki tarafın da şu ana kadar iyi niyetli davrandığını görüyorum - düşük de olsa bir ihtimal, "nasıl olsa bunlarda para var, bi de dava açalım" diye akraba vs kışkırtması olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. siz ne kadar suçlu iseniz motor sürücüsüde motorsikleti kullanmaya yetkisi olmadığı halde trafiğe çıktığı için o kadar suçlu bence.
  • geçmiş olsun ... çıkardığınız dersler çok güzel, keşke herkes sizin gibi olsa
  • öncelikle geçmiş olsun.

ama kendinii suçlamnıza inanamıyorum.

diyorsunuz ki motor kendi yolundaydı ben onun şeridine girerek ona çarptım. ama o motorun daha doğrusu sürücünün orada hiç olmaması lazımdı. çünkü ehliyeti yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.