Şimdi Ara

kaza yaptım sonrasında başıma gelen olaylar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iki tarafada cok buyuk geçmiş olsun hocam , Allah beterinden saklasin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok çok geçmiş olsun , Allah beterinden saklasın..
  • geçmiş olsun
  • Her iki tarafa da gecmis olsun hocam.

• iki tarafada geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Bugün bulunduğum yazlık siteden marketten alkol almak amacıyla arabaya binerek 2 km ötedeki markete gittim. Dönüşte kırmızı ışıktan u çektikten sonra hafif hızlanarak eve doğru devam ettim. bu sırada sağ şeritte bulunan beyaz hb bir arabayı sollamak için sol şeride çıktım hızım 75 civarıydı kemerim takılı değildi. Sol şeritte arabayı mıcıra kaptırdım, direksiyonu arabayı toparlamak için sağa kırdıysam da hiç bir etkisi olmadı sol taraftaki orta refüje girdim bu sırada aracın aksı ve sol ön teker gitti. orta refüjden karşı şeride geçtim tam bu sırada kafamı kaldırabildim bir baktım önümde bir motor bir de otobüs direksiyonu kırıp ikisinin arasından bariyerlere vurmaktı amacım ama aks olmadığı için hamlem bir şeye yaramadan motora çarptım motor benim arabayla bariyerler arasına sıkıştı. fırladı gitti. benim arabada motorda pert oldu. Ben hemen arabadan inerek çarptığım adamın yanına koştum. Abi bir şeyin var mı dedim o sırada ayaktaydı sonra bayılarak yere düştü. Bu sırada benim aklıma arabanın çalışır vaziyette olduğu ve kaçak olabileceği geldi arabaya geri döndüm kontağı kapattım, reflektör aradım yoktu. geri adamın yanına döndüm bu sırada kalabalık toplandı. Duyarlı vatandaşlardan birisi beni başka yere doğru uzaklaştırarak adamın yakınlarının ani tepkisinden korumak istedi. Neyse polis geldi alkol cihazına üfledim 0 promil çıktım.Bu sırada polisin verdiği tepki şu oldu tüh keşke adamların gözü önünde üfletseydik şimdi inanmayacaklar, ulan sen polissin inandıracaksın.Beni jandarma otosuna alarak yakınlarından korumak istediler ancak polis tek başına götürmeye kalktı ne aptal adam beni hedef göstermeye çalışıyor sanki, neyseki oradaki sivillerden birisi müdahele ederek beni kendi götürdü dikkat çekmemek için. Jandarma bölgesi olduğundan jandarma da geldi ve en son ambulans geldi her zamanki gibi. Şuan adamın durumunu öğrendim kırık falan yokmuş çok şükür bildiğim kadarıyla ayak serçe parmağında sürtünmeden dolayı ufak bir ameliyat geçirmiş ve testisleri yırtılmş onu dikmişler beni de saldıklarına göre durumu iyidir diye düşünüyorum. Hatta babam ziyaretine gitti ben olay yeni olduğu için sıcağıyla gidemedim ancak yarın gideceğim.

Neyse salındıktan sonra öğrendimki kuzenimde evde beni bekliyordu, o da geri dönmeyince şüphelenip kaza olduğunu öğrenmiş hemen minibüse binerek yanıma gelmek istemiş. Olay yerinde konuşulanlar ;
    -adam 150 ile geliyormuş alkollüymüş tabi çarpar.
    -Ama alkol muaynesinde promil sıfır çıktı
    -Vay şerefsizler demek sürücüyüde değiştirmişler.

Yani her şeyi abartma eğiliminde olan toplum hiç bir yararı olmayacağını bilmesine rağmen adamın başına toplanan kalabalık, Elinde cep telefonuyla sağı solu çeken gerizekalılar.

Çıkardığım dersler;
    -Asla kendine çok fazla güvenme herkes kaza yapabilir.(ben hep ben kaza yapmam diyordum)
    -Yolda mıcır olması mümkünse hızlı gitme (ah o mıcır az kalsın benim yüzümden birisi ölecekti bu vicdan azabıyla yaşayamazdım)
    -Eskiden bu tip kaza yapanları vay hayvan karşı şeride geçmiş diye düşünürdüm şimdi kendim bu duruma düştüm.
    -Bana bir şey olmaması bir mucizeydi karşıdan kamyon tır ya da başka bir arabada gelebilirdi onla kafa kafaya girebilirdim, bundan dolayı yaşadığın her anın değerini bil.
    -Sollamaya çalıştığım arabanın sürücüsü aynadan beni takip ediyormuş şansa çünkü nissan micra ile ilgileniyormuş, hemen durup ambulans vs araması polise gelip ifade vermesi ve bana yaptığı bu iyilik için adama ne yapsam az gelir. Ancak ben olsaydım şahit yazmasınlar diye basıp giderdim yoluma önce bir durup yardım ederdim sonrada polis gelmeden giderdim artık bugünden sonra gördüğümü söylerim şahit olursamda olurum bu insanların hayatını etkiliyor sonuçta.
    -Bu tip bir kaza benim başıma gelse kesinlikle ortalığı birbirine katıp şikayetçi olurdum ancak adam babama gayet iyi davranmış sanırım şikayetçi olmayacak ama olursa da haklıdır önemli olan bu değil önemli olan adamın kısır kalmaması, kısır kalmasında varsın şikayetçi olsun bu benim umrumda değil çünkü hak ettim ben yaptım bu işi ve sıyrılmaya çalışmıyorum. Kaza zaten bu elimden gelenin en iyisi yaptım ancak kurtaramadım yapabilecek hiç bir şeyim yoktu adama vururken. Eğer yarın bir gün benim başıma bu tip bir kaza gelirse bende sakin kalmaya çalışırım ve mutlaka bu olayı anımsarım çünkü bu sonuçta kaza ve isteyerek olmuyor.

Bundan sonra; araba kullanmam demiyorum ancak yeni bir araba alınırsa mutlaka espli bir araba alınmalı bugün bunun değerini iyice anladım zaten bir öğrenci olarak arabam olması bir lükstü. Şimdi bu kazada adama bir şey olmasında varsın benim arabamda olmasın bu önemli değil.

Cok gecmis olsun.Halkimiz makesef atese korukle gidip ezbere yorum yapmayi sever.Gecenlerde kirmizida durdugum yerde onune bkmayan 15 yaslarindaki bisikletli cocuk sag camurluga carpip dustu kalabalik bi ortamdi hmen inip biseyin varmi dedim bi anda etrafim doldu biri kirmuzi isikta gecti biri diyor cocugu oldurecekti dondum kaldim cocukta korkmustu.Cok sukur kimsede bisey yoktu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowman -- 4 Temmuz 2013; 8:06:45 >

• Buyuk gecmis olsun arkadasim.

Bu olayin tek olumlu yani, bazi seylerin farkina varmana yardimci olmasi olmus. En azindan hatalarindan,yanlis dusuncelerinden ders cikarmis olmusun. Ölüm veya cok ciddi bir sey olmamasi sevindirici.

• Geçmiş olsun.

• geçmiş olsun.Mıcır gerçekten tam bir kaza sebebidir.Canınıza birşey olmamış olması önemli.Adamı ziyaret edip güzel şekilde davranın.Şikayetçi olacağını zannetmem.Yanlış bilmiyorsam kamu davası açılma gibi birşey ve taksirle adam yaralama davası açılıyor ama iyice bir araştırın derim.
  • herkese teşekkürler, bugün sabah hastaneye ziyarete gittim adamı. sol ayak tarak kemiğinde kırık var, dize kadar sarmışlardı onun dışındakiler sıyrık. %99 kalıcı bir hasar olmayacak. Adam sağ olsun tepki gösteren yakınlarını falan sakinleştirdi. Şuan için bilemem ama şikayetçi olmayacak gibi. Babamda gereken bir şey olursa arayın söyleyin dedi.
    Adamın ehliyeti ve kaskı olmadığı için trafikten ceza yemiş, bundan dolayı onun cezasını biz ödeyeceğiz gibi.
    Pert olan motorun parasını ve hastane masraflarını bizim trafik sigortamız karşılayacak
    Bizim arabanın 6-7 bin tl hasarı var, onu da bizim kasko karşılayacak.

Yakınlarından bazıları hala tepkiliydi 150 ile geliyordun diyenler hala var. şahitlerin ifadeleri var, gerekirse çıktığım marketten oraya kadar lpgli arabanın çıkacağı maksimum hızı hesaplatırım çünkü baya dik yokuş var orada.

%1 bile olsa adamda kalıcı bir hasar kalırsa vicdan azabı duyarım ama bir şey olmazsa vicdanım rahat sonuçta ben elimden geleni yaptım.

• Geçmiş olsun, alkolü sadece evinizde içmeniz alkollü halde yola çıkmamanız ve kaza sonrası sağduyunuz için kutlarım. Öyle şöförler varki kazaya sebebiyet verip birde çarptığı insanların üstüne yürüyen, hoşgörüsüzlükten uzak bir toplum olmaya doğru gidiyoruz Allah sonumuzu hayır etsin, birde dediğiniz gibi o kaza anında telefonla çekim yapmaya çalışan kişiler var onlarda tam sopalık, sanki film oynanıyor.
  • Geçmiş olsun, Allah korumuş gerçekten ( Hem sizi hem karşı tarafı ) Ama lütfen emniyet kemerini unutmayalım...
  • quote:

ve testisleri yırtılmş onu dikmişler beni de saldıklarına göre durumu iyidir diye düşünüyorum.

öncelikle geçmiş olsun.adama verdiğiniz can alıcı hasardan sonra ziyarete falan gitmeyin bemce
  • İnsanların hayat tarzlarına saygı göstermeliyiz bunu bir turlu ogrenemeyecegiz

• quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

quote:

ve testisleri yırtılmş onu dikmişler beni de saldıklarına göre durumu iyidir diye düşünüyorum.

öncelikle geçmiş olsun.adama verdiğiniz can alıcı hasardan sonra ziyarete falan gitmeyin bemce

arkadaşım bu dalga geçilecek bir konu değil, elbetteki ziyaretine gittim babam dün gitti bugünde gitti.
    -adamın ehliyeti olmadığı için bizim trafik sigortası onun motorunun bedelini karşılamayacakmış bu yüzden babam bugün gidip adamlara yeni 0 motor almış.
    -Yine aynı şekilde adamın ehliyeti ve kaskı olmadığı için trafikten ceza yemiş onu da yarın kaza tutanağı alınınca ne kadar olduğu belli olunup onu da babam yatıracak.
    - Bu arada öğrendiğime göre herhangi bir kalıcı hasar kalma durumu %1 miş inşallah kalmaz.

İyi dilekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Sanırım ben bir daha ziyaretine gidemeyeceğim aslında her gün gitmeyi planlıyordum ama yakınları malum şimdi ben genç olunca adamlar 2 katı yaşımda elbetteki can acısıyla yükleniyorlar orada acı vermekten başka bir şeye yapamam. Zaten gittim böyle böyle elimden geleni yaptım şu saatten sonra yapabileceğim bir şey var mı dedim, babamda aynı şekilde söyledi yapabileceklerimizi zaten yapıyoruz.

Alkol mevzusuna gelirsek kaza anında arabada bulunması kötü oldu çünkü yakınları sonuçta, adam içmiş çarpmış gibi bir düşünceye kapıldı orada beni linç edebilirlerdi bu yüzden neyseki duyarlı insanlar beni oradan uzaklaştırdılar, ziyarete gittiğimde sen niye kaçıyorsun oradan dedi yakınları halbuki kaçmadım, bir tokat vurulsa gibi bir mevzu çıktı kendileri de kabul ettiler bir tokatla kalmazdı o iş diye. Zaten polisin alkol cihazına üfledim herhangi bir kaçma durumu olmadı orada jandarma da poliste beni aradıklarında buldular. Alkol görünendi, sol ön kapı cebinde de Ayetel kursi ve Kuran-ı Kerim de vardı bunları gören olmadı. Buradan da bir ders çıkarırsak alkolleri bagaja koymuş olsaydım daha iyi olacaktı.

• Büyük geçmiş olsun.

Olaylardan çıkartmış olduğunuz sonuçlar ve tespitler gayet yerinde. Üst konu yapılabilecek tarzda bir konu olmuş. Herkes görmeli bu konuyu.
  • Valla senin yerinde olsam o adami o duruma getirdigim icin uyku uyuyamazdim. Testis yirtilmasi cok cok aci olmus. Malesef sizin gibi suruculer yuzunden motor almaya korkuyoruz ulkede.

• Geçmiş olsun. Araçta alkol bulundurursanız bagajda taşıyın. Ben öyle yapıyorum. Sonra kaza yaptı bira şişeleri etrafa saçıldı diye yazarlar alkolsüz bile olsanız.

linkin_park20 adamın ne suçu var ? ''sizin gibi sürücüler yüzünden motor almaya korkuyoruz'' pardon ? Kask yok , ehliyet yok ama mıcır yüzünden kaza yapan adam suçlu. Asıl motorcuların trafikte yatarttıgı terör ve tehlike çok daha kötü. Nasıl bukadar az kaza yapıyorlar onu bile bilmiyorum tamamen şans. Kaza yaptıklarında da suçlu sürücü. Oldu tamam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 4 Temmuz 2013; 22:04:30 >
  • Sen micir yolda araba sollamak icin git hakimiyeti kaybet ters seride gec seridinde sakin sakin giden adama carp sonra sirf koruma ekipmanlari yok diye suc motor surucusunde olsun yokya.

Kusura bakma ama trafik konusunda bilgisizsin. Tck 179/2 maddesini iyice okumani oneririm. Sirf karsi tarafta ehliyet yok diye sucu karsi tarafa yukleyemezsin. Her hafta elimden onlarca trafik kazasi evraki geciyor benim. Ve buyuk kisminda suc motor surucusunde degil.

Neyse uzatmayalim. Umarim gereken dersi almistir arkadas. Kazaya ugrayan ben olsaydim bu kadar kolay vazgecmezdim. Testis yirtilmasi, serce parmak ameliyati bunlar cok ciddi seyler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.