Şimdi Ara

kaza yaptım. Suç kimdedir (resimli)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 numaralı araç ters yönde giderken 2 numaralı araç arka kısımdan çarpmıştır.

kaza yaptım. Suç kimdedir (resimli)?

1 numara -> transporter
    2 numara -> binek araç

sizce Suç hangi araçtadır?

• 1 nolu araç ters yönden gidiyorsa , transporter suçludur tahminimce
  • 8/8 transporter suçlu olur mu acaba. Çünkü ben de aracın yarısı geçtikten sonra vurmuşum da beni tedirgin eden şey bu..
  • 1 numaralı araç suçlu desek ama bunu dmemin sebebi o tek yönden gelecek aracın o kavşakta sağdan glene yol vemesi lazım.2 numaralı aracında sağından gelecek araca yol vermesi lazım diyeceğim ama yol kuralına gör böyle bi zorunluluğu yok çükü o yol tek yö ve yol vermesini gerektirecek bir araç gelemez kurallara göre.Ama oradan bir araç gelmiş.Bunun bence büyük oranı ters yönde giden araca verilir birazcık da kontrolsüz kavşağa yavaşlamadan kontrollü geçmeyen 2.araca verilir.
  • Her ıkı aractada suc mevcut. 1. arac ters yonden gıttıgı ıcın. 2. arac ıse dıger arac gecısını tamamlarken dıkkatsız surus yaptıgı ıcın. Sonucta transporter ters yonde gıtsede aracın yarısı anlasıldıgı gıbı yolda gecısını tamamlamıs. Ve 2. arac guvenlı mesafeyı ıhlal etmıs.

Merakımdan soruyorum acaba bu sekılde bır kazayı nasıl basardınız. Hadı kafadan ıkınızde vursaydınız anlarımda arac sokaga gırtmıs ve sız arkasından vurmussunuz. Basarı ıster.
  • quote:

Her ıkı aractada suc mevcut. 1. arac ters yonden gıttıgı ıcın. 2. arac ıse dıger arac gecısını tamamlarken dıkkatsız surus yaptıgı ıcın. Sonucta transporter ters yonde gıtsede aracın yarısı anlasıldıgı gıbı yolda gecısını tamamlamıs. Ve 2. arac guvenlı mesafeyı ıhlal etmıs.

Merakımdan soruyorum acaba bu sekılde bır kazayı nasıl basardınız. Hadı kafadan ıkınızde vursaydınız anlarımda arac sokaga gırtmıs ve sız arkasından vurmussunuz. Basarı ıster.

Arabayı arkadaşa vermiştim de o çarpmış. sanırsam hızı fazlaydı ya da acemilik..

++

biraz teknik bi soru olacak ama; suçun büyük kısmı 1 numaraya verildi diyelim (mesela 5/8).
    1 numaralı aracın sigortası 2.nin masraflarının 5/8 ini mi karşılar?
    2.aracın sigortasının bu şartlar altında(kusuru %50den azken) karşı tarafın masrafını ödemesi sözkonusu olur mu?

teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakcukcak -- 12 Şubat 2010; 21:18:42 >

• Transporter suçlu ters yönden geldiği için.

Ama sizde biraz dikkatsiz ve hızlı çıktınız sanırım normal yönünde gelen bir araç olsa kafa kafa çarpışabilirdiniz ve daha kötü bir kaza olabilirdi Allah korumuş sizi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Transporter'ın 8/8 suçlu olabilceğini sanmıyorum. Çünkü araç aksi yönde gitseydi siz gene aynı kazayı yapacaktınız. Bana kalırsa siz hatalısınız. Fakat kanunlar ne der bilemem.
  • büyük oranda transporter suçlu,ters yön neticede.
  • binek araç belki sola baktı, geliş yönüne ( tek yön olduğunu biliyordu )
    ve devam etti çarptı, ( sonuçta araç sağdan gelmiş, görmemiş )
    bence transporter suçlu ( 8/8 yada 6/8 diyorum ) (atıyorum tabi )
  • bence de transporterın suçu daha büyük. Dörtyollarda sağdan gelenlere yol verilmesi lazım. Sizin de çarptığınıza göre hızınız yüksek biraz. Sizde de suç var gibi. Oranlarsak 6-2 ya da 5-3 transporter daha suçlu. Geçmiş olsun bu arada...
  • Sonucu bildirirseniz iyi olur.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Transporter'a 8/8 verilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

bence de transporterın suçu daha büyük. Dörtyollarda sağdan gelenlere yol verilmesi lazım. Sizin de çarptığınıza göre hızınız yüksek biraz. Sizde de suç var gibi. Oranlarsak 6-2 ya da 5-3 transporter daha suçlu. Geçmiş olsun bu arada...

+1 kesınlıkle ç pekı sız hangısısınız hocam ?_
  • eger cift yon olsaydi , suc 2 numaradaydi , tek yon oldugunu icin hata 1 de , bu olay avrupada olsa transportercu mahkemelerde surunurdu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 12 Şubat 2010; 23:41:20 >
  • buna benzer bir olay arkadaşımın başına gelmiş ama ona çarmışlar ters yönde olduğu için kendi aralarında anlaşmışlar herkes kendi masrafını ödemeye .tahminimce enfazla transportera 8/5 verirler. çünkü ters yön olsada siz düz giderken arkadan vurmuşsunuz.kafa kafaya olsa 8/8 derdim
  • adam ters yönden geldiği için kusurlu bulunmuş.
    bana 2/8 vermişler, transportera 6/8 kusur. Memur bey "koltuğa oturduğunuz zaman zaten 2 puan size verirler yoksa hiç kural ihlaliniz yokmuş" dedi. Yardımlarınız için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: makul

Sonucu bildirirseniz iyi olur.
  • Bence o arkadaşına bir daha araba verme 8/8 arkadaşın suçlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakcukcak

adam ters yönden geldiği için kusurlu bulunmuş.
    bana 2/8 vermişler, transportera 6/8 kusur. Memur bey "koltuğa oturduğunuz zaman zaten 2 puan size verirler yoksa hiç kural ihlaliniz yokmuş" dedi. Yardımlarınız için teşekkürler.

quote:

polisin yanlışı var bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakcukcak

adam ters yönden geldiği için kusurlu bulunmuş.

quote:

O memur o kuralı kendisimi uydurmuş.Benim oğlumda kaza yaptı suçun büyük çoğunluğu diğer sürüceye verildi az bir miktarıda yol kusuru oalrak geçmişti.Oğluma o kaza ile ilgili olarak hiç kusur yazılmamıştı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.