Şimdi Ara

Kaza Yaptım TARAFIMA DAVA AÇILMIŞ(!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobese kayıtları incelenir eğer her hangi bir işlem yapılmadıysa dilekçe yazın daha sonra karara bağlanır eğer siz haklı bulunursanız karşı dava açabilirsiniz.Eğer siz suçlu iseniz ozaman siz tazminat ödersiniz ama tabi bu bu kadar basit birşey değil bir sürü prosedürü var vs. ama size şunu söyliyeyim büyük ihtimal size uzalaşma talebinde bulunulacaktır asla kabul etmeyin zira ederseniz ezilirsiniz benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Mobese kayıtları incelenir eğer her hangi bir işlem yapılmadıysa dilekçe yazın daha sonra karara bağlanır eğer siz haklı bulunursanız karşı dava açabilirsiniz.Eğer siz suçlu iseniz ozaman siz tazminat ödersiniz ama tabi bu bu kadar basit birşey değil bir sürü prosedürü var vs. ama size şunu söyliyeyim büyük ihtimal size uzalaşma talebinde bulunulacaktır asla kabul etmeyin zira ederseniz ezilirsiniz benden söylemesi.

mobese filan incelensin haksız olan ben isem gıkımı çıkarırsam namerdim haklı olan kazansın gocunmam etmem.karakola gidip ifade vereceğim.dilekçeyi ne konuda ve nereye vermem gerekiyor?mahkemeye gidince mahkemede mi?uzlaşma talebini reddedeceğim.adamın hasarı taş patlasın 500 lira onun için bu pisliği yaptı misliyle öder hak hukukta yerini bulur.

• İki tarafında ''yeşil yanarken geçtim'' demesi zaten taraflarlardan birisinin iddaasının asılsız olduğunu gösteriyor.
    Mobese kayıtlarında ışıklar görünüyorlar dava kayıtlara göer sonuçlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

İki tarafında ''yeşil yanarken geçtim'' demesi zaten taraflarlardan birisinin iddaasının asılsız olduğunu gösteriyor.
    Mobese kayıtlarında ışıklar görünüyorlar dava kayıtlara göer sonuçlanır.

trafik çok yoğundu bize yeşil yandı çıktım kavşaktan çıkarken ötekilere yeşil yanmış sözde.yada ben yeşilde geçtim geçtikten sonra trafik yoğunluğu sebebiyle kavşaktayken geldiğim yoldaki ışıklar kırmızı olup diğer tarafa yeşil yanma ihtimali var ki ben kavşaktayken diğer araçlara yeşil yansa bile geçiş üstünlüğü bende diye biliyorum yanlışmıyım.mobeseler kayıttadır umarım tek tesellim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

donuna kadar alacaksınız yani

bence donunu da alın taksimde sallandırın. akıllanır belki

elemana dedimki birader herkes kendi aracını yaptırsın.yok mahkemeye vercem fln diyor.sigortaya ver dedim.git napıyosan yap dedim evrakları alıp çektim gittim.bunlara müstehak.davaları kazanırsam parasını fakir fukaraya dağıtacağım.

hak etmiş o kişi harbiden kaşınmış yani

• quote:

quote:

Mobese kayıtları incelenir eğer her hangi bir işlem yapılmadıysa dilekçe yazın daha sonra karara bağlanır eğer siz haklı bulunursanız karşı dava açabilirsiniz.Eğer siz suçlu iseniz ozaman siz tazminat ödersiniz ama tabi bu bu kadar basit birşey değil bir sürü prosedürü var vs. ama size şunu söyliyeyim büyük ihtimal size uzalaşma talebinde bulunulacaktır asla kabul etmeyin zira ederseniz ezilirsiniz benden söylemesi.

mobese filan incelensin haksız olan ben isem gıkımı çıkarırsam namerdim haklı olan kazansın gocunmam etmem.karakola gidip ifade vereceğim.dilekçeyi ne konuda ve nereye vermem gerekiyor?mahkemeye gidince mahkemede mi?uzlaşma talebini reddedeceğim.adamın hasarı taş patlasın 500 lira onun için bu pisliği yaptı misliyle öder hak hukukta yerini bulur.

Hocam okadar eminseniz ben sizin yerinizde olsam direk giderim trafik mahkemesine itiraz dilekçesi veririm ondan sonra bir avukat bulup karşı dava açarım uzlaşma talebini karakolda yazılı ifadeniz alınırken yazmış olmaları lazım ve sözlü olarakda şikayetçi olup olmadığınızı sormuş olmaları lazım mahkemeye iştirak ettiğinde siz çağırıldığınızda dinlendikten sonra dava açma talebinde bulunabilirsiniz.İnsanlar artık nerden neyi bulabilirim kaba tabirle nasıl milleti kazlarım bunun peşinde olduğu için sizide büyük ihtimal bunun için seçmiştir yani para koparmaya çalışacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Hocam okadar eminseniz ben sizin yerinizde olsam direk giderim trafik mahkemesine itiraz dilekçesi veririm ondan sonra bir avukat bulup karşı dava açarım uzlaşma talebini karakolda yazılı ifadeniz alınırken yazmış olmaları lazım ve sözlü olarakda şikayetçi olup olmadığınızı sormuş olmaları lazım mahkemeye iştirak ettiğinde siz çağırıldığınızda dinlendikten sonra dava açma talebinde bulunabilirsiniz.İnsanlar artık nerden neyi bulabilirim kaba tabirle nasıl milleti kazlarım bunun peşinde olduğu için sizide büyük ihtimal bunun için seçmiştir yani para koparmaya çalışacaktır.

eminim hocam.henüz polise ifade vermedim davet ettiler iş yoğunluğum var pazargünü müsaitseniz gelin dediler pazargünü gideceğim.yarın mesaim bittiğindede avukat tanıdığımda var gidip konuyu görüşeceğim.ifade verirken uzlaşma talebini reddedip,şikayetçi olacağımı bildireceğim.cidden akşam akşam sinirlendim davayı dediğim şekilde yukarda anlattım bunu kazanırsam elemana hukuki olarak tazminata mahkum edilmesini sağlayacağım.hayatımda ilk defa hakkımda dava açılıyor sinirlerim gerildi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

eminim hocam.henüz polise ifade vermedim davet ettiler iş yoğunluğum var pazargünü müsaitseniz gelin dediler pazargünü gideceğim.yarın mesaim bittiğindede avukat tanıdığımda var gidip konuyu görüşeceğim.ifade verirken uzlaşma talebini reddedip,şikayetçi olacağımı bildireceğim.cidden akşam akşam sinirlendim davayı dediğim şekilde yukarda anlattım bunu kazanırsam elemana hukuki olarak tazminata mahkum edilmesini sağlayacağım.hayatımda ilk defa hakkımda dava açılıyor sinirlerim gerildi.

İfadeniz alınmadıysa dediğim gibi ifadenizi verin ancak uzlaşma talebinde bulunmayın ifade vermeye giderkende avukatınızla giderseniz daha iyi olur onlar prosedürü daha iyi biliyorlar.Eğer mahkemeyi siz kazanırsanız kesinlikle maddi ve manevi tazminat davası açın büyük ihtimal kazanırsınız.

• quote:

fikir veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.dediğiniz şekilde yapacağım.sizede ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

fikir veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.dediğiniz şekilde yapacağım.sizede ayrıca teşekkür ederim.

Rica ederim.
  • Eğer karşı taraf ifade ettiği gibi yeşilde geçmiş ise muhtemelen kusur size çıkar çünkü yeşil yansa bile kapalı kavşağa girilmez.
  • Sinir oldum ha.
    Mahkeme süreçlerini ve sonrasındaki açacağınız tazminat davalarıyla ilgili bilgi vermeyi unutmayın bize.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Yeşil yandıysa size her halukarda haklısınız fakat %50 kusur aldığınıza göre tutanakta bir sıkıntı var

tutanağa böyle yazdık.
     Kaza Yaptım TARAFIMA DAVA AÇILMIŞ(!)

İkinizde yeşil ışıkta geçtik dediğiniz için %50 demiş galiba , inşallah mobese'de ışıklar gözükür ve lehine biter dava

Gözükmezse muhtemelen ikinizde yeşilde geçtim dediğiniz için, kafalarına göre karar verebilirler

• burası türkiye. dava açan 2-0 önde başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Sinir oldum ha.
    Mahkeme süreçlerini ve sonrasındaki açacağınız tazminat davalarıyla ilgili bilgi vermeyi unutmayın bize.

süreç hakkında bilgi vereceğim.ayrıcada kapalı kavşak diye bişey yok mevcut durumda.trafik kavşakta kilit ama ilk bize ışık yanım artık kavşağın içinden çıkmak üzereyken fırladı bu eleman.diğer yoldan gelen araçlara yeşil yansa bile kavşakta bekleyemem ki.
  • Size yeşil bile yansa kavşak doluysa ışığın gerisinde bekleyeceksiniz bana yeşil yandı kavşağa girdim diyemezsiniz. siz kavşaktayken öbür tarafa da yeşil yandığı zaman kavşağı tıkamış olduğunuzdan siz kusurlu oluyorsunuz.
    İlgili ceza maddesi aynen şu şekilde
    57/1-d : Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akışını engeleyebilecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek. "ceza puanı 20" "ceza tutarı 72 lira"

şimdi bu işin ceza kısmı,
    madalyonun diğer yüzüne gelirsek hiç kimse karşı taraf kavşağı tıkadı diye yola dalıp kazaya sebebiyet veremez. bu da B aracın kusuru
    sigorta bu sebebten kusur oranını 50 ye 50 vermiştir.

sizin davadan bir şey çıkacağını sanmam sadece başınızı ağrıtabilir, geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Size yeşil bile yansa kavşak doluysa ışığın gerisinde bekleyeceksiniz bana yeşil yandı kavşağa girdim diyemezsiniz. siz kavşaktayken öbür tarafa da yeşil yandığı zaman kavşağı tıkamış olduğunuzdan siz kusurlu oluyorsunuz.
    57/1-d : Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akışını engeleyebilecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek. "ceza puanı 20" "ceza tutarı 72 lira"

madalyonun diğer yüzüne gelirsek hiç kimse karşı taraf kavşağı tıkadı diye yola dalıp kazaya sebebiyet veremez. bu da B aracın kusuru

sizin davadan bir şey çıkacağını sanmam sadece başınızı ağrıtabilir, geçmiş olsun...

kavşak doluda yavaş şekilde akıyor idi.kavşağın boşalmasını bekleyemezdim ki.kavşaktan çıkmak üzereyken diğer araçlara yeşil yandı varsayalım onların her türlü beklemesi gerekmiyor mu*

• quote:

quote:

Size yeşil bile yansa kavşak doluysa ışığın gerisinde bekleyeceksiniz bana yeşil yandı kavşağa girdim diyemezsiniz. siz kavşaktayken öbür tarafa da yeşil yandığı zaman kavşağı tıkamış olduğunuzdan siz kusurlu oluyorsunuz.

kavşak doluda yavaş şekilde akıyor idi.kavşağın boşalmasını bekleyemezdim ki.kavşaktan çıkmak üzereyken diğer araçlara yeşil yandı varsayalım onların her türlü beklemesi gerekmiyor mu*

57/1-d maddesi gayet açık kavşak dolu ise yeşilde bekleyeceksin. bu ayrı bir kusur burda hata sizde. cezası 72 lira.
    ama öbür aracın kusuru da sizinkiyle aynı yeşil bile yansa kavşağın boşalmasını bekleyecek ondan sonra çıkış yapacaktı.

trafik kuralları kaza yapanların kanı ile yazıldığından hiç bir şekilde yoruma açık değildir. ya uyarsınız ya da uymaz kazaya davet çıkarırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Kavşağa ilk giren kimse o haklıdır. Anlattığınıza göre yeşil önce size yanmış. Tutanağa da bu şekilde yazdıysanız %50-%50 nasıl oluyor orasını anlayamadım Tutanak başka bir şekilde yazılmış olmasın ?

trafiği düzenleyici ışıklar yoksa dediğin doğrudur. ışık varsa geçiş yeşilindir. o da karşı tarafa yeşil yandığında hala kavşağı terk edemediyse geçiş üstünlüğünü kaybeder. kavşağı tıkamaktan kusurlu duruma düşer...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Kavşağa ilk giren kimse o haklıdır. Anlattığınıza göre yeşil önce size yanmış. Tutanağa da bu şekilde yazdıysanız %50-%50 nasıl oluyor orasını anlayamadım Tutanak başka bir şekilde yazılmış olmasın ?

trafiği düzenleyici ışıklar yoksa dediğin doğrudur. ışık varsa geçiş yeşilindir. o da karşı tarafa yeşil yandığında hala kavşağı terk edemediyse geçiş üstünlüğünü kaybeder. kavşağı tıkamaktan kusurlu duruma düşer...

Bilgilendirme için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.