Şimdi Ara

kaza yaptım.. yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi kaza yaptım danışmak istiyorum.. Kaza krokisini ekledim.

Ben 327. Caddesi'nden Uzayçağı Caddesi'ne Sola dönmek üzere, döner kavşağa gitmeden önce kırmız ışıkta bekledim. Yeşil yandı döner kavşaga girip sola döndüm. Kavşak içinde sola donüş için bir ışık daha vardı. sağımdaki kamyondan dolayı ışığın rengini görmedim, diger tüm aracarla birlikte kalkış yaptık... Işık kırmızı imiş.. kavşağın sağından 1233. Sokak'tan kontrollüz gelen araç bizim sağ arka tekere çarptı (çarpan aracın sol ön köşesi dağıldı). Sonrasında ışıkları kontrol ettik. Kaza anında bize kırmızı diğer yanıyormuş. Diğer araca 2-3 saniye önce yeşil yanmış..

Kırmızıda geçtiğimiz için biz suçlu gibiyiz. Eğer araç bize çarmamış olsaysı hemen yanımızdaki araca çarpmış olacaktı.. Büyük ihtimal ışığın kırmızıdan yeşile dönecegini bilip, yavaşlamadan geçti.. Işıkta kalkış yapmış olsaydı bu hızda çarpamazdı. Diğer aracın bize arka sağ tekerlekten çarpmış olası, ve kontrolsüz bir şekilde gelmesinden dolayı ona kusur çıkma olasılığı var mı?

Birde acele ile karşı tarafın yazdıklarını incelemeden tutanağı imzaladık.. Herif ben yeşilde 5 saniye bekledim geçtim, kırmızıda geçen araç bana çartpı diye yazmış.. Ancak kaza fotograflarından da açıkça görünüyor, adamın sol ön köşesi hazarlı bizim sağ arka teker.. ona çarpmış olmamızın mümkünü yok.. Bu durumda ne yapmak lazım?  kaza yaptım.. yardım..

• Hocam hem kırmızıda geçiyorsunuz hemde öyle böyle olur mu diyorsunuz. yok bize vurmasaydı yandakine vuracaktı, yok kalkmış olsaydı dururdu v.s.
    karşıya suç falan çıkmaz , kırmızı ışık ihlali asli kusurdur. Kazada siz suçlusunuz.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Hocam işkembeden konuşmayın.. mıymıymış. mış mış mış... .ozaman kavşaklarda 70 model kamyonla bekleyip kırmızıda geçen her araca bindirelim... nasıl olsa kusur bize çıkmayacak diye..
    teknik bir bilginiz varsa soyleyin.. yoksa boş boş konuşmayın... zaten soyledik kırmızıda gectik diye... birsuru durum biliyorum yesilde gectiği halde kırmızıda gecenin çarptıgı, ve sucun yeşilde geçene cıktığı..

Derdim suçu diğer tarafa atmak degil.. teknik olarak suç kimde yada karşı tarafa kusur çıkma olasılıgı var mı, teknik bilgisi olan soylesin...

Kavsakta, çarpan arabaya yakın olan bendim o nedene bana çarptı.. orada ben olmasaydım hemen yanımdakine çarpacaktı, olayın oluş şeklinden diğer aracın hızından bu açık şekilde görünüyor.. Neyde önemli olan bu da degil.. suç kime çıkarsa çıksın.. Benim sorduğum oluşn şekli ile suçun kime çıkacağı ayda karşı tarafa da herhangi bir değerde kusur çıkıp çıkmayacağı..

ayrıca tutanakta, karşı taraf bize çarptığı halde, kırmızıda geçen araç bize çarptı demiş.. krokide ve kaza resimlerinde bunun böyle olmadığı görünüyor.. bu durumda ne yapılabilir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unifiedquarks -- 19 Şubat 2017; 11:25:53 >

• Işık ihlali asli kusurdur 8/8 sizde çıkar. Karşı tarafın hızlı gelip gelmemesi önemli değil. O yeşilde geçti siz kırmızıda.
  • Tesekkurler. Tutanagin yanlis yazilmasinin onemi yok ozaman... Degistirmeye ugrasmayalim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unifiedquarks

Hocam işkembeden konuşmayın.. mıymıymış. mış mış mış... .ozaman kavşaklarda 70 model kamyonla bekleyip kırmızıda geçen her araca bindirelim... nasıl olsa kusur bize çıkmayacak diye..
    teknik bir bilginiz varsa soyleyin.. yoksa boş boş konuşmayın... zaten soyledik kırmızıda gectik diye... birsuru durum biliyorum yesilde gectiği halde kırmızıda gecenin çarptıgı, ve sucun yeşilde geçene cıktığı..

Derdim suçu diğer tarafa atmak degil.. teknik olarak suç kimde yada karşı tarafa kusur çıkma olasılıgı var mı, teknik bilgisi olan soylesin...

Kavsakta, çarpan arabaya yakın olan bendim o nedene bana çarptı.. orada ben olmasaydım hemen yanımdakine çarpacaktı, olayın oluş şeklinden diğer aracın hızından bu açık şekilde görünüyor.. Neyde önemli olan bu da degil.. suç kime çıkarsa çıksın.. Benim sorduğum oluşn şekli ile suçun kime çıkacağı ayda karşı tarafa da herhangi bir değerde kusur çıkıp çıkmayacağı..

ayrıca tutanakta, karşı taraf bize çarptığı halde, kırmızıda geçen araç bize çarptı demiş.. krokide ve kaza resimlerinde bunun böyle olmadığı görünüyor.. bu durumda ne yapılabilir??

İşkembeden sallayan yok. terbiyenizi takının biraz.
    Teknik bilgimiz, mevzuata hakimiyetimiz varda konuşuyoruz. Otomobil servisiyiz, hergün bir çok hasar dosyası görüyorum.

Türkiye'de hiç bir kazada, kaza yapan aracın kırmızıda geçme hakkı yok ise (Ambülans, itfaiye v.s.) her durumda kırmızıda geçen kusurludur.

O tutanağın altına ne yazıldığının çoğu zaman önemi yok. Mevzu kroki, fotoğraf v.s. ile karara bağlanıyor.

Mesela sağdan gelene yol verilir kuralında çoğu zaman, yol hakkı olan taraf kusuru benim yazar ama kusursuz çıkar gibi.

• Senin verdigin ilk cevabi benim 4 yasindaki ogulumda veriyor.. Siz once kendi uslubunuza bakin.. Duzgun cevap verene yukarida goruldugu gibi duzgun cevap verip tesekkur ediyoruz..

Dosyalarin buyuk kisminda dediginz gibi olabilir.. Buyuk ihtimal benim durumumda da o sekilde olacak..

Genel olarak oyle olsa da her durumda kirmizida gecen sucludur diye bisiy yok, soylediginizin tam tersi durumlar da var.

Tanidigimin basina geldi.. Yesil isikta kalkis yapan tanidigimiza kirmizi isikta gecen bir arac(normal arac) carpti.. 8/8 bizim tanidiga suc cikti.. Her olay birbirinden farklidir. Her olayi kendi icinde degerlendirmek lazim.. ..

Suc bize cikarsa, gerekli itirazlarimizi yapacaz.. Ust kurul degerlendirsin.. Gerisi kismet..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ......Kaza Yaptım......
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tutanağın alt kısmına kimin ne yazdığının çok bir önemi yok. Fotoğraflar ve varsa video kaydı herşeyi ortaya çıkarıyor zaten. Işıklı kavşak içinde ışık ihlali yaptıysanız asıl kusur sizin başınıza patlar. Diğer araca da kavşakta hızını azaltmadığı ve kontrolsüz girdiği için az miktarda kusur çıkarabilirler ama asli kusur size verilir ve %100 olarak sonuçlanır gibi geliyor bana.

Karşı taraf yeşilde siz kırmızıda geçtiyseniz eğer.
  • kırmızı ışık direk kural ihlali artı şu konuyu artık kavrayın birinin birine çarpması o kişinin suçlu oldugu anlamına gelmez

sayet orada ışık olmasa idi yine kusurlu idiniz döner kavsaga giren herkesin geçiş üstünlüğü vardır geçmiş olsun..
  • ortada tartisilacak bir konu yok
    kirmizida gecen her turlu hatalidir.
  • herkese yorumlarindan dolayi tesekkur ediyorum..
  • Suç sizde tamamen. Bunun farkında olduğunu bilmenize rağmen ışıkta kalkmış olsa bu hızda vuramazdı demeniz nafile açıklama.

İster 200 ile çarpsın ister 40 ile siz kırmızıda çıktığınız için suçlusunuz.
  • Hocam kusur sizde geçmiş olsun.. Şöyle düşünün ehliyetsiz araç kullanan birisinin aracına arkadan çarptınız.. Yukarıdaki anlattığınız olayda "ama kontrolsüz girdi kavşağa" açıklaması gibi "iyi de çarptığım adamın ehliyeti yok hatta aracının trafik sigortası yok o anda orada olmaması gerekirdi o hatalı" şeklinde trafik tahkim kurulu değerlendirmiyor.. Yine aynı şekilde adam köşeye park etmiş siz yanından geçerken sürtüyosunuz adama "ama adam park etme kurallarına aykırı şekilde yanlış park etmiş hata onda" deme lüksümüz yok maalesef.. Tahkim kurulu olaylara ayrı ayrı bakar ehliyeti yoksa trafik sigortası yoksa trafik polisi cezasını keser , yanlış yere park ettiyse park cezasını keser ama kusurunuzu azaltmaz bu faktörler.. Geçmiş olsun tekrardan..
  • Bu olayda sucu bana çıkarabilirler.. sıkıntı yok.. zaten aracımızı sonucu beklemeden tamire verdik bile... ama senin bu yorumundan ben şunu çıkarıyorum: kamyonla ışıklarda pusuya yatıp canımı her sıkanı, kırmızıda geçerse tepeleyebilirim.. geçiş hakkı bende oldugu için de bi gıdım suçlu çıkmam..

Ya arkadaşım göz var izan var.. yol hakkı sende diye kaptır gel.. onune ne çıkarsa farketmez... böyle bir saçmalık olur mu.. Bu saçmalığı öngören tedbir alan bir tane trafik düzenlemesi yok mu??.

Yazdıklarımı okumadanız galiba.. Kırmızıda geçen her zaman suçlu çıkacak diye bir durum yok, zira bir tanıdığımızın başına geldi diyorum.. Kırmızıdan geçen adam geldi bindirdi yeşilde geçene.. Bizim yeşilde geçen 8/8 suçlu çıktı.. Demeki her durumu tek bir parametreye göre değerlendirilmiyor..

benim de burada sordugum suçun karşıya çıkma olasılığı değil, karşı tarafa herhangi bir değerde kusur çıkma olasılığı..

• quote:

Senin verdigin ilk cevabi benim 4 yasindaki ogulumda veriyor.. Siz once kendi uslubunuza bakin.. Duzgun cevap verene yukarida goruldugu gibi duzgun cevap verip tesekkur ediyoruz..

Dosyalarin buyuk kisminda dediginz gibi olabilir.. Buyuk ihtimal benim durumumda da o sekilde olacak..

Genel olarak oyle olsa da her durumda kirmizida gecen sucludur diye bisiy yok, soylediginizin tam tersi durumlar da var.

Tanidigimin basina geldi.. Yesil isikta kalkis yapan tanidigimiza kirmizi isikta gecen bir arac(normal arac) carpti.. 8/8 bizim tanidiga suc cikti.. Her olay birbirinden farklidir. Her olayi kendi icinde degerlendirmek lazim.. ..

Suc bize cikarsa, gerekli itirazlarimizi yapacaz.. Ust kurul degerlendirsin.. Gerisi kismet..

Hahah suçlusun boşa kıvranma kırmızıda geçmek asli kusur olduğu için hiç bir şansın yok. Trafik sigortanda artacak.
    İlk yazdığım mesajda da hiç bir art niyet v.s. yoktu, tekrar okursanız sevinirim, ama bu mesajda var terbiye sınırlarını aştığın için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 21 Şubat 2017; 23:11:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

İşkembeden sallayan yok. terbiyenizi takının biraz.
    Teknik bilgimiz, mevzuata hakimiyetimiz varda konuşuyoruz. Otomobil servisiyiz, hergün bir çok hasar dosyası görüyorum.

Türkiye'de hiç bir kazada, kaza yapan aracın kırmızıda geçme hakkı yok ise (Ambülans, itfaiye v.s.) her durumda kırmızıda geçen kusurludur.

O tutanağın altına ne yazıldığının çoğu zaman önemi yok. Mevzu kroki, fotoğraf v.s. ile karara bağlanıyor.

Mesela sağdan gelene yol verilir kuralında çoğu zaman, yol hakkı olan taraf kusuru benim yazar ama kusursuz çıkar gibi.

itfaiye nin geçiş üstünlüğü var ama kanunen başkasının malına zarar veremezsin
    özetle geçiş üstünlüğün var ama vuramazsın vurursan suçlusun
    12 senelik İSTANBUL İTFAİYESİNDE ŞOFÖRÜM hiç haklı bulunmadım :(

• ayarotoservis kullanıcısına yanıt
    Konuda taraf olmak istemiyorum ama döner kavşak içindeki araç konuyu açan üyenin aracı.
  • zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    ben de bunu diyorum...

sonucu paylasirim.. henuz belli olmadi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unifiedquarks -- 22 Şubat 2017; 13:2:30 >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    kina gonderiyim mi? diledigin yerine yakarsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.