Şimdi Ara

Kazaya karıştım,yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sabah derse gidiyorken sokak çıkısında yaklaşık 90la giden bir kadın zart die yola dalıp arabamın önünü dağıttı. Benim süratim düşük oldugu için şase de birşey yok, sol far, tampon, sis farları dağıldı ve kaputta biraz ezik var, onun haricinde yürüyen aksam ve motor parçalarında herhangi bir şey yok, sadece radyatör plakalarının en alt iki sırasında biraz ezilme var. Yalnız sorun şu ki, aracı süren kadının ne muayenesi vardı, ne de trafik sigortası yanında idi. Trafik çağırdım, tutanak tutuldu, doğal olarak kadının arabası ruhsatına el koyarak trafikten men ettiler ve emniyete ait otopark a çektiler. Kadının kocası da yanındaydı ve trafik sigortalarının oldugunu ancak poliçenin işyerinde oldugun söyledi ki bana pek inandırıcı gelmedi. Aracımın kaskosunu yeniletme işini mali sebeplerden yaza bırakmıştım, yani benim de kaskom yok.

Şimdi benim merak ettiğim karşı tarafın kaza tarihinde geçerli (13 nisan) bir trafik sigortası yok ise, ben zararımı nasıl karşılayacagım. Yani tahminlerime göre adam şimdi hemen sigorta yaptırsa, geriye dönük olarak benim hasarımı ödemeyecektir sigorta. Amcamla konuştum, o bu durumda dava açmak gerekebileceğini söyledi, dava açmak yerine adamlar anlaşmayı tercih ederim tabi ben ancak benim hasarımı ödeyebilecek maddi durumları da varmış gibi görünmüyor. Yani bu durumda sigorta yaptırmayan karşı taraf değilde ben mağdur oluyorum, ne yapmam lazım acaba bi akıl verin.

Bu arada son bir şey daha var ben ara sokaktan çıkıyordum ancak yolu kontrol edip 2. viteste düşük süratte yola çıkıyoken kadının süratle geldiğini gördüm, frenlere asıldım ancak zaten 2 metre mesafe vardı, duramadım. Ben sokakta kadın ise caddede oldugu için trafiğin bütün kusuru bana vermesi gibi bi ihtimal olabilir mi acaba?

Şimdiden cevaplarınıza teşekkürler.

• Şehiriçi hız sınırı 50 km dir. O yüzden kusurlu olan karşı taraf olucaktır fakat siz ara sokaktan çıktığınız için polisin yazdığı rapor önemli. Karşı taraf size peşin ödeyecek sanırım. Sakat bir durum ama umarım çözersiniz...
  • hasanmerten kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

Şehiriçi hız sınırı 50 km dir. O yüzden kusurlu olan karşı taraf olucaktır fakat siz ara sokaktan çıktığınız için polisin yazdığı rapor önemli. Karşı taraf size peşin ödeyecek sanırım. Sakat bir durum ama umarım çözersiniz...

şehir içi hız sınırı 50 km olmasına rağmen ara yoldan çıkan suçludur, dedemin arabasına 120-150 arası bi hızla biri çarptı ama dedem 8/5 oranında suçlu bulundu tazminat davası falan açıldı davaya avukat olan babam baktı neyse söylemek istediğim şu tali yoldan çıkıyorsanız ve biri size çarptıysa minumum 8/5 ceza alırsınız. tabi bu durum ön veya ortaya çarpmalarda geçerli size arkadan çarparlarsa iş değişiyor. tali yoldan veya ara sokaktan caddeye çıkarken tamamen güvenilir olduğuna emin olmanız lazım. yanlız belge eksikliği bu durumu nasıl değiştirir bilemiyorum. tekrar geçmiş olsun.

• adamla anlaşmaya çalış.sanayi de arabayı çıkma parçalarla ucuza toplatmaya çalış.1-2 milyar masrafla arabanı toplayabilirsin.ucuz bi yer bulabilirsen.
  • Trafikten bütün belgelerini al özellikle alkol muayenesini ve sigortası olmadığınıda tespit ettir. Aç davayı altlarındaki arabayıda al anasını satim. Bir daha çaylak karısına araba vermemeye yemin etsin kocası.
  • Cezayı kadına yüklerler
  • quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

Trafikten bütün belgelerini al özellikle alkol muayenesini ve sigortası olmadığınıda tespit ettir. Aç davayı altlarındaki arabayıda al anasını satim. Bir daha çaylak karısına araba vermemeye yemin etsin kocası.

hocam ne yaptın ya sakin ilk önce geçmiş olsun diyelim. Benimde bildiğim karşı taraf hasarını nakit ödeyecek
  • Bu arada bir yanlış anlaşılma oldu sanırım, benim muayeneden kastım aracın egzos muayenesi.
  • Bence sana da verebilir kusuru gibi geldi bana çünkü ilk etapta kazada kimin suçlu olduğuna bakmak lazım gibime geldi.Yani muayene veya sigorta olmaması kazada kadını suçlu yapmaz.Dediğin doğru kadın yeterli sürüş becerisine sahip olmayabilir ve hız limitini aşabilir ama sonuçta anacadde de olan o.Benim söylediklerim tahmin tabi moralini bozmıyım.Bir de genelde kaza olunca raporun ne olduğu hemen orada belli oluyor ve kazaya karışan iki tarafında okuyup imzalaması gerekiyor.Olayın o tarafını pek anlayamadım ,sen raporu henüz okumadın mı?Eğer raporu görseydin bütün bunları düşünmen gerekmezdi çünkü durumu daha iyi anlardın.Sanırım bir gün beklemen gerekecek.
  • gecmis olsun
  • Anayoldakinin bir eksiği varmı yokmu diye bakılmaz.. Yol onundur ve suçsuzdur.. Sadece hızı tespit edilebilirse aşırı hızdan dolayı % 25 gibi bir suç alır..
    Üzgünüm..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.