Şimdi Ara

Silinebilir... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
9.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÇöÇan

quote:

Orijinalden alıntı: huso_2002

bn bir jeoloji muhendisi olarak orjinal fotosunu gördükten sonra tahmini birşey söyleyebilirim, tabi çok büyük ihtimal kuvarsit tir o, çok sert dediğine göre sertlik skalasında kuvars 7.sıradadır, elmasın 9 olduğunu düşünürsen, elmas o kadar parlak ve mat olmacaına göre çok büyük ihtimal kuvars tır, hiç bir maddi değeri yoktur

Bu kadar işte yav.Ne güzel açıklamışsın kardeşim.
    Pazar günü yada daha yakın bir zamanda resmini
    eklemeye çalışırım.

haklı olabilir bunu buldum :
    Silinebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇöÇan

quote:

bn bir jeoloji muhendisi olarak orjinal fotosunu gördükten sonra tahmini birşey söyleyebilirim, tabi çok büyük ihtimal kuvarsit tir o, çok sert dediğine göre sertlik skalasında kuvars 7.sıradadır, elmasın 9 olduğunu düşünürsen, elmas o kadar parlak ve mat olmacaına göre çok büyük ihtimal kuvars tır, hiç bir maddi değeri yoktur

Bu kadar işte yav.Ne güzel açıklamışsın kardeşim.
    Pazar günü yada daha yakın bir zamanda resmini
    eklemeye çalışırım.

Konunun içeriğini görünce ilk baktığım yer Mohs cetveli oldu. Elması, korundu ve topazı eledim hemen, renk ve parlaklık uyuşmazlığı var. Kuvars ametist'in kaynadığıdır. Çok yoğun bir şekilde toplanmış olabilir, çok düzgün olması da normal gibime geliyor. Bence siz gerçek bir topaz taşı bulun, onunla bu ikisini birbirine sürtün, eğer çizik olursa sertlik skalasına göre bu büyük ihtimalle kuvarstır. Hala çizilmezse, gidin usta birine gösterin..

Linkler:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuvars

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mohs_sertlik_skalas%C4%B1

http://tr.wikipedia.org/wiki/Topaz

• istanbulda mı bulduğunuz yer ?
  • Silahla vurmayı dene ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efege

Bu resmi bulurken ne yazıpta arattıysan cisim o dur

• burası doğru yer değil genç konu dışından bu doğa üstü olaya bi açıklama gelmez
  • Bunu denediniz mi?Hırpalanmayacak bir şey tanımıyorum.

Silinebilir...
  • Bizim fabrikada hidrolik ayarlı pres var, yay testi yapıyoruz. İstediğin kiloda pres uygulayabiliyorsun. Tonlarca kapasitesi var. İstersen Kartal tarafına gel burda presleyelim görelim ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monq -- 22 Mayıs 2010; 14:43:18 >
  • İnci'se Elinden alırlar
  • Hiçbir şekilde zarar görmediğini öne sürmüşsünüz. Bu dünyada henüz yok olmayan bir madde bulunmadı. Bir üniversiteye götürürseniz ilgili öğretmenler yardımcı olabilirler. Ama dedikleri gibi topaz ile birbirlerine sürtün, sonucu yazın. Birde pres uygulayın...
  • quote:

elmasın sertliği mohs sertlik skalasına göre 9 değil 10 dur.

resme bakınca da o kadar mükemmel şekkilli birşey bulmak imkansız gibi sanki o kadar araziye çıktım hiç böyle bir şeye denk gelmedim.
    en çok volkan camına benzettim onun dışında böyle bir mineral falan hiç görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyclone__ -- 22 Mayıs 2010; 16:06:41 >

• adama bak ya eritmeye kırmaya çalışıyo taşı önce bilen birine göster ne olduğunu anlayın ondan sonra eritin ya. değerli bişeyse erittikden sonra para edermi
  • sonuç belli oldu mu?
  • Bir arkadaşımın aracılığı ile istanbula gönderdik arkadaşlar haber bekliyorum.Resmini çekemedim.Üzgünüm
    Böyle herkezin görebileceği bir ortamda bu tür şeylerden bahsetmek doğru değil aslında ama ne yapalım bir
    heyecanla kendime bu şekilde cevap bulmak zorunda kaldım.Biraz pişmanım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇöÇan -- 24 Mayıs 2010; 1:05:08 >
  • Tekrar kazı yapıp aynısını bulunca resim bekliyoruz
  • Şimdi o kişinin vereceği cevabı bekle dur.. Bende o cismi merak edip 3 sayfayıda inceledim. Belki resim vardır diye
  • bowling topu olmasın :D bulduğunuz cismin fotosunu yayınlarsanızdaha detaylı bilgiverebiliriz ayrca değerli birmadde çıkarsa devlet adına el koyarız demedi deme sonra.
  • Kaz yumurtası bu
  • 100%90 inci gibi duruyor ellam
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.