Şimdi Ara

kazıklandım ne yapmalıyım ??çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sayfam Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konun gerçek yeri neresi bilmyorum o yüsden buraya yasmaya karar verdim .Sonuçta konu laptop la alakalı bir konu . Bundan yaklaşık 40 gün önce bir laptop aldım asus a6jc modeli .Ösellikleri sitede mevcut neyse .

Ben 10 günlük bir çalışma sonucu 5 adet laptop çıkardım internetten sonra bilgisayarcıya gittim , o da bana bu asusu önerdi ben de 128 mb eran kartı var diye reddettim .Çünkü en düşük 256 mümkünse de 512 mb istiyordum 256 lık modellerde 17 inch ekranlı olmalıydı bu şartları adama söyledim oda bana asus a6jc modelinde hıslı sistem de bir sipariş hatası olduğunu söyledi . Gelen ürünün açıklamasında 128 mb ekran kartı ve paylaşımlı yasmasına rağmen 512mb ekran kartı var dedi . hatta kendisi de bu hata düseltilene kadar stoklamak amacıyla 6 tane aldığını söyledi ve ertesi gün gelip görmemi beğenirsem almamı tavsiye etti benim de aklıma yattı tabi. Ertesi gün gittim ürünün öselliklerini açtı masaüstünde öselliklerden bakılınca 512 mb yasıyordu gerçekten (o samanlar ben hypermemory olayının o öselliklerde gösüktüğünü bilmiyordum ) .Ben de hemen parayı verip laptopu aldım bu olay Kırklareli/Lüleburgas'da oldu ben İstanbul'da okuyorum aldıktan 3 gün sonra gittim İstanbul'a . Sonra 2-2 buçuk hafta kadar önce internette okuduğum yorumlarda ve yüklediğim becnh mark programlarında kartımın 128 mb olduğunu öğrendim fakat hemen birşey yapamadım 3 gün sonra İstanbul'a gittim . Adam bana birşey yapamayacağını söyledi . Ben de nasıl olur dedim sen bana sipariş hatası var dedin dedim .O da yok öyle birşey ben birşey demedim sana 128 mb dedim sen de aldın dedi aramısda geçen o kadar konuşma yokmuş gibi davranarak . Sonra ben çösümsüs olarak geri döndüm İstanbul'a .İstanbul'da yaptığım araştırmalarda 30 gün içinde ürünü sorgusus geri verme şansım olduğunu öğrendim ama adam bana 30 gün geçmemesine rağmen yardım edmemişti (makemeye vermeyi düşündüm ama bi anlamı olmayacağı belliydi ).Geçen cuma gittim fakat bu defa da 30 gün geçmişti adam bana umursamas davrandı git ara hıslı sistemi ne derlerse yap benim sorunum değil dedi ben de parayı sana veriyorum senin sorunun fln dedim beni bir dükkandan kovmadığı kaldı tatsıslık çıkarmak istemiyorum haksıs duruma düşmemek için ama ne yapacağımı şaşırdım .Hıslı sistemi arayamıyorum en erken perşembe günü arayabileceğim fakat o saman da çok geç olmuş olacak gibi geliyor . Ne yapmamı önerirsinis bu laptoptan soğudum çok iyi bir makina olduğu halde istemiyorum artık bütün poşetleri de duruyor saten bu şekilde de çösüm bulunamassa satılığa çıkartacağım uygun bir fiyatla . Lütfen bir fikri veya bu gibi durumlarla ilgili bir mesleği olan arkadaşlar varsa yardımlarını esirgemesinler haklarımı bilmiyorum neler yapabilirim hiç bilmiyorum sadece adamın yalan söylediğini kanıtlayabilecek 2 şahidim var onlar işe yarar mı onu da bilmiyorum ..Bayramım resil oldu lütfen yardım edin .. Herkese iyi bayramlar bu arada en büyük derdinisin ben olması dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLiCe_DoLuCa -- 23 Ekim 2006; 11:41:59 >

• geçmiş olsun tuketici mahkemsei yada hakem heyetine basvur onlar yardımcı olur ayrıcxa sikayetvar.com a da yaz

bunların dışında klavyende z harfinde sorun mu var butun z leri s ile yazmışsın?
  • geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum,başına gelmesede insan üzülüyor,ürünle ilgili pek bişe yapamazsın gibi geliyor çünkü 30gün geçmiş durumda ama hukuki yolları daha iyi bilen arkadaşlar var,hatta YUSUFM buralardaysa sana daha iyi yardımcı olur,ama ürünün o kadar da kötü değil yani 128mb@512mb olması 256mb olmasıyla o kadar fark yaratmaz performans olarak,sadece ekran kartı konusunda kafanı yorma istersen,sanırım sen de benim gibi pimpiriklisin haklı olarak bende çok dikkat ediyorum,ne yazık ki böle satıcılar olduğu sürece hem dikkat etmek gerekiyor.Anladığım kadarıyla ürünün özelliiğinin yanlış(ya da yalan) söylenmesinden çok sana yapılan davranış daha çok moralini bozmuş.En azından bu konuda hukuki yollara başvurabilirsin sanırım,tabi yine de tam detaylarını bir hukukçu arkadaş varsa sana o bildirir,bu forumdan ayrılma inşallah cevabını alırsın.hayırlı bayramlar

• quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz

geçmiş olsun tuketici mahkemsei yada hakem heyetine basvur onlar yardımcı olur ayrıcxa sikayetvar.com a da yaz

bunların dışında klavyende z harfinde sorun mu var butun z leri s ile yazmışsın?

he ya acaba seni nasıl yazacak,sssss mi?
    güzel ve ilginç bir yazım olmuş
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğinis cevaplar için . Sorun makinenin kötü olması değil sorun benim kasıklanmış hissetmem ve bunun beni makineden soğtumuş olması . Yoksa makine gerşeten çok kaliteli .Ama kötü hissediyorum kendimi üsteik laptop alırken amacım gelecekte de benim yüsümü kara çıkarmamasıydı fakat paylaşımlı bir ürünle performans asla usun ömürlü olmas .üstelik sadece oyun da deil yüksek düseyde 3d programlama ve rafik çisimleriyle uğraşıyorus bu makineyi kasıyor.

"Z" harflerine gelince bundan önceki rumusum gollum du bir ara klavyemde z harfi koptu ben de takmadım hasır gollumken alışayım dedim alıştım . Bu yaklaşık 3 sene önceydi artık o kadar alıştım ki okulda sınavlarda bile basen öyle yasıyorum . Umarım rahatsıs etmemiştir . Bu arada yardımlarınıs için tekrar teşekkür ederim .

• Dostum kafa yapmana gerek yok.

Zaten bilgisayarcıların hepsi iyi ailecoğuklarrıııııııııııı(iyi aile çucuğundan demek istediğimi anla)

şimdi ekran kartrında performasn bellek sınırlı değildir yani 256 Mb ile 512 MB olan kartlar arasında hemen hemen hiç fark yok yani hissedemezsin ble aradaki farkı.

Mesela iki adet x700 atıyorum biri 256 diğeri 512 performasn olarak sana hiç fark oluşturmaz.

Ayrıca ekran kartı alınırken belleğe bakmak enayilik olur. Belek kapasitesini üreticiler bilmeyen insanları kandırmak iin kullnırlar.

Ayrıca bu TURBO CACHE var senin kartında ihtiyaç duyduğunda 512 Mbo lur zaten panik yapmana gerek yok.

Ayrıca makinan çok güzel güle güle kullan derim kazıklanmadında yani bana göre.

Tamam satıcı biraz adı çıkmış ama öyle hepsi öyle sattıktan sonra tanımazlar kimseyi fatura kesilir iş biter

• İyi ama binbaşım ben bu adamdan 7 senedir alışveriş yapıyorum ve kesinlikle öyle olacak dedim yine de dediğimden farklı bir ürün çıktı , yani ayıplı hismet sös konusu o yüsden ben ürünü geri vermek istiyorum .Yani benim sorunum bana 30 günlük yasal haklarımı kullandırtmayan şimdi sor durumda bırakan satıcıyla .Bunun yapılmaması lasımdı . Kabul edilemes bir şey şimdi şikayet var.com a yasıyorum umarım bir sonuç alırım en kısa samanda asus u ve hıslı sistemi de arayacağım olmassa dediğim gibi ürünü satılığa çıkartacağım ürünü 2540 a aldım şimdi nerede bakarsanıs bakın 2270 ten yukarı değil .Bu adam bana 512 diye böyle yaptı şimdi ben sana öyle birşey demedim diyor bana da bu koyuyor açıkçası . Bir çösüm bulup içimi rahatlatmak istiyorum sonuşta ben bu 2.5 milyarı istemediğim gönlümün yatmadığı bir ürüne yatırmış oldum 5-10 lira para değil ki arkamı dönüp gideyim ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım anladığım kadarıyla mağazadan elden teslim almışsın. bu durumda makinende senden kaynaklı olmayan bir hasar olmadığı sürece iade olayı sadece satıcının insafına kalmış. yani sen makineyi aldıktan 15 dk sonra gidip geri vermek istesen senden servis değişim belgesi isteyebilir. ancak bazı firmalar 2 hafta içersinde geri alırım diyebiliyor bunlar sadece istisna.

ancak senin durumunda olsam tüketici mahkemesi şansımı denerdim.

yine de aldığın makine sonuçta laptop o yüzden masaüstü bilgisayarlardaki gibi 128 mb ya da 256 mb muhabbetine takılma. bence gayet güzel bi makine almışsın. için rahat olsun, hiç boşuna stres yapma piyasada satılan aletlerin çoğunda 256 mb ekran kartı bile yok. sonuçta hiç uğraşma güle güle kullan bilgisayarını.........

yeni mesajını şimdi gördüm, tüketici kanununda 30 gün içinde iade edelibeilir die bir şey yok. sadece internetten ya da telefonla aldığın ürünleri 1 hafta içersinde iade etme hakkın var. yukarıda da yazdığım gibi bilgisayarı sen görerek aldığın için tüketici mahkemesinden de bir sonuç çıkacağını sanmıyorum ama yine de şansını deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust_company -- 23 Ekim 2006; 12:25:22 >

• güzel espiriydi sadece merakten sordum klavye arızalıysa verirsin notebooku diycektim
    quote:

Orjinalden alıntı: tbt

quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz

geçmiş olsun tuketici mahkemsei yada hakem heyetine basvur onlar yardımcı olur ayrıcxa sikayetvar.com a da yaz

he ya acaba seni nasıl yazacak,sssss mi?
    güzel ve ilginç bir yazım olmuş

• evet tekrar bir tüketici yasasına göz attımda senin durumunda 30 gün içersinde değiştirme hakkın mevcut..... buyrun : ilk paragraftaki hüküm senin durumunu da içeriyor, çünkü satıcı malı sana satarken yanlış bilgi vermiş. tüketici mahkemesi seni haklı bulacaktır. bu yasanın çıktısıyla adama git ve tüketici mahkemesine gideceğini söyle seninle uzalaşacağını sanıyorum.

Ayıplı Mal

Madde 4. - Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.

Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde ?özürlüdür? ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.

Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır.

Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

• trust_campany arkadaşım ürünü elden aldım aam alan adam da hıslı sistem den aldı ve gittiğim saman bana dükkandakiler kendileyle muhattab olmamalarını direk hıslı sistem le temasa geçmem gerektiğini (biras geç de olsa )söylediler yani ürün iadesinde hıslı sistemin kuralları geçerli olacak büyük ihtimalle ama hıslı sistem de bana bir sebep soracaktır ben de satıcı firmayı şikayet etmiş olacağım dolaylı olarak fakat bu durumda hıslı sistem o dükkan hakkında nasıl bir yaptırıma gider bilmiyorum .. bu arada bütün elektronik alelerin 30 gün içinde memnun kalınmaması şartıyla iadesi mümkündür diye biliyorum Türkiye tüketici hakları dahilinde tabi bütün faturaların ve kutuların detayların fln fln geri verilmesi şartıyla yani ürünü kullanıp eskitip geri veremessinis ..tekrar dediğim gibi sorun ekran kartının kötü olması değil arkadaşlar benim kandırılmış olmam bunu kafama taktım belki çoğunus için gereksis bir kuruntu yapıyormuşum gibi gelecek ama bir düşünün sise ne vaadediliyor ne alıyorsunus üstelik sırf o ekran kartı fasla diye 100 lira kadar fasla para aldı adam gayet pahalıya sattı şimdi ben paramın karşılığını bile alamıyorum ..

• satıcı sana direk 512 mb ekran kartlı bir bilgisayar vaad etmiş - ama sen eve gelmiş kullanmış ve bakmışsın ki ekran kartı 128 mb. bu durumda sen haklısın, yani ayıplı ürün kapsamına giriyor ve 30 gün içinde değiştirme hakkına sahip oluyorsun.

ayıplı ürün kapsamına girmezse aldığın ürün değiştirme hakkına sahip olamazsın.
  • bu yasdıklarının çıktısını aldım arkadaşım trust_campany çok saol . hepinise çok teşekkürler arkadaşlar şimdi şikayetvar.com a yasdım oradan cevap bekliyorum bayram olduğu için acele etmemek lasım . Umarım sisin de sorunlarınıs olduğunda bende sislere yardım edebilirim tabi dileğim hiç sorununus olmaması yönünde şimdiden itibaren ciddi anlamda savaş açtım gasetelerde böyle durumlarla ilgilenen köşe yasarları varmış onlardan birisiyle de temasa geçmeye çalışıyorum . sonuşları buraya yasmaya devam edeceğim . umarım sorunum çösülür ve benden başka benseri sorunları olan arkadaşlara da kılavusluk eder bu konu .
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa
    bu yasdıklarının çıktısını aldım arkadaşım trust_campany çok saol . hepinise çok teşekkürler arkadaşlar şimdi şikayetvar.com a yasdım oradan cevap bekliyorum bayram olduğu için acele etmemek lasım . Umarım sisin de sorunlarınıs olduğunda bende sislere yardım edebilirim tabi dileğim hiç sorununus olmaması yönünde şimdiden itibaren ciddi anlamda savaş açtım gasetelerde böyle durumlarla ilgilenen köşe yasarları varmış onlardan birisiyle de temasa geçmeye çalışıyorum . sonuşları buraya yasmaya devam edeceğim . umarım sorunum çösülür ve benden başka benseri sorunları olan arkadaşlara da kılavusluk eder bu konu .

DAYANAMADIM, HEM DE BÜYÜK HARFLERLE YAZACAĞIM !

YAŞINIZ KAÇ ?
    SİZ ORTA DÜNYADA MI YAŞIYORSUNUZ ?
    BİR DE İMZANIZA GOLLUM YAZMIŞSINIZ !!!

TÜRKÇE'Yİ BOZUK YAZMAYA UĞRAŞMAK NEDEN ? S YERİNE Z YAZMALAR, KELİMELERİ BİLE BİLE YANLIŞ YAZMALAR

LÜTFEN GÜZEL TÜRKÇE'MİZİ KATLETMEDEN, DÜZGÜN İMLA İLE MESAJLAR YAZALIM

• Rahatsız edici olmaya çalışmıyorum lütfen anlış anlaşılmasın . S-Z değişimi dışında bütün imla kurallarına ve Türkçe karakterlere de dikkat ederek yazıyorum o yüzden en azından bu kadarının hoş görüleceğini düşünmüştüm . Bu arada yaşım 19 , imzama gelince gerekli olan bütün bilgilerimi kayıt esnasında girmiş olduğum için imzamda bunları tekrarlama gereği duymadım . Ancak birşeyi kanıtlamaya çalışmayacağım "hayır rahatsız edici yazmıyorum "falan diye . Madem olayın boyutları okunabilirlikten Türkçe 'nin zarar görmesine geldi ben de haddimi bilirim bundan sonra düzgün yazarım . Uyarı ve bilgilendirme için teşekkürler binbaşım .
  • Başlık çok güzel ya, metni okumadan direk git bi bardak su iç diyesi geliyo insanın
  • Sağol dr.psychopath çok moral verdin .Neyse ki sorunumla büyük ölçüde ilgilendiler de moralim bozulmuyor . Gelişmeleri bildireceğim demiştim : Bu sabah Hızlı Sistem'i aradım şikayetimi söyledim peki ne yapmak istiyorsunus dediler .Ben de para iadesi dedim peki dediler , ancak konuşmamızın resmi olması için yazılı olması gerekliymiş . Ben de mail olarak ilettim derdimi şimdi cevap bekliyorum , heran gelebilir ,cevaplarını ve gelişmeleri sizlere bildireceğim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.