Şimdi Ara

Kazıklanmış olabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Geçenlerde yağışlı bir havada talihsiz bir kaza geçirdim.Rampa aşağı frene bastım abs devreye girdi ama araç durmadı önümdeki ssanyong jipe çarptım.O araçta çizik oluşmadı ama benim ön kaputta ezik eğilme oluştu.
    Sağ çamurlukta yırtık oluştu.Far tırnakları kırılmış ve radyatör eğilmiş.Kaput ucu düzeltme ,boyama ,sağ çamurluk değişimi ,far tırnakları tamiri , radyatör düzeltilmesi işlemleri için 3500 lira para istedi usta.Bana biraz fazla gibi geldi sanki.Araç airbag bile açmadı öyle basit bir kaza yani.Böyle bir fiyat nasıl çıkıyor? Kazıklanmış olabilir miyim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal. Yetkili servis fiyatları işte. Kasko yok mu?

• Yetkili servis değil sanayide ustaya verecem bu parayı hocam.Ben arabalardan pek anlamıyorum.Bi tanıdık aracılığıyla gösterttim ustaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Normal. Yetkili servis fiyatları işte. Kasko yok mu?
    Kasko var bozulmasın diye yaptırma dediler.Kasko 13-14 bin lira tramer işler dediler.Sanayiye götürdüm ben de.

• senin düşündüğün rakam ne, kaç olmalı???
    usta tamir detayı verdi mi, yoksa hepsi bu kadar olur mu dedi...
  • Radyator tamiri dedigi sey 100 200 lira

Camurluk 500 tl olsa

200 tl boya malzemesi gitse

Far ayagi tamiri dedigi sey plastik kaynak 2 dk lik bi is ona para yazmiyorum

Asagi yukari 1000 tl malzeme tutar 2500 de iscilik

Bence fiyat biraz yuksek

• quote:

Orijinalden alıntı: randomnick

Kasko var bozulmasın diye yaptırma dediler.Kasko 13-14 bin lira tramer işler dediler.Sanayiye götürdüm ben de.

Alıntıları Göster
    Yahu Hocam ben de bu mantığı anlamıyorum. Kasko niye yapıyorsunuz o zaman? Madem 3500 lira cepten vereceksiniz? Kasko da 1000 tl olsa size maliyeti 4500 lira ediyor bana göre. Yaptırıp kazasız diye satacaksanız da o da ne kadar doğru bir davranış tartışılır.

• 3500 çok uygun bence o kadar hasara
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

senin düşündüğün rakam ne, kaç olmalı???
    usta tamir detayı verdi mi, yoksa hepsi bu kadar olur mu dedi...
    Ben taş çatlasa 2500 lirayı geçmez diye düşündüm. Kaput ucu göçük düzeltecem,boyayacam dedi.Radyatör geri gitmiş düzeltecem dedi.Çamurluğu tamir edemem değişecem dedi.Far tırnakları kırılmış düzeltecem dedi.İşçilik 1750 parça değişimi 1750 toplam 3500 olur dedi.

• randomnick R kullanıcısına yanıt
    Yuh 1 günlük işlemler için işçilik 1750 tl mi istemiş. Parçadan da bi 500 kazansa 2250 lira. Bu ayın giderlerini 1 günde çıkardı sizden.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Yahu Hocam ben de bu mantığı anlamıyorum. Kasko niye yapıyorsunuz o zaman? Madem 3500 lira cepten vereceksiniz? Kasko da 1000 tl olsa size maliyeti 4500 lira ediyor bana göre. Yaptırıp kazasız diye satacaksanız da o da ne kadar doğru bir davranış tartışılır.

Alıntıları Göster
    Hocam kasko kaputu ,radyatörü farları ,çamurluğu değiştirir değişim fiyatı kadar işçilik yazar.En az 10 bin lira tramer işler dediler.Böyle basit bir kazadan ötürü o kadar tramer işlenmesi de çok be hocam.Öyle düşündüm.

• kaskocular bunu beğendi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam yeriniz yakınsa Güngören'de servisimiz var. Getirin bir bakalım. Birde bizden fiyat alın, uygun bir fiyat verelim. Sonrada burdaki arkadaşlara memnuniyetinizi anlatırsınız bizde memnun olmuş oluruz, sizde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: randomnick

Hocam kasko kaputu ,radyatörü farları ,çamurluğu değiştirir değişim fiyatı kadar işçilik yazar.En az 10 bin lira tramer işler dediler.Böyle basit bir kazadan ötürü o kadar tramer işlenmesi de çok be hocam.Öyle düşündüm.

Alıntıları Göster
    Bir yetkili servise sorun derim ben.

• Sanayide yaptırmak mantıklı. Yoksa kasko seneye yüksek çıkar. Ama ustanın verdiği fiyat bana da fazla geldi. Çamurluk değişse bile o kadar tutmaz sanki.
    Kasko olunca illa yetkili servise yaptıracaksınız diye bir kaide yok. Birçok özel servise de yaptırabilir, parasını kaskodan alabilirsiniz.

Ne olursa olsun bu tür durumlarda yetkili servise, kaskodan yaptırmak daha mantıklı bence. Sanayi'de tamir gören araçlar da ikinci el de şüpheli durumuna düşüyor. Yetkili servis kayıtlı araçlar daha güvenilir. Resimleri vs saklayın siz yine de.
  • Evet kazıklanmışsın..

• senın gıbıler sayesınde ustalar ev alıyorlar
  • Bana da sanki biraz fazla gibi geldi. Ama işciligi duzgun yapilmişsa kafaya takmaya gerek yok..

• çatır çatır kazıklanıyorsun hemde kaskon var ve sanayide cebinden para çıkacak hey allahım ya :)

anlaşmalı özel servisleride vardır kaskonun az yazılsın istiyorsan oralarla konuş bir de

ben olsam kendi servisinde yaptırırdım orası ayrı.. kazanın resmini çek satarken ilanda o resmide belirtirsin. sonuçta boyalı ve kayıtsız araba benim için makbul değil araba alırken çünkü sanayide ahmet mehmet usta yaptı aracı.. 2 parça değişenli kayıtsız arabadansa 2 parça değişenli kayıtlı aracı alırım en azından bilirimki sanayi yüzü görmemiştir araç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.