Arkadaşlar Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi'ni okumak isteyenler tam listeyi aşağıda bulabilirler.Listeyi ben hazırladım.Bu seriyi okumayı düşünüyorum.Biraz ağır kitaplar.
Özgürlüğün Son Oğlu - Poemalar-Mihail Yuryeviç Lermontov Profesör Y ile Konuşmalar-Louis Ferdinand Celine Beowulf - Seamus Heaney'in Modern İngilizcesinden-Seamus Heaney Yol Günlüğü-Michel de Montaigne Lanetli Çocuk-Honore De Balzac Yaşamda Bir Başlangıç-Honore De Balzac Dünyanın Çevresinde Yolculuk-Louis-Antoine de Bougainville Ruslan ve Ludmila-Aleksandr Sergeyeviç Puşkin Yevgeni Onegin-Aleksandr Sergeyeviç Puşkin Poemalar-Aleksandr Sergeyeviç Puşkin Öteki Dünya- Ay Devletleri ve İmparatorluk-Savinien Cyrano De Bergerac Divan Molla Aşki-Nurcan Boşdurmaz Cin Pazarı ve Seçme Şiirler-Christina Rossetti Senfoniler-Andrey Belıy Mister Pickwick'in Serüvenleri-Charles Dickens Kasvetli Ev-Charles Dickens Boğaziçi'nde Bir Gezinti-Dionysisos Byzantios Klasik Çin Şiirinden Seçmeler-Kolektif Yazılar - Masallar, Kehanetler, Nükteler ve Diğerleri-Leonardo Da Vinci Prelüd - Bir Şairin Zihinsel Gelişimi-William Wordsworth Üç Roman - Altın Maskeli Kral, Monelle'nin Kitabı, Düşsel Yaşamlar-Marcel Schwob Niteliksiz Adam 1-Robert Musil Niteliksiz Adam 2-Robert Musil Gümüş Güvercin-Andrey Belıy Dua Saatleri Kitabı-Rainer Maria Rilke Orpheus'a Soneler-Rainer Maria Rilke Pierre ya da Belirsizlikler-Herman Melville Typee:Polinezya Hayatında Bir Bakış-Herman Melville Moby Dick-Herman Melville Billy Budd-Herman Melville Epigramlar-Martialis Bir Yazarın Günlüğü-iki Cilt Kutulu-Fyodor Mihailoviç Dostoyevski, Doğu'da Seyahat-Gerard de Nerval Tramvay- Claude Simon Ünlü Filozofların Yaşamları ve Öğretileri-Diognes Laertios Gecenin Sonuna Yolculuk-Louis Ferdinand Celine Don Juan-Lord Byron Dede Korkut Oğuznameleri-Hendrik Boeschoten Gökcisimlerinin Döngüsü Üzerine- Nicolaus Copernicus Nartlar Asetin Halk Destanı- Anonim Denemeler - Francis Bacon Ak Şeytan-John Webster II. Rıchard-William Shakespeare Bilimsel Araştırmanın Mantığı-Karl Popper İngiliz Posta Arabası-Thomas de Quincey Don Quijote (2 Cilt Takım)-Miguel de Cervantes Saavedra Amphitryon-Heinrich von Kleist Ulysses-James Joyce Bir Kadının Portresi-Henry James Leviathan - Bir Din ve Dünya Devletinin İçeriği, Biçimi ve Kudreti-Thomas Hobbes Pasajlar-Walter Benjamin İç Deney-G. Bataille Yeni Hayat-Dante Alighieri Rime Şiirler-Dante Alighieri Şiirler-Cesare Pavese Glossolalia-Andrey Belıy Masallar-Gaius İulius Phaedrus Fetihnâme / Kıvâmî-Ceyhun Vedat Uygur Yanık Njall'ın Sagası-Anonim Nibelung'lar Destanı-Kolektif Karadeniz'den Mektuplar-Publius Ovidius Naso Çiftçilik Sanatı-Publius Vergilius Maro Genç Plinius'un Anadolu Mektupları-Plinius Minor Canzoniere Francesco Petrarca-Kemal Atakay Utku Şiirleri-Francesco Petrarca Bukleye Tecavüz-Alexander Pope Roland Destanı Hisseli Kıssalar-Giacomo Leopardi Tersine-J.K Huysmans İbn Battuta Seyahatnamesi (2 Cilt Takım)-Ebu Abdullah Muhammed İbn Battuta Tanci Leyla ve Mecnun-Fuzuli Tristram Shandy Beyefendi'nin Hayatı- Laurence Sterne Ruh Dinginliği Üzerine-Lucius Annaeus Seneca Altay Destanı-Maaday Kara Ecce Homo Kişi Nasıl Kendi Olur-Friedrich W. Nietzsche Bütün Oyunları-Christopher Marlowe Eupalinos ve Öteki Söyleşimler-Paul Valery Locus Solus-Raymond Roussel Sessizlik Zamanı-Luis Martin Seçilmiş Şiirler-Ali Püsküllüoğlu Canterbury Hikayeleri- Geoffrey Chaucer Yazınsal Uzam-Maurice Blanchot Tiyatro ve İkizi-Antonin Artaud Portekiz Mektupları-Anonim
Merhaba, bu seriyi ben de okumak istiyorum. Güncel hali mevcut mu sizde? Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Bsatir
Merhaba, bu seriyi ben de okumak istiyorum. Güncel hali mevcut mu sizde? Teşekkürler