Şimdi Ara

KDF-E50A11E - PS3 veya Blu-Ray Player HDCP sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 1 senedir KDF-E50A11E kullanıyorum.Genel anlamda çok memnunum.O uzun araştırmalara değdiğini düşünüyorum.Ama teknoloji ilerledikçe küçük sorunlar çıkmıyor değil.Mesela şimdilerde Blu-Ray hayatımıza girmeye başladı.Biz alırken HD Ready yazıyor oh iyi geleceğe yatırım yaptık dedik.HD yayın,HD DVD,Blu-Ray çıkınca rahat rahat bakarız.Ama açıkçası hiç dikkat etmedim HDCP desteği varmıydı?Çünkü böyle bir kelime o zamanlar çok telaffuz edilen birşey değildi.Bu günlerde merak ettim Blu-Ray fiyatlarına bakmaya başladım ama PS3 daha mantıklı geldi.Sonra forumlarda gezerken Blu-Ray film izlemek için HDMI çıkışının 1.3 üzeri ve HDPC destekli olması gerektiğini gördüm.Şimdi sorarım böyle bir deneyim yaşayan varmı.PS3 alırsam bu tv de Blu-Ray film izleyebilirmiyim.KDF-E50A11E kullanan arkadaşlardan yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

--Başlık değişti--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldiersoy -- 13 Kasım 2007; 11:14:03 >

• "HD Ready" logosu olan her hdtv, HDCP uyumludur. Blu-Ray izleyebilmen için bir bd-player alman yeterli, gayet güzel izlersin mevcut televizyonunla...
    Selamlar...
  • Cevap için teşekkürler ama her HDMI HDCP destekli değil maalesef.Aslında esas soru şu, çıkan filmler HDCP korumalımı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldiersoy
    Cevap için teşekkürler ama her HDMI HDCP destekli değil maalesef.Aslında esas soru şu, çıkan filmler HDCP korumalımı?

Ben "Hd Ready" logosundan bahsediyorum, HDMI girişinden değil. Kullandığın hdtv ile her hd-player'ı sorunsuz çalıştırırsın ve de her hd diski seyredebilirsin, sorun olmaz.
  • Sağol vakit ayırıp konuyla ilgilendiğin için ama anlaşamıycaz galiba Yani araştırdığım kaynaklarda HDMI bağlantısı olan her cihazda HDCP desteği yok manası çıkıyor.
    Aslında bu HDCP olayı yakında herkesi ilgilendirmeye başlayacak ama şu an pek ilgisini çekmiyor kimsenin.

Olayı tekrar şöyle izah edeyim.

Kopya için daha önce alınan önlemlere ek olarak artık donanımsal olarakta bir sistem geliştirdiler.Bu sistemi destekleyecek cihazın yoksa zaten orjinal veya kopya farketmez,o medyayı açamıyorsun.Cihazın bunu destekliyor ama kopya çalıştırmaya kalkıyorsan da bu sefer donanımsal koruma giriyor ve yine görüntüleyemiyorsun.Çok kabaca durum bu.

Şimdi bu sistemin adı HDCP ve destekleyen ürünlerde gözüne soka soka belirtiyorlar.

Örnek 1: LCD Monitör http://yalcinugur.blogcu.com/4159562/

Örnek 2: Ekran kartı http://www.pclabs.gen.tr/2006/11/28/msi-7600gt-diamond-plus-hdmi-ve-hdcp-destekli-7600gt/

Örnek 3 : LCD TV PHILIPS 42PFL7662D/12 42'' FULL HD LCD TELEVİZYON ---HDMI''nın sıkıştırılmamış Dijital bağlantısı için HDCP destekli evrensel bir bağlantıya sahiptir.---

İş böyle olunca yeni nesil medyaları oynatmak için cihazını uyumlu almaya bakacaksın.Ama biz cihazlarımızı alırken bunlardan haberimiz yoktu.HD Ready yazıyorsa oynatır dedik ve aldık.HD medya oynatmak içinse galiba DVI da oluyor ama HDMI bağlantısı şart.İşte burda anlatmak istediğim HD Ready TV ve HDMI bağlantılı HD player'ınız olacak ki HD için ön hazırlığınız tamam olsun.Ama TV'nizin HDCP desteği yoksa ve çıkan HD-DVD,Blu-Ray ler HDCP korumalı ise o hazırlık boşuna! MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldiersoy -- 13 Kasım 2007; 11:03:33 >

• Araştırırken yardımcı olacak bir yazı buldum sonunda

http://www.pclabs.gen.tr/2007/08/06/hdcp-nedir/

Şimdi HDCP başıma bela mı olacak?
    En azından şimdilik hayır. HDCP ile korunmuş içerikle 2010'lu yıllara kadar karşılaşmanız pek mümkün gözükmüyor; söylentiye göre film şirketleri epeyce bir süre böyle bir içerik yayınlamayı planlamıyorlar. Bu mantıklı, çünkü şu anda kullanıcıların ellerinde bulunan, hatta piyasada halen satılan bir sürü HDCP uyumsuz ürün var. İlk zamanlarda üretilen HDTV'ler teknik açıdan mümkün olmakla birlikte bir HDCP çözümü taşımıyorlar. Bu yüzden eğer birileri tutup HDCP ile korunmuş içerik sağlamaya kalkarsa, pek çok kullanıcı bunu ya hiç izleyemeyecek, ya da düşük çözünürlükle izleyebilecek, her iki durumda da pahalı geniş ekran düz panel televizyonunu değiştirmek durumunda kalacağı için epeyce kızacak. Bir açıdan, firmalar böyle bir hamleden korkuyor diyebiliriz. Elinizdeki ya da satın almayı planladığınız donanımın HDCP uyumunu değerlendirirken, bunda beş yıl sonra onu hala kullanıp kullanmayacağınızı tahmin etmeye çalışın. Eğer zaten o ara yenileyecekseniz bugün HDCP'yi dert etmenize gerek yok. Ancak örneğin dev ekran bir plazma TV alıyorsanız, bunu 2010'lu yıllarda da kullanıyor olma olasılığınızın yüksekçe olduğunu varsayabilir ve aygıtta tam HDCP desteği arayabilirsiniz.

• Evet dediğin gibi anlaşamayacağız dostum
    Kolay gelsin, selamlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.