Şimdi Ara

Kedi 5.kattan aşağı düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evden dışarı çıktım sabah. Evde balkon+camları açık tutuyoruz. Eski sahibi açık tutabilirsiniz demişti.
    Tabi açık olunca ilgileniyorduk, evde 2 kişi kaldı sadece 3 kişi yola çıktık.
    Sonra eve gece geldik, kedi yok. Aradık yok balkondan aşağı baktık yan arsada köşede bekliyordu.
    Gece uyumayanlara sorularım:
    Sabah namazı sıralarında millet uyanmışken kediyi veterinere götürmek istiyoruz. Asıl sıkıntı yan arsaya ulaşmak neredeyse imkansız. Arada duvar var ve duvar uzun olmasada 2 metrelik bir mesafe söz konusu. Düşüş yaptıktan sonra kediyi alabiliriz ancak. Bu durumda ne yapılabilir?
    Aklımda ıslak mama koyup kutuyu iple bağlayıp arsa duvarının dibinden kediye ulaşmak var. Fakat ne olur bilmiyorum. Sizce gelir mi?
    Bir de direk aşağı düştükten sonra yan arsaya gitmek için uzun bir atlayış yapması gerekiyor. Aşağıda kalmış durumda(hayvanseverler isyan edecek olabilir fakat kimse uyanmadı, komşular uyuyor ve yarın seçim var)
    Veterinere götürene kadar iyi dayanabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sinirle yazıyorum düzgün yazmamış olabilirim

• Uplama anacıyla güncelleyeceğim
    Işık tutarak uyanık kalmasını sağlıyorum. Uyanık durumda şu anda. Uyumalı mı yoksa güneş doğana kadar uyusun sonra uyandırayım mı

• Şimdi borumsu bir kiriş gibi bir şeyin arkasına geçmiş hareketsiz şekilde duruyor. 20 metre uzaktan sadece el feneri ile bir şey diyemiyorum.
    Yanında da başka kedi vardı kayboldu.

• Uykusuz şekilde bekliyorum

• Şimdi kedi yine uyanmış. Işık tutunca uyuduğu yerden çıktığını gördüm. Kafasını vs. çeviriyor ışık tutunca. Refleksleri + bilinci açık.
    Kimsenin fikri yok mu?

• Hâlen aşağıda hâlen uyanık
    Kimse mi yaşamadı böyle bir olay
    Kimsenin mi fikri yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedim 3.kattan düştü
    12 yıl önce açıldı
    2.Kata Su Çıkmıyor...
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aman hocam komşular uyanır ses çıkar diye düşünmeyin şu an elinizden ne geliyorsa yapın lütfen. Sabaha çok geç olabilir.

Geçen yıl ablamların kedisi 4.kattan düşmüş. Yaklaşık 4-5 saat düştüğü yerde bacağının kırılmasıyla kalmış yazık. Eve geldiklerinde fark ettiler hemen gittik hayvancağızın yanına perişan bir bacağının eklem yeri deriyi parçalamış nasıl bağırıyor öyle. Bir de o halde zannediyoruz ki başka kedi gelmiş o hırpalamış. Hemen veterinere götürdük ameliyat edildi. Yaklaşık 1 ay bandajlıydı o bacak şimdi hiçbir şey olmamış gibi en ufak sıkıntı yok şükür.
  • itfaiyeyi çağırın diyeceğim ama bir kedi için gelirler mi bilemem.

kedinin hareketsiz kalması mutlak bir kırık çıkık olduğuna işaret, bilinci açık ama iç kanaması yoksa sabahı görebilir. iç kanama varsa zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 23 Haziran 2019; 3:26:5 >
  • Zamanında tele güvercin takılmıştı itfaiye çağırmıştık, deneyin şansınızı. Pişman olabilirsiniz sonradan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kediler sürekli hareketsiz kalıyorlarsa ya uyuyorlardır ya da sıkıntıları vardır. Şuan senin kedinin bacağı kırılmış olabilir en kötüsü de iç organlarının hasar almış olması. İç kanama varsa sıkıntı bir kaç saati vardır. Ağzına ve anüsüne dikkatli bakın kan geliyor mu? Seçim zamanı da sıkıntı olmuş veteriner bulmak zor olabilir ama veterinerlere ulaşmaya çalışın. Atabiliyorsanız suya ağrı kesici vb düşük dozda karıştırın vermeye çalışın. Bence oraya ulaşamıyorsanız itfaiyeyi aramaktan çekinmeyin. Hayvanların hayatta kalma süresi insanlardan az.
    Biraz geç oldu ama umarım görürsünüz gelişmelerden haberdar edin.
  • Kediyi buldum eve getirdim sonunda.
    Kendime lanet okuyorum niye geç kaldım diye
    Veteriner veteriner arıyorum.

• Arka bacakları sıkıntılı gibi. Arka tarafını kullanamıyor.
    Edit: Kapağını açayım su vereyim dedim açtığım gibi uçarak uzak odadaki yatağın altına girdi. Kafese zar zor soktuk şimdi de bayağı miyavlıyor
    Veterinerleri arıyoruz 12'ye saat veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 23 Haziran 2019; 9:9:5 >
  • Aradık aradık yok
    Hepsi 12 civarına verdi. En erken verene(aynı zamanda kuşumu götürmüş olduğum yere) gideceğim.

• İnşallah kediniz düzelir.

gelişmeleri bildirirseniz aynı duruma düşen arkadaşlara da bir nevi fikir vermiş olursunuz.
  • Sandığa gidip kediyi veterinere götüreceğim. Yapılan işlemleri yazarım.
    Kedi gece boyunca uyumayıp soğukta kaldığı için şimdi mışıl mışıl uyuyor. Oda sıcaklığı bulmuş.

• Veterinere götürdüm, biraz kontrol etti sonra 5-6 adet iğne yapıp yarın getirin su-mama verin iyice diye söylediler. Röntgen yapacaklar, eğer çıkık çıkarsa basit şekilde halledilebilirken kırıksa pinle ameliyat yapılacakmış.

• Şimdi evde yatıyor. Gece boyu soğukta uyuyamayınca ve sakinleştirici alınca hareket etmiyor.

• Röntgenden önceki pozitif hâlim terse döndü. Bilekle beraber dirseği kırılmış. Veteriner hayvan hastanesine aktardı. Biz yapamayız dedi. Bekliyoruz kediyi.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. =(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.