Şimdi Ara

Kedi Alacağım Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Ben kedi almak istiyorum ancak daha önce böyle bir deneyimim olmadığı için nasıl bir şey alsam bilemiyorum. Ankaradayım çok pahalı olmamak şartıyla nereden alabilirim fiyatları ne kadardır?

Aylar sonra gelen edit:
    Bu konuyu unutmuşum ben tamamen :))

Temmuz ayının başında 1 aylık bir kedi yavrusu sahiplendim. İlk başlarda biraz bocalasamda saatlerce internette araştırma yaptım, veterinerlerle konuştum ve bu süreçte bolca tecrübem oldu. Sonunda bir kediyle nasıl dost olacağımı öğrendim. Şimdi Hoşaf 6 aylık ve çok güzel bir kedi. Yukarıda tavsiye veren arkadaşların ne kadar haklı olduğunu zamanla anladım. Ama tüm zorluklarına rağmen bir hayvana evini açmak, onunla arkadaş olmak çok güzel bir duygu. Bu 5 ayda öğrendiğim diğer bir şey de evcil hayvan ticaretinin ne kadar yanlış ve çirkin olduğu. Kendine tüylü bir dost arayanlara tavsiyem kesinlikle petshoplardan evcil hayvan satın almayın. Gidin barınaktan veya bir şahıstan dostunuzu sahiplenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfuka -- 23 Aralık 2013; 22:17:28 >

• Kedilerde insanlar gibi cinslerine gore farkli farkli ozellikleri var. Oncelikle nasil bi kedi istedigine karar ver. Sonra iyice arastir. Cunku kedi beslemek kolay is degil evladin gibi oluyolar. Satin almaya gelince hayvan ticaretine karsi biri olarak sana sahiplendirme sitelerini tavsiye ederim. Orda gercekten ozel kediler bulabilirsin. Bende kizimi sahiplendirme sitesinden bulmustum. Oyuncu bi Ankara kedisi. Kedi olarak bunu tavsiye edebilirim yada iran kedileri tembel ama bi bebek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catie's Mom -- 7 Temmuz 2013; 18:44:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catie's Mom

Kedilerde insanlar gibi cinslerine gore farkli farkli ozellikleri var. Oncelikle nasil bi kedi istedigine karar ver. Sonra iyice arastir. Cunku kedi beslemek kolay is degil evladin gibi oluyolar. Satin almaya gelince hayvan ticaretine karsi biri olarak sana sahiplendirme sitelerini tavsiye ederim. Orda gercekten ozel kediler bulabilirsin. Bende kizimi sahiplendirme sitesinden bulmustum. Oyuncu bi Ankara kedisi. Kedi olarak bunu tavsiye edebilirim yada iran kedileri tembel ama bi bebek gibi.

Dediğiniz gibi biraz arştırma yapıp sahiplenmeye karar verdim ve şu yavrucağı buldum
    www.petarkadas.com
    Beyaz Oğlumuza Aile, Ankara | Petarkadas.com
    http://www.petarkadas.com/petbul/ilan-beyaz-oglumuza-aile-ankara
    Sahiplenmeyi düşünüyorum bu sevimli şeyi. Bunun cinsi tekir galiba. Bende öyle sürekli yatan değil dozunda olmak kaydıyla biraz hareketli olsun istiyorum ama kendini de sevdirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfuka -- 7 Temmuz 2013; 18:56:03 >

• Iyice arastir kardesim. Benim buda dikkatimi cektiwww.petarkadas.com/petbul/ilan-kalan-uc-yavruya-yuva-seciyoruz-ankara sanirim soke ve iran kedi kirmasi sari olan cok guzelmis. Buyuyunce biraz kilolu olursa garfielda benzer

• Ust komsumuzun iran kedisi var. Biraz tombul,tembel. Ama hepsi dozunda. Oyun da oynuyor,gelip kucagimizda uyuyor,bazen sevimli hareketler yaparak ilgi cekmek istiyor. Ne tembel ne hareketli sirin bir cins

• quote:

Orijinalden alıntı: Kpt.Pilot B.Y.

Ust komsumuzun iran kedisi var. Biraz tombul,tembel. Ama hepsi dozunda. Oyun da oynuyor,gelip kucagimizda uyuyor,bazen sevimli hareketler yaparak ilgi cekmek istiyor. Ne tembel ne hareketli sirin bir cins

O zaman ben bir de onlara bakayım.Tavsiyen için saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: enfuka

Merhaba. Ben kedi almak istiyorum ancak daha önce böyle bir deneyimim olmadığı için nasıl bir şey alsam bilemiyorum. Ankaradayım çok pahalı olmamak şartıyla nereden alabilirim fiyatları ne kadardır?

İlla almak zorunda mısın? Sahiplenme gibi durumun olmaz mı?
  • bence parayla alma,sahiplen.
    ayrıca çok şımartma yoksa kendisi insan veya seni kedi zannedebiliyorlar
  • Para verme, sahiplen. Gönüllü sahiplendirme sitelerinde araştırıp arkadaşın dediği gibi çok özel kediler bulabilirsin. Ben İstanbul'da oturuyorum, Göztepe'de bir abiden Rus Mavisi aldım 24 Haziran 2012'de. Şu an ayağımın ucuna kıvrılmış yatıyor.

Özellikle şu cinsi istiyorum demen için dış görünüşün yanında cinslerin karakteristik özelliklerini incelemen gerek biraz ama genel itibariyle rus mavisini tavsiye ederim.
  • Bende sahiplendirmeye hazır 3 tane scottish fold yavrusu var. Düşünürsen konularda var mesajım. Oradan telefonla ulaşabilirsin.

• Manx kedileri bir bak çok tatlılar

• bence de iyice araştır. ve mutlaka yavru al zaten yavru alacaksın da işte onun kaç aylık vs olduğu da önemli.
    bizim üst komşuda 2 tekir kedi var maşallah ayı gibiler :D ama o cüsselerine rağmen deli gibi oynuyorlar :D
  • Evde bir hayvan almadan önce çok çok çok iyi düşünüp karar verin. Unutmayın ki ev kedisi sokakta hiçbir şart altında yaşayamaz. 13 belkide 15 yı sizinle birlikte olacak bunu düşünün sokakta onu ölümden başka bir şey beklemediğini bilin eğer almaya karar verirseniz onu hiçbir şart atında sokağa terk etmeyin. Ev kedileri kızgınlık dönemlerinde çok kötü huylar sergilerler o nedenle kısırlaştırılmaları gerekir. Her ne kadar kediler temiz hayvan olsalarda evde özellikle tuvaletlerini yaptıkları yerlerde koku kaçınılmazdır bunu bilin, patilerinin arasına tuvaletini yaparken kum taneleri kaçar eğer titiz biriyseniz ve titiz biriyle yaşıyorsanız onunda kararına başvurun. Kedi alırken kesinlikle sürpriz yapmayın. Sürpriiiiz bu olmaz önce yaşadığınız kişiye danışın ortak varar verilsin ve %51 çoğunluk sağlanıyorsa eve hayvan alınmasını ben yine tavsiye etmiyorum %100 çoğunluk eve hayvan almak için gerekir. Kendi mutluluğunuz için evde yaşayan diğer fertlerin durumunu göz ardı edemezsiniz. Ne olursa olsun kediler her yılın belirli zaman dilimlerinde tüy döker bunada hazırlıklı olun. Eğer bütün bu yazdıklarımdan sonra ben bunları göze alıyorum diyaorsanız size alacağınız hayvanınızla mutlu bir ömür dilerim inanın onunla aynı yatakta yatmak hela köpekle anlatılamaz bir haz. Dediğim gibi çok zor 15 yıl ÇOOOOOK İYİ DÜŞÜNÜN lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhanpulurbey -- 4 Eylül 2013; 16:43:50 >

• Kediyi almadan evvel yeterli olup olmadığınızı bilin önce.
    Yetersiz olduğunuzu siz de biliyorsunuz.
    Ne bakımını bilirsiniz, ne beslenmesini, ne de veterinerlik durumlarını.
    Geçmiş "fiyat" diyorsun. Kendini sat, bu kadar normal görüyorsan durumu.
  • Sokak kedisi seni mutlu eder hiç gerek yok cins kediye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Sokak kedisi seni mutlu eder hiç gerek yok cins kediye

Kessssinlikle katılıyorum Ayrıca, parayla kedi alanların farkında olmadıkları çok önemli bir konu var. Onları satanlar ya da sattıranlar ellerindeki kedileri daha fazla doğurmaya zorlar.
    Bunun için özel hormon iğneleri vb ilaçları kedilere enjekte ederler Normalde 10-15 yıl yaşayabilecek olan kedi bu ilaçlar yüzünden çok daha kısa sürede ölür
    Bir kere sahiplendik mi, bir ömür ona en iyi şekilde bakmamız gerekir.
    Sokakta 1 aylık bir yavru sokak kedisi bulmuştum. 6 ay bakarım, büyütür doğal ortamına salarım amacıyla eve aldım. Ve şu an 4 yaşını bitirdi, dvd nin üstüne uzanmış haberleri dinliyor

• Bu konuyu unutmuşum ben tamamen :))

Temmuz ayının başında 1 aylık bir kedi yavrusu sahiplendim. İlk başlarda biraz bocalasamda saatlerce internette araştırma yaptım, veterinerlerle konuştum ve bu süreçte bolca tecrübem oldu. Sonunda bir kediyle nasıl dost olacağımı öğrendim. Şimdi Hoşaf 6 aylık ve çok güzel bir kedi. Yukarıda tavsiye veren arkadaşların ne kadar haklı olduğunu zamanla anladım. Ama tüm zorluklarına rağmen bir hayvana evini açmak, onunla arkadaş olmak çok güzel bir duygu. Bu 5 ayda öğrendiğim diğer bir şey de evcil hayvan ticaretinin ne kadar yanlış ve çirkin olduğu. Kendine tüylü bir dost arayanlara tavsiyem kesinlikle petshoplardan evcil hayvan satın almayın. Gidin barınaktan veya bir şahıstan dostunuzu sahiplenin.
  • Kedi sahibi olacaksan mutlaka Siyam kedisi deneyimi yaşamalısın anlatılmaz yaşanır resmen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın almak yerine sokakta bir çok yavru kedi var.Onları alın hem paranız cebinizde kalsın hem de sokaktaki bir yavruya sıcak yuva açın.Fena mı olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.