Şimdi Ara

Kedim ısırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce sokakta terk edilmiş olarak bulduğum yavru kedim ısırmaya başladı durduramıyoruz.Çok rahatsızlık veriyor.Napmamız lazım ?

• Fikri olan yok mu ? Hayvanla yan yana gelmeye korkuyorum
  • sende ısır
  • Isırmaya başladığında sert bir sesle "Hayır" deyip, hemen yanından uzaklaşın ve bir yarım saat kadar hiç yüz vermeyin. Bunu evdeki herkes her seferinde tekrarlasın ki kedi yaptığının her seferinde kötü sonuçlar doğurduğunu öğrenebilsin. En sorunlu kedi bile en geç bir kaç ay içinde öğrenir ancak tutarlı ve sabırlı olmanız lazım. Isırmayı bırakmaya ve uysal davranmaya başlarsa hemen sevdiği bir yiyecekle ödüllendirin. Ayrıca etrafta sizin yerinize ısırıp tırmalayabileceği oyuncakları olsun.

Bir websitesinde okuduğum başka bir yönteme göre de kedi ısırmaya başladığında içi bozuk para dolu bir teneke kutuyla ses çıkarıp hayvanı sindirmek de işe yarayabiliyormuş ama bence ters de tepebilir.
  • Seslice şşşt diyorum bırakıyor akıllı bi kedim var halledebilirim galiba
  • Kediler köpekler gibi komut almazlar. Zira basina buyruktur mizaclari. Dolayisiyla sert bir sesle hayir da deseniz, önünde kendinizi de paralasaniz karni acikmadigi müddetce ilgilenmeyecektir. Sakin ac da birakmayin, bu da ise yaramaz.

Sokaktan buldugunuza göre halk dilinde tekir olarak anlandirilan irkta olmasi gerekir, ki bu davranislar da bu irk icin normaldir. Ne kadar iyi bakarsaniz bakin evden cikmak, bir takim taskinliklar yapmak isteyecektir.

Sakin bir kedi istiyorsaniz Iran Kedisi alin.
  • Benim siyam kedim var, yasak birşey yaptığında direk gazeteyle hafifçe vuruyordum. Artık yasak birşey yaptığını anlıyor şşt yapıpı inmiyorsa gazeteyi getiriyorum hop aşşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 28 Temmuz 2009; 0:25:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedim doğurdu !
    14 yıl önce açıldı
    Kedim kayboldu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben iran kedisi kullanıyorum gayet memnunum tarçın dan :D ben ona bi kaç komutu gerçekten alıştırdım... mesela Eşşşeeekk diyince yanlış bişey yaptığını anlıyor ve kaçıyor sende alıştırabilirsin... yanlış şeylerde hafif cezalar verirken aynı kelimeyi kullanmaya özen göster... hadi olmadı sende ısırr

• quote:

Orijinalden alıntı: kmkzefrvr

Ben iran kedisi kullanıyorum gayet memnunum tarçın dan :D ben ona bi kaç komutu gerçekten alıştırdım... mesela Eşşşeeekk diyince yanlış bişey yaptığını anlıyor ve kaçıyor sende alıştırabilirsin... yanlış şeylerde hafif cezalar verirken aynı kelimeyi kullanmaya özen göster... hadi olmadı sende ısırr

direk usb'den mi bağlıyorsun yoksa once driver yuklemen mi gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ixion

quote:

Orijinalden alıntı: kmkzefrvr

Ben iran kedisi kullanıyorum gayet memnunum tarçın dan :D ben ona bi kaç komutu gerçekten alıştırdım... mesela Eşşşeeekk diyince yanlış bişey yaptığını anlıyor ve kaçıyor sende alıştırabilirsin... yanlış şeylerde hafif cezalar verirken aynı kelimeyi kullanmaya özen göster... hadi olmadı sende ısırr

direk usb'den mi bağlıyorsun yoksa once driver yuklemen mi gerekiyor

@Serdar ın da dediği gibi eğitilmiyor bu hayvanlar

Ee napalım gülü seven dikenine katlanır

• Kedin ısrıyosa öncelikle kediyle ilgili eğitim al gerisi kolay bende kedi besliyorum resmimni gönderirim
  • eğer önüne geçmezsen eve gelen misafirlerede saldırır,bizim bi akrabanın kedisi vardı,kedi eve gelen misafire pusu kuruyodu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.