2-3 gün önce sokakta tek ayağı topal bir kedi buldum ve eve aldım. Evin balkonunda besliyorum. Büyük bir kutuyu yuvası yaptım. Veterinere fln götürdüm. Biti piresi yokmuş ayağı da incinmiş 2-3 güne geçer demişti veteriner. Artık ayağı iyileşti gibi üstüne basabiliyor. Tuvalet eğitimi de verdik. Kumuna çişini yapıyor. Ama son 1-2 gündür yemek yememeye başladı. Kediye süt verdik. Et suyuna ekmek ıslayıp verdim. Pilav koyduk. Su falan hepsini koyduk ama nedense bir türlü yemek yememeye başladı. Ve uyuşukluk yapıyor. Küçük top aldım iple oynatmaya çalıştım ama hiçbir şekilde oynamıyor :( Acaba onu almakla yanlış mı yaptım? Lütfen bilginiz varsa cevaplayın kediye iyice üzülmeye başladım
Suha313
kullanıcısına yanıt
Pilav mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Yazdıklarından daha önce kedi beslemediğini anlıyorum.Yavru kediler için pet shoplarda ıslak mama ve kuru mama diye sorarsan iştahlı bir şeklide yemeğe başlıycaktır.Süt ü sürekli vermeni önermem vericeksen aralarda ver ve mutlaka su karıştırarak ver.Ayrıca mamalar fazlasıyla susatır suyunuda ihmal etme.Başka birşey vermene gerek kalmıycak.Eve almakla kötü birşey yapmadın ama bakımı konusunda daha araştırıp o şekilde hareket et.
Kedi kendini yalayıp temizlemiyorsa hastadır. Ateşi çıkıyor olabilir. Veterinerde ateşini ölçtürmende fayda var.
Evden atılmış bi kedidir bence mama dene
quote:
Orijinalden alıntı: Teufel
Yazdıklarından daha önce kedi beslemediğini anlıyorum.Yavru kediler için pet shoplarda ıslak mama ve kuru mama diye sorarsan iştahlı bir şeklide yemeğe başlıycaktır.Süt ü sürekli vermeni önermem vericeksen aralarda ver ve mutlaka su karıştırarak ver.Ayrıca mamalar fazlasıyla susatır suyunuda ihmal etme.Başka birşey vermene gerek kalmıycak.Eve almakla kötü birşey yapmadın ama bakımı konusunda daha araştırıp o şekilde hareket et.
Mama al diyosun da benim o kadar param olsa almam mı? Durumumuz o kadar iyi değil 1.000 tl maaş alıyo babam
Kediyi yeniden dışarıya bırakmanı öneriyorum. Hayvana hem yemeyi tercih etmeyeceği yemekleri zorla dayatmış olmaz hem de özgürlüğünü kısıtlayıp onu dar bir alana esir gibi kapatmış olmazsın. Sokağa geri bırak. Bir kap koy, içine de su. En büyük yararın bu olur. Elde kedilerin yiyebileceği gıdalar oldukça da yemek verirsin. Böyle olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme