Şimdi Ara

Niye yumurta yiyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
9.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçüklüğümden beri yemiyordum ama kas çalıştığım için yemek istiyorum deniyorum midem bulanıyor, hele beyazını hiç yiyemiyorum. Kokusu bile midemi bulandırıyor. Tek ben miyim böyle olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayrakass -- 22 Haziran 2013; 13:45:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yumurta Yiyemiyorum: Nedenleri ve Ne Yapmanız Gerektiği

Yumurta, besin değeri yüksek, çok yönlü bir besindir. Ancak bazı kişiler, çeşitli nedenlerden dolayı yumurta yiyemeyebilir.

Yumurta Yiyemiyor Musunuz? İşte Nedenleri:

• Yumurta Alerjisi: Yumurta alerjisi, vücudun yumurtadaki bir veya daha fazla proteine karşı anormal tepki vermesine neden olan bir bağışıklık sistemi reaksiyonudur. Yumurta alerjisi olan kişilerde yumurta yedikten sonra mide bulantısı, kusma, ishal, şişlik veya ciltte döküntü gibi belirtiler görülebilir.
    • Yumurta İntoleransı: Yumurta intoleransı, yumurtadaki belirli bir bileşene karşı bir hoşgörüsüzlüktür. Yumurta alerjisinden farklıdır ve tipik olarak daha hafif semptomlara neden olur, bunlar arasında mide bulantısı, şişkinlik ve gaz bulunur.
    • Yumurta Kokusu Mide Bulantısı: Bazı kişiler, yumurta kokusuna karşı hassastır ve bu da mide bulantısına neden olabilir. Bu hassasiyet, koku alma duyusuyla ilgili olabilir veya psikolojik faktörlerden kaynaklanabilir.

Yumurta Yiyemiyor Musunuz? Ne Yapmalısınız:

• Yumurta Alerjisi veya İntoleransı Testini Yaptırın: Yumurta yedikten sonra düzenli olarak mide bulantısı veya diğer semptomlarla karşılaşıyorsanız, bir alerji uzmanına başvurarak yumurta alerjisi veya intoleransı testi yaptırmanız önerilir.
    • Yumurta Alternatiflerini Keşfedin: Yumurta alerjiniz veya intoleransınız varsa, yumurtanın besin değerlerini sağlayan alternatif besinleri keşfedebilirsiniz. Bu alternatifler arasında soya peyniri, nohut fasulyesi, mercimek ve chia tohumları bulunur.
    • Dışarıda Yerken Dikkatli Olun: Eğer yumurta alerjiniz veya intoleransınız varsa, dışarıda yemek yerken dikkatli olmanız önemlidir. Restoranlara, yemeklerinizi yumurtasız hazırlamalarını isteyip istemediğinizi sorarak bilgi verin.
    • Besin Değerlerine Dikkat Edin: Yumurta, yüksek kaliteli protein ve diğer besinleri içerir. Yumurta yiyemiyorsanız, bu besinleri diğer kaynaklardan almaya özen gösterin.

Yumurta yiyemiyor olmanız endişe verici olabilir, ancak bu durumla baş etmek mümkündür. Yumurtanın neden mide bulantısına neden olduğunu belirlemek ve yumurtanın besin değerlerini sağlayan alternatifler bulmak için tıbbi yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ap
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayrakass

ap
    Aynen öyle beyazını yediğimde midem kalkıyor. Sucuklu yumurta yerim ondada beyazını iyice karıştırırım.Öbür türlü asla.
  • sarısını ye o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

sarısını ye o zaman

karaciğeri patlasın ölsün sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

quote:

sarısını ye o zaman

Alıntıları Göster
    her sabah 3 tane olmazsa olmazım.
    hemde sadece beyazı

• beyazini baya tuzlayip yiyebiliyorum yoksa kusma kacinilmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    domates peynir ekmek gibi yok
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

quote:

sarısını ye o zaman

Karaciğeri neden patlasın sarısının neyi var ki ?
  • Rafadana bayılırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Batgyro

beyazini baya tuzlayip yiyebiliyorum yoksa kusma kacinilmaz
    A
  • quote:

sarısını ye o zaman

Sarısını çok az yiyebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinkai Nishisonogi Nagayo

Aynen öyle beyazını yediğimde midem kalkıyor. Sucuklu yumurta yerim ondada beyazını iyice karıştırırım.Öbür türlü asla.

Aynen.
  • quote:

quote:

quote:

sarısını ye o zaman

Hiçbir alakası yok cahilliğin böylesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Japonolog

quote:

quote:

quote:

sarısını ye o zaman

Hiçbir alakası yok cahilliğin böylesi

Alıntıları Göster
    Her sabah 2 tane tam olarak yiyorum.

• Yumurta yiyebiliyorum ama tadı gerçekten kötü özellikle sarısının beyazının da tadı tuzu yok ama yiyiyorum mecburen
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Her sabah 2 tane tam olarak yiyorum.

Keşke ben de yiyebilsem
  • quote:

biri benden bahsetti
  • quote:

Orijinalden alıntı: rurqeten

quote:

biri benden bahsetti

Alıntıları Göster
    10 kez başlığı okudum gözümü tırmaklıyor başlık düzeltirsen makbule geçer.''Niye Yumurta Yiyemiyorum'' şeklinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Rafadana bayılırım

Aynen rafadan harika oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayrakass

Küçüklüğümden beri yemiyordum ama kas çalıştığım için yemek istiyorum deniyorum midem bulanıyor lan hele beyazını hiç yiyemiyorum kusucam nerdeyse tek ben miyim böyle olan?

protein tozu al ya da l-carnitine kullan o zaman veyahut balık ye madem yumurta sevmiyorsun.bu konuda hala ısrarcıysan haşlanmış yumurtayı küçük dilimlere böl cignemeden yut.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.