Şimdi Ara

KEDİMİ ÖLÜ OLARAK BULDUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bugun cok üzücü bir olay yaşadım.

Bundan 1 hafta önce kardeşimin öğretmeninin kedisi ölmüş. 9 yavru ortada kalınca ogretmen almak isteyen varmı falan demiş kardeşim almıs eve getirmis. 1 bucuk aylık dünyalar tatlısı bir kedicikti. Evimiz 2 katlı. Terasın duvarları falan yüksek kediye terasta kulube yaptık kücük onun icinde kalıyordu. İsteyince cıkıp koltukta uzanıyordu falan. Yerede yastık koymuştuk ordada uzanır diye. Maması, sütü, suyu hepsini günü gününe yenilerdik. Cok sevmiştik kısaca. Bugun yazlıga gittik yazlık şehir dısında. Şehir dısında derken istanbul bahcelievlerde oturuyorum yazlık silivride. Kediyi bütün gün tek bıraktık yani terasta. Götürmedim yanımda bir zarar gelir diye. Sonucta 1 bucuk aylık hayvan. Annemler bu geceyi orda geciricekmiş. Ben sırf kedinin maması falan bitmiştir diye motorla geri döndüm eve. Terasa cıktım gelir gelmez üstümü bile değişmeden. Yastıkta uyuyor gibi duruyordu. Normalde kapıyı açar açmaz uyanıp gelirdi fakat bu sefer hareketsiz duruyordu öyle. Korktum bi an acıkcası gidip bakıyım dedim maalesef yastıkta uyur şekilde ölmüş. Yani sanırsam uyurken ölmüş fakat neden uyurken ölmüs olabilir onu merak ediyorum. 1 haftadır bizimleydi hiç bi sıkıntı olmadı evden gittik hayvan öldü hemde uyurken. Sizce ne olmus olabilir cidden merak ediyorum bunu. Cok fazla üzüldügüm icin kediyi oradan kaldıramadım bile zaten biliyorsunuz insanlar ve hayvanlar ölünce kas katı olur öyle olmus oda. Amcamı cagırdım o geldi aldı ben dokunamadım bile. Cok üzüntülüyüm hala sizce neden böyle olmus olabilir arkadaşlar

Rahmetli kedimizin resmi. Allah rahmet eylesin
     KEDİMİ ÖLÜ OLARAK BULDUM

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kediler Öldükten Kaç Saat Sonra Katılaşır?

Kedin öldüğünde, vücudunda bir dizi fizyolojik değişiklik meydana gelir. Bu değişikliklerin bir parçası olarak, kasları katılaşır ve kaskatı hale gelir. Bu genellikle rigor mortis olarak bilinir.

Rigor Mortis Nedir?

Rigor mortis, ölümden sonra kasların sertleşmesi ve kasılması sürecidir. ATP (adenozin trifosfat) adı verilen enerji molekülü tükendiğinde meydana gelir. ATP, kasların gevşemesinden ve kasılmasından sorumludur. ATP tükendiğinde, kaslar artık gevşeyemez ve sertleşir.

Kedilerde Rigor Mortis

Kedilerde rigor mortis genellikle ölümden 2-4 saat sonra başlar. Katılaşma süreci genellikle 12-24 saat sürer ve daha sonra yavaş yavaş azalmaya başlar.

Kedi Öldükten Sonra Neden Kaskatı Olur?

Kediler öldükten sonra kaskatı olmasının nedeni rigor mortis'tir. Kasların enerji molekülü ATP'si tükendiğinde, kaslar artık gevşeyemez ve sertleşir.

Hayvanlar Öldükten Sonra Neden Kaskatı Olur?

Hayvanlar öldükten sonra kaskatı olmasının nedeni de rigor mortis'tir. Tüm hayvanlarda, ölümden sonra ATP tükenir ve kaslar sertleşir.

Önemli Not: Kedini ölü bulursan, mümkün olan en kısa sürede bir veterinere başvurmalısın. Veteriner, kedinin ölüm nedenini belirleyebilir ve uygun adımları alman konusunda sana yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kendimi ölü olarak buldum diye okudum ciddiyim
    konuyu okuyunca editlicem

edit: hocanın kedisi neden ölmüş bi hastalık falan olabilir

bide diğer kedi yavrularını alanlara sorun onlarda sıkıntı varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert-TR -- 1 Haziran 2015; 1:56:51 >
  • Burada "olarak" kelimesine ne lüzûm var?
  • Bundan 1 hafta önce kardeşimin öğretmeninin kedisi ölmüş. 9 yavru ortada kalınca ogretmen almak isteyen varmı falan demiş kardeşim almıs eve getirmis.

Belkide o kedilerde bir hastalik vs vardi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Bundan 1 hafta önce kardeşimin öğretmeninin kedisi ölmüş. 9 yavru ortada kalınca ogretmen almak isteyen varmı falan demiş kardeşim almıs eve getirmis.

Belkide o kedilerde bir hastalik vs vardi?

Bilmiyorum hocam olabilir aşıları yapılmıştı bi tane dışında. O aşınında 4 aylıkken yapılması gerekiyormuş. Annem dün gece uyumadan önce kediyle 1 saat kadar oturmuş kedi tuhafmış biraz öyle dedi bana telefonda
  • Aynı cins aynı renk aynı yaştaki kediyi bida al besle ismini bile aynı koy tuhaf bi yöntem ama acını dindirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert-TR

Kendimi ölü olarak buldum diye okudum ciddiyim

Hocam valla hiç bilmiyorum ama okadar alısmıstımki cok seviyordum ya cidden cıkıp oynuyordum onunla minik topu vardı of cok üzgünüm ya. Kardeşim yazlıkta suan söyledim telefonda cok aglamıs. 8. Sınıfa gidiyor bide bazı sorunları var saglık olarak. Sara hastası. Bayılıyor falan üzülmüş baya cocuk keşke söylemeseydim

• Kedilere o aylarda süt verilmesi sakıncalı normal inek sütünü sindiremiyorlar anne sütü alması veya keçi sütü vermeniz gerekirdi ondan olmus olabilir veya ölen annesinden gecen bir hastalik olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

Burada "olarak" kelimesine ne lüzûm var?
    Kediler konusunda çok hassasım çok müthiş tatlı hayvanlar.
    Benimde ölmüştü kardeşi hala yaşıyor ama ölen kedi bi ayrıydı ya çok tatlıydı çok sevdirirdi kendini hala aklıma geliyo hüzünleniyorum.
  • Soğuktan ölmüş olabilir, yemeklerden zehirlenmiş olabilir. Bundan sonra kedi besleyecekseniz evin içinde besleyin. Temiz hayvandır kedi. Terasta saksı gibi beslenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Soğuktan ölmüş olabilir, yemeklerden zehirlenmiş olabilir. Bundan sonra kedi besleyecekseniz evin içinde besleyin. Temiz hayvandır kedi. Terasta saksı gibi beslenmez.

Tüy döküyor diye annem eve almak istemedi. Yemek dediğin mama kedi maması. Soguktan öleceğini hic düsünmüyorum cünkü hem hava soguk değildi hemde kulubesı var soguk geçirmez. Ahşaptan yapılmıstı. İcinde yastık vardı onunda. Yani kedi icin her türlü şeyi düşündük aslında. Hala üzüntülüyüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Soğuktan ölmüş olabilir, yemeklerden zehirlenmiş olabilir. Bundan sonra kedi besleyecekseniz evin içinde besleyin. Temiz hayvandır kedi. Terasta saksı gibi beslenmez.

Tüy döküyor diye annem eve almak istemedi. Yemek dediğin mama kedi maması. Soguktan öleceğini hic düsünmüyorum cünkü hem hava soguk değildi hemde kulubesı var soguk geçirmez. Ahşaptan yapılmıstı. İcinde yastık vardı onunda. Yani kedi icin her türlü şeyi düşündük aslında. Hala üzüntülüyüm

Alıntıları Göster
    Bende yavru alacaktım. Karga saldırmış sonrasında kapıda bulmuşlar. Bakamayınca da yuva arıyorlardı. Dayanamamış ölmüş...

• quote:

Orijinalden alıntı: sekizeşittirbüyükd

Bende yavru alacaktım. Karga saldırmış sonrasında kapıda bulmuşlar. Bakamayınca da yuva arıyorlardı. Dayanamamış ölmüş...

Hocam bizimki yastıkta uyurken ölmüş gibi duruyor cünkü yastıkta uyuma pozisyonunda duruyordu
  • Yüksek ihtimalle zehirlenme o yaştaki kedilere hazır gıda asla verilmemeli. Sütü bile marketten değilde sütçüden alsanız daha mantıklı olurdu. Uyuma poxiyonunda öldüğü içinde zehirlenme diye düşünüyorum. Balık verip süt falan mı içirdiniz. Son yediklerini yazarsanız anlarız. Kediler 9 canlıdır kolay kolay ölmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy0611

Yüksek ihtimalle zehirlenme o yaştaki kedilere hazır gıda asla verilmemeli. Sütü bile marketten değilde sütçüden alsanız daha mantıklı olurdu. Uyuma poxiyonunda öldüğü içinde zehirlenme diye düşünüyorum. Balık verip süt falan mı içirdiniz. Son yediklerini yazarsanız anlarız. Kediler 9 canlıdır kolay kolay ölmez.

Hocam balık falan vermedik hiç et vermedik hep yavru kedi mamasıyla besledik. Onun harici yogurt süt su vardı kaplarda. Başka birşey yoktu yani neden zehirlensinki hayvan boş yere
  • Her kedisi ölen konu acacaksa isimiz var
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Kardeşim başın Sağolsun öncelikle arkadaşların dediği gibi yemeklerden olabilir , soğuk olabilir ve kediler böcek felan görünce kovalıyor belki öyle birşey yemiştir ama senden kaynaklanan birşeyde olmayabilir olan olmuş artık kendini üzme kardeşimizede ALLÂH Rahmet eylesin bi dahakine daha çok dikkat edersin ve hemen eve götürmeden veterinere bi muayeneye götür neyi var neyi yok yine bi baktırın tekrar ALLÂH Rahmet eylesin başın Sağolsun kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCr7

Kardeşim başın Sağolsun öncelikle arkadaşların dediği gibi yemeklerden olabilir , soğuk olabilir ve kediler böcek felan görünce kovalıyor belki öyle birşey yemiştir ama senden kaynaklanan birşeyde olmayabilir olan olmuş artık kendini üzme kardeşimizede ALLÂH Rahmet eylesin bi dahakine daha çok dikkat edersin ve hemen eve götürmeden veterinere bi muayeneye götür neyi var neyi yok yine bi baktırın tekrar ALLÂH Rahmet eylesin başın Sağolsun kardeşim.

Sagolun hocam allah razı olsun. Şuan hastalık falan olabilir diye esyalarını atıyorum kücük kuzenim var 4-5 yasında allah korusun bişey olur terasta oynarken falan. Bize geldiğinde. Suan moralim cok bozuk

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert-TR

Kendimi ölü olarak buldum diye okudum ciddiyim

bide diğer kedi yavrularını alanlara sorun onlarda sıkıntı varmı

bende aynen kendimi ölü buldum sandım
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Iyi yaparsınız , üzülmeyin olan olmuş çok Üzücü birşey ama yapıcak birşey yok bi dua edin ve bi dahakine daha dikkatli davranırsınız dışarıdakilere bi süt su yemek verin öyle dışardakilere bakın şimdilik 👍🏻
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.