Şimdi Ara

durduk yere whatsapp kodu ve garip aramalar geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
74.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce durduk yere bir numaradan whatsapp kodu geldi üzerine florida yazan bir numara 6 kere aradı ne olduğunu bilmeden açmak istemedim başına böyle bir olay gelen var mı ? Ne olabilir ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Durduk Yere WhatsApp Kodu ve Garip Aramalar Gelmesi: Nedenleri ve Alınması Gereken Önlemler

Son zamanlarda, "Telefon numaranız için WhatsApp kayıt kodu talep edildi" veya "Size ait bir hesap (WhatsApp) yeni bir cihazda kaydediliyor, bu kodu kimseyle paylaşmayın" mesajları aldığınızı fark etmiş olabilirsiniz. Bu mesajlar, WhatsApp hesabınızın güvenliğinin tehdit altında olabileceğine işaret edebilir.

Bu Mesajların Nedenleri

• Hesabınızın Başka Bir Cihazda Kaydedilmesi: Birisi WhatsApp hesabınızı telefon numaranızı kullanarak yeni bir cihazda kaydetmeye çalışıyor olabilir.
    • Doğrulama Kodunun İstenmesi: Hesabınıza erişmek veya yeni bir cihazda oturum açmak isteyen birisi, doğrulama kodu isteyebilir.
    • Kimlik Avı Saldırısı: Siber suçlular, kişisel bilgilerinizi çalmak için kimlik avı saldırıları yoluyla bu tür mesajlar göndererek sizi kandırmaya çalışabilirler.

Alınması Gereken Önlemler

• Doğrulama Kodunu Hiç Kimseyle Paylaşmayın: "Size ait bir hesap (WhatsApp) yeni bir cihazda kaydediliyor, bu kodu kimseyle paylaşmayın" mesajı alırsanız, kodu kimseye vermeyin.
    • Başka Bir Cihazda Hesabınızı Kaydetmeyin: WhatsApp hesabınızı başka bir cihazda kaydetmeye çalışmayın.
    • İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Etkinleştirin: WhatsApp'ta iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirerek hesabınızı ekstra güvenlik katmanıyla koruyun.
    • Şüpheli Mesajlara Dikkat Edin: Telefon numaranıza gelen veya WhatsApp üzerinden size gönderilen şüpheli mesajlara dikkat edin.
    • Bilgilerinizi Paylaşmayın: Hiçbir zaman kişisel bilgilerinizi, özellikle de doğrulama kodlarını yabancılara vermeyin.
    • WhatsApp'ı Güncel Tutun: WhatsApp uygulamasını her zaman güncel tutun, çünkü güvenlik açıklarını gidermek için düzenli olarak güncellemeler yayınlanır.

Bu önlemleri alarak WhatsApp hesabınızı yetkisiz erişimden ve kimlik avı saldırılarından koruyabilirsiniz. Bu tür mesajlar almaya devam ederseniz, WhatsApp'ın destek ekibine ulaşmaktan çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Büyük ihtimalle numaranız spam listesinde bunu halletmenin hiç bir yolu yok numarani daha önce sosyal medyada paylastiysan başka whatsapp uygulamasında kullanabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bademli olsun lütfen ayrıca yanına dondurma da olsun

• Birisi muhtemelen bluestack üzerinden whatsapp kurup hesabına ulaşmaya falan çalışmıştır. kod hertürlü sana geleceği için kimse whatsapp bilgilerine ulaşamaz merak etme
  • Cumadangeldim kullanıcısına yanıt
    Geçen sene clash of clans hesabını satmıştım bilgisayardan da bluestack ile oynardım onunla bir alakası olabilir mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır seninle hiçbir ilgisi yok. Sadece birisi whatsapp a senin numaranla giriş yapmaya çalışıyor. Whaysapp yönetimi otomadik doğrulama kodu atıyor o da haliyle sana geliyor.
    Sanırım anlamayan birisi bunu yapan.
    Mesaj gelmeyince çağrıyla kod almayı seçmiş ama yine senin numaranı arıyorlar haliyle.
    Sıkıntı yok sadece rahatsız olabilirsin çağrı ve mesajlardan, o kadar...

• benide bugun +49 lu bi numara aradı ardından viber codu gedi ben viber kullanmıyorum ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Galiba biri whatsapp kurmuş ama doğrulama için yanlışlıkla benim numaramı giriyor. İki tane doğrulama kodu geldi durduk yere.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.