|
KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1133. sayfa)
-
-
O AYAR trafik sınıflandırma için kullanılır video oyun gibi hangisine öncelik verilsin gibi hıza +- olmaz
-
Tp-link archer ax72 pro modelini tercih ettim. Sıkıntısız çalışıyor. Titan ile arasında 2.5k fiyat farkı vardı.
-
Gerçi benim hız 100 Mbps ama ip 15 PC' ile testte aynı 112 Mbps veriyor titanda arada 1 duvar ve kapılar kapalı
-
Eyvallah hocam burası sanırım ama Google dns girdim yine açılmıyor https://discord.com ne girmek lazım?
-
Dns bazlı engelleme değil demek ki. Engellemer farklı metodlarla a?ılabilir.
Dns
Vpn
Proxy
Vb.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 14 Aralık 2024; 4:25:43 > -
Aynen hocam avast virüs programında vpn uygulaması var onu açıp yeri avustralya yaptım açıyor discordu ama interneti yavaşlatıyor bu vpn
-
Avustralya neden? Yakına gel biraz 😊 -
Şeyden hocam maç için bir uygulama kurulu pc de o bölgeyi seçince izleniyordu öyle kalmış değiştirmemiştim EKLEME ALMANYA BERLİNE geldik daha iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Aralık 2024; 4:57:40 > -
Trafik sınıflandırma (intelliQos) kullanırken kapatılması gerekiyor. -
hocam tt kullanıyorsanız eğer , tt de 2-3 hafta önceye kadar dns ler çalışıyordu bölge bölge , daha sonra iyileştirme çalışmaları adı altında sansür çalışmaları yaptılar bazı kişiler goodbydpi kullanıyorlar ama arkada çalışan servisler vb. herkese gelmiyor o , o yüzden vpn kullanıyorsanız eğer vpn de tunelleme yapıp sadece kullandığınız uygulamaları eklerseniz discord vb gibi. sadece eklediğiniz uygulamarınız vpn den yararlanır diğer herşey için normal hız ve pinginizde tt nin dns den çıkış alabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susun2Dk -- 14 Aralık 2024; 11:25:32 > -
-
Ülkemize gelen ve yaygınlaşan felaket: 1000 mbps internet ( Zeynep Bastık'tan Felaket açıp yazıyı okumak gerek belki de...)
Evet felaket çünkü felakete neden olan bilinçsizlik. Belki kızacaksınız ama bilinçsiz bir toplumuz. Araştırma yok ya da çok az var. Kulaktan doğma bilgi ya da o öyle uygulamış ben de öyle uygulayayım yani sürü psikolojisi durumu en büyük özelliğimiz. Son 1-2 sayfadaki konuşmalar üzerine ve arada aslında beni aşırı bağlayan "2 kere Titan aldım, Wi-Fi stabil değil ve internet bağlantı kopuyor. Bu neden iade ettim." cümlesine direkt bağlı olarak ve zaten 1-2 aydır da yazmak istediklerimi artık gereklilik olarak hissettim. Keza burada ve telefonla gelen geri bildirimlere istinaden uzun bir süredir de markaya bile baskı yaptığım gerçeği vardır.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.[Evet o iadenin biri maalesef benim tarafıma yapıldı. (Yapılan 2 iade için de ürün adına 1 yıldız aynı pazaryerinde verilmiş. Güzelce hem ürün hem mağaza puanları balta yemiştir. --e-ticaret siteleri ve kanunlarının handikapları....--) Ve bugüne kadar bir kaç Titan'ı geri aldığım kişilerin %90'ı da konuştuğum, cihazı almaya istekli hatta ne hikmetse 2-3. kez alan kişilerdi.] (Dikkat edilesi nokta! Çünkü en başından söyleyeyim; Sorun ne bende ne cihaz da ne de marka ve markanın hizmetlerinde... Sorun özeti: iyi biliyorum, araştırmıyorum, emsallerim var, kimseyi dinlememe gerek yok....)
1000 mbps nedir?
- Son 1-2 senede hızla evlerimize girmeye başlayan bağlantı tipidir.
- Siyasidir.
-Bunun öncelikle siyasi bir adım olduğunu düşünmekteyim. Hızla fiber yayılımı olmaya başladı. Senelerdir beklenen bu iken ve biz yüksek internet veriyoruz da; kullanıcı düşük hızlı paket alıyor denmesinden sonra şimdi bir sonraki seçime kadar reklam yapılacak malzemenin hayata geçirilmesi gibi geliyor.
- Diğer yandan ISS'lerin fiyat tarife politikası da bu yönde bir desteği varmış gibi. 500 mbit 500TL iken 1000 mbit 650TL olabiliyor. Hali ile 2x hıza baz 500 mbit fiyat üzerine küçük bir farkla sahip olunabiliyor. Adil olmayan 50-10 mbps vb. hızlarda DSL kullananlarında neredeyse bu fiyatlara yakın internet aboneliği kullanması. (Keza geçici bir süre ile 100 mbit dsl'e 700TL'ye yakın bir ödeme yapmak zorunda kalıyorum.)
- Uygarlıktır. Refahtır.
- Aradığın yüksek boyutlu bir dosyayı hızlıca elde edebilmek.
- Zaman kazanmak.
- Her ne kadar genelde upload hızlarının düşük olması refah tarafında kısıtlama olsa da, upload tarafının da önü biraz daha açılmaya başladı gibi.
- ISS'lerin gerekli donanımlarına özen göstermezse; yakında 1000'e kadar olan söylemin sonucu 500-600 mbps'lerde hızlarda takılmamızdır.
- Dağıt şu kıldan 64 noktaya, onu da dağıt oradan bi daha 64'e... Her split kayıptır.
1000 mbps ile ne yapılır?
- Çok güzel büyük boyutlu dosya/dosyalar indirilir.
- 50 kişi aynı anda sosyal medya programları için kullansan dolduramazsın.
- Oyun oynarken 995 mbps kenarda bekler.
- Pinge başka bir şeydir. (Hız yükseldikçe ping düşecek algısı vardır.)
1000 mbps kullanırken neler gereklidir?
- Donanım ⚙️
- 1000'lik datayı işleyebilecek router
- İşlemci ön planda, donanımsal hızlandırmaya sahip bir router.
- HWNat - donanımsal hızlandırma açık olmalı.
- QoS algortima mı; işleteceksen 1000 üzerinden hızdan feragat edeceğini bilmelisin.
- 1000'lik datayı işleyebilecek kullanıcı cihazı
- Kablolu mu test ediyorsun, minimum gigabit portlu cihaz.
- yine işlemci gücü, disk hızı gibi bileşenlerin sağlığı ve kapasitesi
- Kablosuz mu test ediyorsun, AX1200 ve üzeri Wi-Fi sınıfına sahip chipset (yani ac866mbps bağlantın varsa alacağın 700-800mbit arasını geçmez en iyi ihtimal ile)
- 433 mbps wi-fi chipseti ile neden 300 alıyorum diye sorma.
wi-fi ile ilgili geçmişten günümüze bir link: Wi is Fi - zaten şu yazdığım özetin al sana neyin ne olduğu kütüphanesi.
- ISS 🏗
- 1000'i 1000 olarak verebilecek kapasite, uptime.
- Bölgesel olarak kullanımın yoğunlaştığı saatlerde misin? 1000 mi geliyor hızın 845 mi 650 mi? Bir bak.
- ISS 'nin verdiği router
- Yahu test ediyorum hiç sekmeden tam hız veriyor.
- Bu işte bir iş yok mu sence de?
- Vallahi hız testi sayfalarında yanıltma olabilir mi?
- Test programı/sayfası 🧪
- Web sitesi
- wifiman.com
- speedtest.net
- nperf.com
- Windows uygulaması
- Windows'ta tarayıcıda test ile Windows Store uygulaması arasında bile fark var.
- Mobil uygulama
- Lokal ağımda iPerf testi
- Anaaa! tüm bağlantı seviyelerine ve anlaşma hızlarına göre iPerf'te almam gerekeni alıyorum da test sunucularında neden düşük gösteriyor ki?
- Anaaa! bağlantı seviyelerine ve anlaşma hızlarından bekleneni alamıyorum.
- Bilgi ℹ️
- Ne ile test ettim, test ederken neyi gözlemlemem gerekir know-how'u
- Teorik ile pratik dünyanın farkı (Yok öyle kolay kolay sinyali
- Kayıpsıza yakın data aktarımı için yüksek frekans
- Buna bağlı olarak düşük mesafe.
- Kolay etkilenebilirlik.
- Anlık etkiler.
- Cihaz ayarlarım nedir? - Cihaz konumlandırmam doğru mu? Antenlerim hangi rüzgar yönüne göre ayarladım?
- Herşeyi açtım. 160 mhz tüm ofdma'lar vb. (araban 500 beygir, silecek dörtlüleri de var. kontağı çalıştırınca 500 beygir ve tüm düğmelere basıyorum???)
- Wi-Fi için sana sunulan Wi-Fi özelliklerinin ne işe yaradığını, cihaz/cihazlarınla uyumluluğu hakkında bilgili ol. Bir cihazın 900 verirken aynı ayarda diğeri 600'de mi kaldı.
Bak mesela genelde iOs ve Apple cihazlarda neden 500-600 de kaldı diyorsunuz. (Yaşadığım örnek, bir macbook'ta ofdma'lar açıksa bu durum oluyor, ofdma kapadım 800 altına düşmüyor wi-fi testi.) Hadi buyur al 1' de burdan yak.
- Kanal ayarımı sabitledim. Ama etrafımda kullanılmayan kanal seçtim. İyi peki, ama ya aynı kanal kullanan bir cihaz ortama girerse. Ya da hiç görünmeyen bir frekans var ise.
- Çevrendeki sinyal kirliliğine göre Auto Tarama Senkronu kullan. Rahat et. Herkese 6-11-36 kanalları kullan yerleşkesini beyninden kaldır. Tüm apartman 36. kanalda. En iyi Wi-Fi65/6 kanalı ya...
- DFS' den korkma
- Cihazım buzdolanın dayandığı duvarda asılı bulunan 2 metre yüksekliğindeki aynanın hemen üstünde. (geçmiş olsun)
- Cihazını etrafı açık bir minimum 70-90 cm'lik kütle üstüne koy ya da duvara asabiliyorsan as.
- Anteni var cihazın neden döndürmeyeyim yahu? Döndür döndür sanki her anten aynı yayını yapıyor.
- Faraday kabı ⚗️
- Yalın çevrem var.
- Yani 1000 'in var 160mhz kullancaksın hiç bir sinyalde etkilenmiyeceksin. 1000'i görürsün. Gir faraday kabına.
- Router markama sorun bildirme™️
- Duyarlıyım ve tüm testleri üreticiye bildirdim.
- Devamlı kesintisiz hız aldığım ISS cihazından arka arkaya 10 test attım. Herkeste gördü.
- Bildirdim, beklemedim, takip etmedim. Aman banane.
-
Merhaba, Hopper 3610 kullanıcı arkadaşlar; aşağıda wifi 5 ayarları var önceki sayfaları okudum, baktım. Bu ayarlarla, wifi 5 pc speed test 92.18, 19.12 Türknet 100mbps ayarlar fena değil gibi 3 oda yan da yarının da altına düşüyor, bu durum için bir öneri varsa alabilirim. Saygılar
gg
-
Geceleri serbest galiba :) -
😱 üstad ne oldu sana, kim çıldırttı seni... Evlenmeden önce böyle değildin 😀... -
hayırlı olsun hocam, hız bakımından titan modelinin üstünde olmasına rağmen fiyat olarak daha uygun olması iyiymiş. Benim son zamanlardaki düşüncem keenetic ülkemizde cihazlarını pahalı satıyor.
-
False positive degil ki Sadece artık açıklamak gerekiyor. Acilen çıkınca göndere basmıştım. Tekrar okudum ekleyeceklerim olduğu aklıma geldi. -
Aldığım cihaz özellik olarak titan'dan daha üstün. Dediğiniz gibi bu biraz da bizim ülkenin piyasasıyla ilgili. Talebi çok olan ürün ederinden çok daha pahalıya satılıyor. Hali hazırda mercusys router'da vardı, 1 yıldır kullandığım. Bir sorununu görmeyince tp-link'ten devam edeyim dedim. Keenetic de artık başka bahara kaldı benim için. Özellik olarak da eğer router'la çok komplike işler yapılmayacaksa belirli kaliteye sahip ürünler her türlü iş görecektir diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X