Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
22.696
Cevap
390
Favori
904.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11311132113311341135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet yıllardır tt kullanıyorum ama 2 ay önce ADSL varken Google dns ile açılıyordu discord ama fiberde işe yaramadı dün biri yazınca baktım harbiden de açılmadı fibere geçince hiç bakmamıştımKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları  vpn avast virüs programında var onu açınca açıyor da dediğin ayar var mı bakmadım

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

üstat ağzına sağlık.

bende bazı sorunlar yaşamama rağmen hiç bir zaman cihaza bağlamadım. cihazı ben çok beğeniyorum. bilenler belki bilir. tplink deco dan geçtim titan ve buddy 6 ya.bazı yazılımsal sorunlar olsada, MH tarafında sıkıntılar olsada ne yalan söyleyeyim cihazın konfig i ile uğraşmak hoşuma gidiyor. advanced kullanıcı olarak belki biraz mükemmelliyetçiyiz. kusursuz olsun diye uğraşıyoruz. biraz hız düştüğünde sebebini araştırıyoruz. ama ben hiçbir zaman cihaza bağlamadım. kendi setup ımdan olduğunu biliyorum. hatta burada bazı şeyleri tartışırken yeni şeyler öğreniyorum. mesela yazdığın yazı üzerine birşey daha soracağım ve muhtemelen yeni birşey öğreneceğim yine. cihazıda senden satın aldım (amazon üzerinden senin mağazandan). kurulum sırasında da gönüllü olarak destek oldun. diyelimki cihaz çok problemli olsun. ben cihaza sıfır verirken mağazaya ve sana tam puan verirdim. ama cihazdan da, satın aldığım firmadan da çok memnunum. neye kızdın tahmin edebiliyorum ama canını sıkma lütfen. dünya üzerinde hiçbir yerde %100 memnuniyet diye birşey yok. beğenmeyenler olacaktır. çoğunluğa odaklanmanı tavsiye ediyorum.

1000 mbps olayını anlatırken ISP için teknik olarak bu 1000 mbps i nasıl verdiğini merak ettim. Nedir bu 1000 mbps? apartmanımızın içindeki switchdeki port hızı mı? yoksa tam tersi adamın kendi veri merkezindeki switchdeki uyguladığı trafic shaping mi? (fortigate de böyle limitliyorduk hızları. bilmiyorum teorideki gerçek ismini). eğer kendi core swtichinden hıza 1000 mbps diyorsa eve gelene kadar hop sayısına bağlı olarak tabi bu hız düşecek. acaba o yüzden mi 1000 mbps e KADAR gibi kelime oyunları var.

• Arkadaşlar eski modemden fişi çıkarıp bu yeni modeme taktım. Modeli 2112. Eski modem ttnetin default modemiydi. Eski modemde 86mbit yazarken. Bunda 53mbit yazıyor. Bunu arttırmanın bir ayarı var mı? Modem kutudan açıldığı gibi. Ayar filan yapılmadı.

• radyohead R kullanıcısına yanıt

Olmaz TİTAN DANDİK VE WİFİ DE KARA DENİZ GİBİ DALGALIKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları  Şu lanet 1000 mbps insancıl fiyat olsa alıp yapacaktım bir testte fiyat çok kazık yahuKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

Santraldaki OLT çıkışından dairedeki ONT'ye kadar aktif bileşen bulunmaz switch gibi. Hız profilleri bildiğimiz kadarıyla OLT üzerinde tanımlı.

1. GPON: 2.4 Gbps download, 1.2 Gbps upload.
    2. XG-PON: 10 Gbps download, 2.5 Gbps upload.
    3. XGS-PON: 10 Gbps download, 10 Gbps upload.
    4. NG-PON2: Her dalga boyunda 10 Gbps, toplamda 40 Gbps+.
    5. TWDM-PON: 40 Gbps+ (NG-PON2 ile benzer).
    6. EPON: 1 Gbps veya 10 Gbps.

Hali hazirda GPON olarak kullanim sagliyoruz ve saglayicinin bize saglayacagi hiz teorik olarak 2.4G down 1.2G up

Bizim aboneligimiz 102400 kbps aslinda ancak verdikleri ONT cihazinin ETH portu 1g oldugu icin tam paket hizini kullanamiyoruz. Kablolu olarak max 940mbps civari. Daireye gelen fiber kablosu sfp ile sonlandirildiginda ise alinabilecek hiz 1050mbps civarlarina cikiyor. Ancak TT ve SOL tarafinda ONT yi aradan cikarmak veya 2.5g eth portlu ONT ile kullanim yapmak çok çetrefilli ancak yapanlar mevcut TT tarafinda. 'e kadar diye belirmelerinin sebebi de prime zamanlarda hız düşümü olabilir. Her zaman paket hizini verme zorunluluğunu ortadan kaldiriyor. Ama kurumsal Metro ethernet alirsaniz paket hizi garanti edilir.

• VAY BE en iyisi 100 Mbps de kalıp tt mu kandırdığımı hissetmek, kerizler 100 Mbps parası alıp 112 Mbps veriyor deyipKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Aralık 2024; 19:22:37 >
  • Merhabalar. Keenetic hopper aldım. Superonline şifremi kullanıcı adımı da linux ile aldım. Herşeyi girdim ama bağlanamadım. Tam detaylı hani ip4v ip6v gibi ayarları nedir ne değildir? Nereye tık nereye kaldırmalıyım? Tam bir kılavuz var mı?
  • yokusa Y kullanıcısına yanıt

KeeneticOS ile de alırdınız.

Sadece kullanıcı adı ve şifrenizi eksiksiz kablolu menüsünde PPPoE alanına girmeniz yeterli. (İkk gördüğünüz IpV4 - Ip yok yap, IpV6 etkinliğini de kapat. Aşağıda zaten PPPoE seçeneği otomatik geçiş yapmış olacaktır.)

Superonline Fiber için vlan değeri girilmiyor zaten.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

üstat çok teşekkürler. güzel bilgiler yine. peki mesela XG-PON kullanmak istesem ISP nin mi bunu desteklemesi lazım. neden GPON kullanmak zorundayım?

birde şu cümleye istinaden "santraldaki OLT çıkışından dairedeki ONT'ye kadar aktif bileşen bulunmaz switch gibi.." benim apartmanımda SOL un kabini olduğunu biliyorum. bu nedir o halde?

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hemen deniyorum.

• Selamlar arkadaşlar keenetic extra dsl ve turknet kullanıyorum, modem arayüzünde IPv6 adresini görebiliyorum ama hiçbir cihazda IPv6 yok testler de başarısız gözüküyor.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

Ayarlar da şu şekilde:

,

IPv6'yı otomatik yapsam da aynı sonuç.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

Sebebini bilen, yardımcı olabilecek var mı?

• krtkartal K kullanıcısına yanıt

Anlaşma hızlarında farklılık var dediğinize göre.

Dslam kutunuzdaki chipset ne acaba?

destek@keenetic.com.tr ye durumu açıklar bir mail atın. Dönüş yapıp gerekli kontrolleri yapacaklardır.

Ornegin CAT6 kablo kisa mesafede 10Gbps, 100 metrede 1Gbps veri tasiyabilir. Fiber kablo ise teorik olarak sınırsız veri taşıyabilir. Fiber'de veri kapasitesini belirleyen şey uçlardaki cihazdır. Evindeki ONT, GPON destekliyor. Bu durumda fiber kablon 2.4Gb veri tasiyabilecek. Eğer XG-PON destekleseydi ayni fiber kablo ile 10Gb down hizin olabilecekti. Kisaca mevcuttaki fiber kablolar bize değişim gerekmeden çok çok uzun yıllar hizmet verecek. Sadece uçlardaki yani santral ve dairedeki ont'ler değiştirilerek hızlanabileceğiz. Fiber benim gözümde teknolojinin en güzel nimetlerinden birisi. Maliyeti ucuz, arıza çözümü kolay, kayıpları az gibi gibi. Kapasitesini arttirmak çok kolay. Tek çekirdeğe farklı bir dalga boyu lazer sinyali eklemek yeterli.

Diğer konu ise bölünme. Sizin binanıza gelen tek çekirdek fiber kablo var. Çekirdek dediğimiz core fiberin bir tane kılı. Teorik olarak 1 kılıda sınırsız olarak bölebilirsiniz. Düşünsene her dairedeki fiber kablo santraldeki olt'ye baglanmak zorunda olsa o kadar aboneye nasil port bulunacak? Bunun cozumude şu şekilde. OLT portundan cikan bir fiber kılı genelde mahallelerdeki fiber dagitim kutularina veya kasetlere girer. Burada fiber kılı plc splitter ile bölünür. Diyelim ki 1x32 oraninda böldük. Olt den gelen 1 kıl ile 32 tane binanin fiber kablosu hazir :) 32 kıldan bir tanesini aldilar sizin binaniza getirdiler. Ama sizin binada da 16 daire var. Hemen sol kutusunun icinde 1x16 splitter ile o kılı da 16 porta bolduler. Hepiniz fibere kavustunuz. Olağan üstü degil mi? 1 tane kıl kaç kere bölündü ve 1 tane kıl üzerinden kaç tane abonenin verisi taşınıyor. Tabii bu her bölünme bir kayip olarak karsimiza cikiyor. OLT'den şu an tam hatirlayamadim ancak +20dBm optik güç diyelim mesela bölüne bölüne dairelerde en son -27dBm olacak sekilde ulasiyor. Daha uzeri sorun yaratir. Planlamasi da buna gore yapilir zaten.

Aktif bileşenden kastımda santralden daireye kadar ulaşan kabloda hiç bir şekilde elektrikle çalışan cihaz vs bulunmaz. Aradaki her sey pasif devre elemanidir.

• Luktoth L kullanıcısına yanıt
    Zamaninda ayni sorunu yasamistim baska bir saglayici da. Sorunun cozumu TT'nin kendi saha cihazlarinin konfigurasyonunu duzeltmesi ile düzelmişti. Bunun icin Turknet ile gorusmelisin.
  • Allah razı olsun valla çalıştı ve 130 MB int aldı. Sabah kendi modemim de 65 idi.
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

Peki tam olarak ne talep etmem gerekiyor TurkNet'e?

Yaşadığınız sorunu anlatın siz, kalanı onlar düşünsün. Farklı bir durumda olabilir belki ancak modem ayarlarında bir problem yok.
  • Turknet'in o kadar uğraşacağını sanmıyorum hocam ya... Ipv6 talep ettiğimde bile kem küm ettiler zar zor tanımladılar IPv6. Kendimin yapabileceği bir şey yok mu?

Bildiğim kadarıyla Turknet zaten TT altyapısından hizmet verdiği aboneler için IPv6 hizmetini kapattı ancak yine de bazı kişilerde tanımlı. Gigafiber tarafında IPv6 aktif. Siz yine de bir ticket açın. Gelecek cevaba göre tekrar bakalım.
  • 1000 mbps süperonline fiber için uygun fiyatlı keenetiğin hangi model routerini tavsiye edersiniz?

• 
Sayfa: önceki 11311132113311341135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.