< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Keenetic Hopper (KN-3810) modem bağlantı sorunu yardım ve destek(ÇÖZÜLDÜ😞) (2. sayfa)
-
-
Konu tam karıştırılan terimler sozlugune dönmüş
Router nedir
Modem nedir.
Nerede router kullanılır nerede modem ihtiyaç vardır.
Özetle..
Dsl ya da coax için üzerinde telefon ha da coaxtan ethernet da taşına çeviren modül olanlar modem
Diğer bircok cihaz router dir
Keenetic özeline gelirsem Buddy4 tekrarlayici modeli hariç tüm cihazlar router özelliğine sahiptir.
Model adında DSL geçenler de halk dilinde modemdir. KEENETİC içinse dsl router terimini kullanılıriz.
Yine Buddy4 hariç tüm Keenetic'ler fiber altyapıda, kablonet te köprü modu üzerinden direk IP alacak şekilde kurulum yapılarak çalıştırılır.
DSL model adı olanlar yukarıdaki cümledeki aksiyonu yapabildiği gibi telefon kablosu girişi ile dsl altyapılarda direk kullanılır.
Konu içindeki model örneklerine bakarak ise kisaca
KN-3810 Hopper modeline telefon girişi eklenince KN-3610 Hopper DSL oluyor diyebiliriz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ilk mesajında anlatmak istediğini tam tersi anlamıştım arkadaşım o yüzden öyle dedim. keenetic i sadece net için kullanmak ttnet modemini mesh cihazına çevirme mantığını anlamıştım dediğin şekilde uygulanabilecek bir teknik haklısın ama bahsettiğin teknikte de şu aklıma takıldı keenetic i mesh e çevirdiğimde mio özelliklerini yinede kullanabilir miyiz?
-
😂
açıklamalar için çok teşekkür ederim benim çorba ettiğimisen doğrultmuşsun arkadaşım. Tekrardan teşekkürler...👍
-
3810 da fiber sonlandırıcı yok. WAN bağlantısına da büyük ihtimal ISP izin vermiyor olabilir.
-
ONT ile ethernet kablosına ya da direk ethernet kablosu ile fiber bağlantı tipi kullanılıyor.
Keenetic'lerin tüm portları lan yada wan özellikli olarak istediğiniz gibi ayarlanabilir.
ISP'ler sadece lafta kullanmanız yasaktır der. Doğru kurulum ile birçok altyapıda kendi router'larınızı kullanırsınız.
-
Fiber sonlandırıcı modemlik bir durum değildir. Servis sağlayıcının işidir. Bahsettiğinizle sorunun alakası yoktur. Şuan benim yaşdığım sıkıntı tamamiyle ince ayarla alakalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet apartmana kadar fiber ont switchten sonra dairelere cat kablo ile fiber kullanıyorum.
haklısın arayüZ üzerinde lan-wan hatta voip öözelliği bile atanabiliyor
artık yasak demiyorlar kullanamazsınız diyorlar. Biraz sıkıştırınca bize öyle öğrettiler gerisini telefonla destek alabilirsin diyorlar…
Kablo F/O gelirse 3810 elinizde kalır.
Size Cat5E ya da 6 geliyor büyük ihtimalle. Onun da ayarı @KYTECHNGAMING dediği gibi ISP ile görüşerek yapmanız lazım.
-
Hocam onu ben de biliyorum da işte orada yokuşa sürüyor ISP'ler kendi modemlerini kullandırtmak için.
-
Kalmaz elimizde filan yahu.
Ont veriliyor.. Mecburi zaten.
Ont den çıkan ethetneti Hopper da sonlandırırsınız. Vlan, kullanıcı adı ve şifrenizi girersiniz, oldu bitti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cat 6 geliyor apartmanda ont var zaten fiber orada sonlanıyor ontden daireye cat geliyor benim sorunum tamamıyle ayarlarla alakalı
Onuda modem arayüzüne uzaktan erişim yapabilmek adına yapıyorlar işte….
hopper i taktığım zaman arayüze ulaşamadıkları için kullanamazsın deyip kestirip atıyorlar sebebi bu
Hocam yazdığımı görmediniz sanırım. Kablo eve kadar F/O olarak geliyorsa diye güncelleyeyim.
ONT'den Cat6 ile gelse bile ISP izin vermezse kullanım sağlanamıyor. Çok yaşanan bir durum bu.
-
Kesinlikle haklısınız.
ISP'yi biraz darlamak lazım. Aslında isterlerse çok basit bir iş.
-
Herhangi yasaklayacagi bir durum yok. Yasakladığı da görülmedi. Kurulum hatası ya da yapamayan kişiler sorun yaşar doğal olarak sadece. Kablo fiber optik gelir. Eve de ont verilir. Demirbaş gibi olur. F/o gelipte ont vermemezlik yapamazlar. Aboneliğiniz olduğu sürece.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet eve kadar F/O gelmiyor. ISP kısıtlamalı da olabilir. Zaten iade işlemi başlattım artık denemecek yol kalmadı.
Siz neyi kuramadınız ki hala. Tüm yapılması gerekenler yapıldı mı?
Keenetic müşteri hizmetleri ile de kurulum desteği alabilirdiniz. Ürünü iadeye göndermediyseniz henüz, birlikte bakabiliriz dilerseniz.
Bu kadar zor olan neymiş bir göreyim. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 15 Nisan 2024; 16:28:52 > -
Abilerim selamünaleyküm konudan bağımsız olarak size bir şey sorabilir miyim yeni modem gelene kadar şu anda mevcut olan
zxyel ile ilgili Bir şey danışmak istiyorum bu konun sahibi abimizin de affına sığınarak modemin kendi ana konusuna yazdım da kimse geri dönüş yapmadı burada teknik bilgisi çok iyi olan abilere danışeyim dedim
Beni aydınlatırsanız minnettar kalırım şimdiden çok teşekkürler
” Abilirim qos ayar bölümünde şöyle bir ayar var bunlar tam olarak ne oluyor ve oyun için olması gereken hangisi burada üç tane farklı terim var ya bunlar tam olarak neyi ifade ediyor acaba bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla “
🌝💐
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
en başından itibaren uaptığım işlemler
- sihirbazla kurulum denedim olmadı
- sihirbazla klon almayı denedim bilgiler kopyalanamıyor hatası aldım. Daha sonrasında araştırmalarımda kurulum sihirbazı da çoğu kez problem yaşandığını manuel kurulum gerektiğini öğrendim
- bu kez sigirbazdan çıkıp manuel kurulum denedim isp kullanıcı adı şifremi ve vlan id leri 1e 1 doğru girdim bağlantı alamadım. Genellikle karşılaştığım sorun isp den ip alamamak oldu. Modemi resetledim. Youtubede araştırmaya devam ettim. Farklı ayar anlatımları gördüm onları denemek için
- tekrardan manuel kuruluma girdim dhcp açtım kapadım ip yok dedim elle teşekom modemin mac adresini yazdımbirkaç defa daha resetledim olmadı tüm ayarları yaptığımda sorunum isp den ip alamamak oldu
bu adımların arasında birjaç defa telekom müşteri hizmetleri ni aradım çünkü kendi modemimde arayüze girmemeye başlamıştı. Sonrasında internetim komple gitti. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım arıza kaydı oluşturdular yetkili eleman geldi hesabımın askıda kaldığını söyledi modemimi de değiştirdi. Keenetic almadan önce telekom şubeden mesh cihazı almıştım ama modemle uyumlu değilmiş. Kurulan yeni modemin mesh desteği de varmış. Bende ikisini biden bağlatıp sorunuma o şekilde çözüm buldum . İçim el vermese de ikeriki dönemlerde keenetic titan alıp keenetic şansımı deneyeceğim. Dün akşam itibariyle iade işlemi oluşturup bugün keeneticimiade için teslim ettim. Bu şekilde de olsa konu kapanma noktasına gelmiştir. Herkese yardımları için en içten dileklerimle teşekkür ederim arkadaşlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X