Şimdi Ara

Kel başa şimşir tarak ? (Q6600 ve ATI 5870)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum şu arkadaşlar elimde hali hazırda olan sistem şu

Intel core2quad 6600
    Asus P5Q Pro anakart
    4 GB OCZ Reaper 1066 mhz RAM

Bunlara ek olarak ATI 5870, NVIDIA 480 ya da ATI 5970 almayı düşünüyorum. 1000 W güç kaynağı ve ek olarakta 4 GB daha RAM almayı planlıyorum. Sizce bu işlemci ve anakartla seçmiş olduğum ekran kartları işlemci dar boğazına düşürür mü beni ? Yani kel başa şimşir tarak mı olur ? Yaklaşık 2.000 TL yi çöpe atmak istemiyorum... :)

Şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triamera -- 11 Temmuz 2010; 15:14:24 >

• ne kadar çok overclock edersen işlemciyi, o kadar çok performans alırsın
  • tek çekirdek kullanımlı oyunlarda işlemcin ekran kartına darboğaz yapabilir ama zaten yeni oyunların neredeyse hepsi çoklu çekirdekten yararlandığı için işlemci kaynaklı sorun oluşmicaktır.full hd çözünürlüklü bi monitörün yoksa hd5850 bile fazlasıyla işini görecektir.ama illa 5870 gibi bişi alcaksan da işlemcinin 3ghzi görmesi performans acısından yararlı olur.unutmamak gerekki oyunun akıcı görünümü için 30-35 fsp yeterlidir ve işlemcin her oyunu o ekran kartı ile 40fsp altına düşmeden oynatabilecek kalitede.ama seçim senin.birazda o.c ilgin var ise işlemcinde o potansiyel fazlasıyla var
  • Bence işlemciyi 3.2'ye falan çeksen darboğaz yalan olur.
  • 5970 biraz kel başa şimşir tarak olur. benim tavsiyem iyi bir soğutucu al, işlemciye iyi oc çek. 5870 al ve psu olarakta corsair hx serisi 750 veya 850 watt. bu paraçalar fazlasıyla işini görür. ram eklemene gerek ramlere de oc çekersin.
  • Bence ram almana gerek yok elindeki ramler işini görür.Ram e fazla para harcamaya gerek yok
  • 1000w yerine 600-650 alırsan bikac yuzyıl daha isini gorur heralde fazlasıyla..
  • ekstra 4gb ram 1 fps bile artırmaz, hiç bir işine yaramaz
  • Özel soğutuculu HD5850 alıp paranın geri kalanını bir sonraki işlemci+anakart upgrade i için saklarsan daha dengeli olur.
    Ram i arttırmana gerek yok. 4GB ram tüm güncel oyunlar için yeterli.
  • kel başa şimşir tarak ismail bu ayakları bırak 4 gb ekstra ram sana hiç bir şey kazandırmaz ancak benchmarklarda kendini tatmin etmiş olursun gelelim efsane işlemciye 3 ghz ve üzerine oc yap ki almayı düşündüğün ekran kartına darboğaz sıkıntısı yapmasın ekran kartı konusunda aşırıya kaçmanın manası yok şu an ve önümüzdeki en az 2 yıl boyunca çıkacak oyunlar için 5850 fazlasıyla yetecektir... o kartlara fazladan para vermeni tavsiye etmem 5850+sağlam bir işlemci soğutucusu aldın mı sonra kalan paranı bir sonraki yeni sistemin için saklamış olursun ben illa para harcayam dersen 4 gb rami alma 5970 ekran kartı al yalnız vga derinliği 35 cm den fazla olmalı kasanın yoksa yerleştiremezsin uzun gelir dersen gtx 480 fakat ısınma ve güç tüketimi sorunlarını halletmen lazım ya da 5870 yerine gtx 470

• Bende q6600 kullanıyorum ayrıca arkadaşların dediği rami artırmana gerek yok bencede, Ben şahsen şu şekilde yapardım işlemciyi 3 yada 3.2 ye çekip yanınada 5850 alırdım. Güç kaynağın yetersiz ise onuda 650-750 gibi birşey yapardım. Yada işlemciyi Q9550 yada Q9650 ile birlikte 5850 yapardım.
  • q6600 işlemciyi bazı arkadaşlar hafife alıyor ama ben 3800mhz de q6600 ve q9550 yi test ettim aralarındaki oyun performans farkı sıfır.

sen sunbeam ccf ve q6600 alsan,q6600 ü de en az 3600mhz ye oc yapsan sana baya baya yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

q6600 işlemciyi bazı arkadaşlar hafife alıyor ama ben 3800mhz de q6600 ve q9550 yi test ettim aralarındaki oyun performans farkı sıfır.

sen sunbeam ccf ve q6600 alsan,q6600 ü de en az 3600mhz ye oc yapsan sana baya baya yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

q6600 işlemciyi bazı arkadaşlar hafife alıyor ama ben 3800mhz de q6600 ve q9550 yi test ettim aralarındaki oyun performans farkı sıfır.

aynen ... çok iyi oc olan bir işlemci... ocs vendetta 2 ile günlük 3.6GHz de kullanıyorum... her işi için yetiyor.. FSB hızınıda doğru bir şekilde artırırsa çok çok yeterli olacaktır... ram yerine iyi bir soğutucu alabilir..

hiç dert edilecek bir durum değil .. yeterki doğru parçaları al...

• q6600 rulezzz
  • 3,6 ghz deki q6600 5970 te darboğaz yaparmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeSiMiST_TR

3,6 ghz deki q6600 5970 te darboğaz yaparmı ?

yapmaz hocam büyük ihtimal ama ne kadar fazla oc o kadar performans
  • 3,6 dan yukarı gitmiyor işlemci
  • o hızda oyunlarda hiçbi sıkıntı olmaz.mesela ben.3,58ghz athlon II x3 435 işlemci de 3 çekirdekle sorunsuz 40 fsp üzeri alıyorsam q6600 hayli hayli yeterlidir daha ne gerek fazlasına.3,6ghz yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeSiMiST_TR

3,6 dan yukarı gitmiyor işlemci

benim şansımdanmıdır nedir 475x8:3800 mhz de 1,55v ile canavar gibi çalışıyor canavar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.