Amatör olarak yapmaya çalıştığım bir web sitesi var.Bunda ben kenar boşluklarını ayarlayamıyorum.Örneğin resim falan filan koyuyorsun.Yaptığım monitöre göre normal.Ama gidip diğer monitörlerden baktığımda ya sağa ya sola kaymış site.Bunun sebebi nedir?Nasıl çözerim?
Şimdiden teşekkürler.
merhaba oncelikle resimi cıplak mı koyuyorsun yoksa table mı kullanıyon yoksa div tag larının arasına mı yazıyon once bunları bilelimki yardımcı olalım
Ben frontpage de katmanları kullanıyorum herhangibir sorun yaşamadım resimleri katmanlara koy bence
quote:
Orjinalden alıntı: e123728
Selam arkadaşlar,
Amatör olarak yapmaya çalıştığım bir web sitesi var.Bunda ben kenar boşluklarını ayarlayamıyorum.Örneğin resim falan filan koyuyorsun.Yaptığım monitöre göre normal.Ama gidip diğer monitörlerden baktığımda ya sağa ya sola kaymış site.Bunun sebebi nedir?Nasıl çözerim?
Şimdiden teşekkürler.
Table ları genelde % li olarak yapmak ve değişik bir çözününürlükte bunları denemek en büyük yapılan hatalardan bir tanesi. Sende de durum aynı mı ?
Birde hangi programı kullanıyorsun yoksa elle mi yazıyorsun kodları ( muhtemelen program kullanıyorsundur ) Program kullanıyorsan mesela Frontpage 2003 te felan debug yapma, kodları bozuyor. Dreamviewer kullanıyor isen ( Uzak bir ihtimal ) Kodları debug yapınca bir çok gereksiz şeyi temizliyor ama bu sefer olmadık yere durmadan IE5, Netscapeversiyon bilmem kaç hatası diye hatalar veriyor.
İşin özü % kullanman ve Değişik çözünürlülüklerde kontrol etmen olur. Amatör isen Frontpage kullan ve sürekli Tarayıcı ön izlemesini kullan. ( Bunu kullanırken kayıt edilmesini isteyecektir dosyanın, bu noktadan geriye dönemezsin dolayısı ile amatör olduğunu düşünerek çalıştığın dosyayı index1; index2; index3 diyerek farklı kayıt emeni de tavsiye ederim )