Şimdi Ara

Led şeritler kısım kısım yanıyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
29.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar led şerit aldım output:12V DC adaptörü var led şerit 1 metre bile yok ama kısım kısım yanıyor yani 3 tane ışık yanıyor sonra 3 tanesi yanmıyor sonra yine 3 tanesi yanıyor sonrası yanmıyor öyle devam ediyor çözüm nedir acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Led Şeritler Kısım Kısım Yanmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Led şeritler, ev dekorasyonundan ticari aydınlatmaya kadar çeşitli uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak bazen led şeritlerin tamamının veya bir kısmının yanmadığı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Şerit Led Yarısı Yanmıyor

• Voltaj Sorunları: Uygun olmayan voltaj, led şeritlerin kısmen yanmasına neden olabilir. Şeridin doğru voltajda çalıştığından emin olun.
    • Teker Tek Led Arızası: Birkaç ledin arızalanması, şeridin bir kısmının yanmamasına neden olabilir. Hasarlı ledleri tanımlamak ve değiştirmek için şeridi inceleyin.
    • Kablo Bağlantıları: Gevşek veya kopmuş kablo bağlantılar, voltajın şeride düzgün bir şekilde ulaşmasını engelleyebilir. Tüm bağlantıları kontrol edin ve gerektiğinde sıkın.

Şerit Led Yanmıyor

• Güç Kaynağı Sorunları: Güç kaynağı, led şeride güç sağlayan hayati bir bileşendir. Güç kaynağının doğru çalıştığından ve uygun amper değerine sahip olduğundan emin olun.
    • Kontrol Cihazı Arızası: Bir kontrol cihazı kullanıyorsanız, arızalı bir kontrol cihazı şeridin yanmamasına neden olabilir. Kontrol cihazını başka bir şeritle deneyerek arızayı teşhis edin.

Kopan Led Işık Tamiri

• Lehim Yapma: Kopan ledleri lehimleyerek onarabilirsiniz. Bunun için bir lehim tabancası ve lehim gerekir. Lehim bağlantısını dikkatlice yapın ve aşırı ısıdan kaçının.
    • Mekanik Bağlantılar: Bazı durumlarda, kopan ledleri mekanik olarak bağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için elektrik bandı veya kablo kelepçeler kullanın.

Peri Led Yanmıyor

• Pil Bitimi: Peri ledler genellikle pillerle çalışır. Pillerin bitmiş olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Kablo Bağlantıları: Peri ledlerin kablo bağlantılarının gevşek veya kopmuş olması da yanmalarını engelleyebilir. Tüm bağlantıları kontrol edin ve gerektiğinde sıkın.

Led şeritlerin kısım kısım yanma sorununu çözmek için bu adımları izlemek yardımcı olabilir. Sorun devam ederse, profesyonel bir elektrikçiden yardım almayı düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • amper yetersiz olabilir temassızlık olabilir.Ledler zamanla ölmüşdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CFF28C7FD

amper yetersiz olabilir temassızlık olabilir.Ledler zamanla ölmüşdür.
    üzerindeki yollar kopmuş, lehimler çatlamış olabilir. Tamiri zor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

üzerindeki yollar kopmuş, lehimler çatlamış olabilir. Tamiri zor değil.

Alıntıları Göster
    quote:

arkadaşların dediği gibi ihtimaller olabilir. 3 led yanıp sonraki 3 ledin yanmamasının bir ihtimali daha olabilir: 3 led seri bağlıdır eğer birisi ölürse diğerleri yanmaz...
    Eğer silikonlu değilse veya silikonu kaldırabilirsen her (((1 tane))) lede 4v vererek sağlamlığını dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed98emin

quote:

arkadaşların dediği gibi ihtimaller olabilir. 3 led yanıp sonraki 3 ledin yanmamasının bir ihtimali daha olabilir: 3 led seri bağlıdır eğer birisi ölürse diğerleri yanmaz...
    Eğer silikonlu değilse veya silikonu kaldırabilirsen her (((1 tane))) lede 4v vererek sağlamlığını dene
    bence 4 v fazla kırmızı veya sarıysa 2.5 volt diğer renklerse 3 volt civarı veriniz
  • Ledler olmus olabilir. Benim de bazı şerit Ledler çok güzel yanıyor aydınlatıyor ortalığı ölü led yok bazılarının yarısı ölü az parlak. Ledden lede değişiyor. Kalite önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuduman

bence 4 v fazla kırmızı veya sarıysa 2.5 volt diğer renklerse 3 volt civarı veriniz

Alıntıları Göster
    üzerindeki yollar kopmuş olsa yanmayan ledlerden sonraki gruplarda yanmaz.
    seri bağlı 3lü led grubu+direnç vardır ve böyle 4 lü gruplar (3led+direnç) paralel bağlıdır.sizdeki sıkıntı 4 lü yanmayan gruplardaki elemanları tek tek kontrol etmek olacaktır.seri bağlı olduğu için birtanesi arızalansa diğer 3ü çalışmayacaktır bildiğiniz üzere.
    tahminime göre dirençlerde sıkıntı olmuş gibi geliyor.bi kontrol edin.

daha önce yanıyorduda şuan kullandığınız ataptörü takınca bozulmaya mı başladı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • utkuduman kullanıcısına yanıt
    quote:

ama hesap yapınca her lede 4v düşüyo
  • quote:

quote:

Seri de sadece 3 tane LED olsaydı dediğin doğru olurdu ancak bir de direnç mevcut. Yani 3 LED ve 1 Direnç şeklinde hesaplaman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 13 Ağustos 2013; 11:23:23 >
  • quote:

quote:

haa bir de direnç vardı özür dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammed98emin -- 13 Ağustos 2013; 21:18:46 >
  • quote:

haa bir de direnç vardı özür dilerim
    Bir yerde okumuştum adam sorun kablodandır diyordu.Ya şerit kısmında problem var ,amper yetersiz veya kablo olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Bir yerde okumuştum adam sorun kablodandır diyordu.Ya şerit kısmında problem var ,amper yetersiz veya kablo olabilir.

Alıntıları Göster
    1-Akım Yetersiz
    2-Led arızalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

1-Akım Yetersiz
    2-Led arızalı

Alıntıları Göster
    şerit ledler genelde bir kısmı 9v veya 12 volt dc ile çalışır bir çoğuna 12v vermen lazım ama ledlerin önünde direnç veya küçük mikro direnç felan var mı yoksa voltaj verirken önüne bir direnç koyman lazım 1 k veya 10 k gibi bir değer yeterli olacaktır. yoksa ledler yanar ve ölür. 12 volt üstü 15 volt gibi bir rakam verirsen yakarsın. ampere de dikkat et yüksek amper de vermemelisin 500 ile 1000 ma yeterli üstü zarar verebilir.

• crazyboy1 kullanıcısına yanıt
    ilhanygci İ kullanıcısına yanıt
    fazla akım değeri hiç bir zaman şerit lede zarar vermez üstünde direnç var ve çekeceği akım sınırlandırılıyor.
    bende tavanımdaki ledlere 30 amper güç kaynağı bağladım hiçbir sorunu yok.
    @ilhanygci
    adaptörün çıkış voltajını ölçebilir misiniz. ayrıca birde çıkış akım değeri ne kadar?
    bazı adaptörler 12den fazla gerilim değeri vererek ledlerin patlamasına yol açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 14 Ağustos 2013; 15:00:06 >
  • wert95 kullanıcısına yanıt
    arkadaş şerit ledi kısa demiş 1 metre bile yok demiş o yüzden söyledim. uzun metrajlarda ve kaliteli alınan üzerinde dirençler olan bir şerit ledde sorun olmaz ama üzerinde direnç olmayan dışarıdan direnç bağlanan bir şerit ledde yüksek akım zarar verebilir. ledlerin sayısına göre ve bağlanan gerilim kaynağının değerine göre bir direnç önüne bağlanması gerekir bu durumda bu sefer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyboy1 -- 14 Ağustos 2013; 15:03:30 >
  • crazyboy1 kullanıcısına yanıt
    iyi güzel de metresi 1.5 tl ye satılan şerit ledlerde bile direnç var , bende hiç görmedim dirençsiz şerit led.
  • wert95 kullanıcısına yanıt
    benim söylediğim şerit ledler o eğilip büzülen kıvrılanlar değil hocam baskı devre gibi şerit plaketler üzerine kurulmuş olanlar. sanırım biraz alakasız oldu konuyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyboy1

benim söylediğim şerit ledler o eğilip büzülen kıvrılanlar değil hocam baskı devre gibi şerit plaketler üzerine kurulmuş olanlar. sanırım biraz alakasız oldu konuyla.
    PCB tipi LED'lerde direnç olmamasının nedeni dandikliğinden değil kullananın daha ne kullandığını dahi bilmediğinden. Bu tip modüllerde akım sınırlamalı adaptör kullanılması gerekiyor. LED piyasası belli bir olgunluğa ulaşana kadar çeşitli firmalar kendi standartlarını oluşturup kullandılar. Ancak şu an için 12V ve 24V standart sayılabilir. Örneğin OSRAM çok üzün süre 10V olarak üretti ürünlerini ancak pazar baskısından dolayı 12V'a geçiş yaptılar. Her ne kadar 12V ürünleri olsa da hala 10V olan bir çok ürünleri mevcut.

Genelde şerit LED'lerin 3 tanede bir kesim yeri vardır. Yanan ve yanmayan iki bölüm arasından elektrik verme şansınız varsa bir deneyin. İmalat hatası olabilir. Bir de elektrik verme yerinde toplam kaç nokta var ona bakmanızda fayda var. Tesadüfen elime geçen bir üründe 4 tane bağlantı yeri vardı. İkisi + ikisi - idi. Biraz kurcalayınca nedenini çözdüm. 3 lü bölümler birer atlayarak birbirlerine paralel bağlanmışlardı. Nedeni de yürüyen ışık animasyonu yapabilmekti. Elinize geçen ürün de bu tür bir ürün olabilir.

Akım yetersizliği gibi bir durum sözkonusu olacağını hiç sanmam çünkü belli bir düzen içinde yanma durumu mevcut. Akım yetersizliği olsa parlaklık giderek düşerdi.

• Merhaba hocalarım yeni konu açma gereksinimi duymadım aracımın sis farında şerit led vardı ve sağ sis farının 8 tane ledi söndü 2 tanesi yanıyor. Bunun tamirini nasıl yapabilirim ? Sinyaller yanarken sarı normalde beyaz yanıyolar. Sarı beyaz şerit led taksam olurmu ? Yardım ederseniz sevinirim. İyi forumlar.
  • Crane61 kullanıcısına yanıt
    görsel eklemen lazım ledler rgbde olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.