Şimdi Ara

Kendi Aracını Kendin Yıka , Stresten Uzak Dur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum yaz aylarındayız , Benim aracım siyah olduğu için hafta 2-3 kez yıkamam gerekiyor. Araç malum sürekli toz halinde. E haftada 2-3 kez yıkamacıya para versen (iç-dış 10 tl sadece dış 5 tl) Hadi diyelim dışını yıkatsam. 3x5 = 15 yapıyor ayda ise 15x4=60 TL e bu kadar para yazık günah değilmi?
    Bende bir karar aldım kendi aracımı kendi imkanlarımla yıkıyorum. (Hem o yıkamacılardan daha iyi yıkıyorum hemde param gitmemiş oluyor tek farkı üstüm başım ter içinde kalıyor ama olsun , bir duş'ta kendim alınca hepsi gidiyor kar bana kalıyor)

Kendi aracımı temizleme listem
    1- Benzinliklerdeki otomatik yıkama sistemine girin. (Ben pek önem vermiyorum , dairesel çizikler oluşturmak istemeyen girmeyebilir) Elemana 1 TL verin aracınızı baştan aşağıya köpük sıksın. (Güvendiğiniz bir yer olmasına dikkat edin. Örneğin benim gittiğim yer 5-6 yıldır tanıdığım bir yer) Daha sonra bir güzel yıkansın aracınız.

Arada bir sonax hızlı cila uyguluyorum araca ( Aracınız ıslakken sıkıp nemli bir bezle dağıtarak durulayın ) ve gerçekten iki hafta boya koruma yapılmış gibi götürüyor aracımı. Tek farkı biraz hızlı davranmanız. Dediğim gibi ıslakken sıkabilirsiniz. Kuru iken sıkarsanız leke yapar. Ama gerçekten aracımı parlatıyor. Siyah olmasına rağmen ayna gibi oluyor boyası. Fiyatı ortalama 15 TL . Almanızı öneririm.

2- Yeni ve kaliteli mikrofiber bezle aracı baştan aşağıya iyice durulayın. (Çoğu ıslak ıslak binip gidiyor bunu yapmayın! Aracınız koyu ise üzerinde su lekeleri kalacaktır)

3- AVM'lerde satılan torpido koruma sütü ve bir sünger alın (Kaliteli alın , carpex güzel ben kendim kullanıyorum ortalama fiyatı 2 TL). Aracınızın plastik aksamlarını bir güzel silin ve parlatın.

4- Son aşama aracın içini balkondan uzattığınız bir uzatma prizi ile veya şarjlı elek. süpürgesi ile bir güzel temizleyin. Paspaslarını silkeleyin.

Ve işte size yıkamacıdan daha iyi yıkanmış bir araç. En azından kendiniz yaptığınız için her ayrıntıya kadar giriyorsunuz. Yıkamacıların hiç biri bunu yapmaz unutmayın! Hemde paranız cebinizde kalıyor. Bu işi SADECE 3 TL'ye hallettiniz. Yıkamacılardan tek eksiğiniz lastiklerin parlaklığı. Onuda 15 TL 'ye satılan lastik parlatıcılardan alıp yapabilirsiniz. Veya daha uygun ve uzun ömürlü olan BADEM YAĞINDAN alıp kullanabilirsiniz.

Vaktiniz varsa gerçekten öneririm hem keyifli bir iş. Hemde ekonomik.

Kullandığım malzemeler (Aşağıda fotoğrafını çektim kullandığım ürünleri)
    1- Sonax hızlı cila . (Araç ıslakken püskürtülüp siliniyor ve aracın boyasını yaklaşık 1-1,5 hafta parlak tutuyor) (Fiyatı 18 TL)
    2- Beyaz şişede gördüğünüz lastik parlatma sütü. (Hem lastik hemde araç dışı plastikler için çok güzel parlaklık sağlayan bir ürün) (Fiyatı 2,5 TL)
    3-Turtle Wax (Lastik Koruma ve Parlatma köpüğü) (Fiyatı 16 TL)
    4-Formula 1 Torpido koruma ve parlatma sütü vanilya kokulu (Amerikan Malı orjinal) (Fiyatı 12 TL)
    5-Carpex mat torpido yenileme ve koruma sütü (Fiyatı 4 TL)
    6- Sünger ve mikrofiber bez. (Fiyatı süngerin 50 kuruş bez ise carpex'in 12 TL)

Oto şampuanı almadım çünkü gittiğim petrolde zaten araca fırça vurdurmuyorum artık direk tazzikli su tutturuyorum ilk önce sonra aracıma bir güzel köpük sıkılıyor 1 tl karşılığı sonra yine tazzikli su. Sonuç ter temiz bir araç. Yani şampuana gerek yok.

Kendi Aracını Kendin Yıka , Stresten Uzak Dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 26 Ağustos 2010; 10:33:58 >

• paylaşımın için teşekkürler. bende kendim yıkarım arabayı ama rahat bi günümü alıyor ya dün s6adece içini temizlemek için 4 saatimi verdim aksam yürüyemeyecek hale gelmiştim. torpido sütleri gercekten aracın plastik aksamında cok işe yarıyor. hem besliyorda bende kullanırım- iç dış. araç temizlemek bir sanattır
  • quote:

Orijinalden alıntı: baweraltunkanat

paylaşımın için teşekkürler. bende kendim yıkarım arabayı ama rahat bi günümü alıyor ya dün s6adece içini temizlemek için 4 saatimi verdim aksam yürüyemeyecek hale gelmiştim. torpido sütleri gercekten aracın plastik aksamında cok işe yarıyor. hem besliyorda bende kullanırım- iç dış. araç temizlemek bir sanattır

Ben teşekkür ederim Amacım burada benim gibi aracına düşkün ve koyu renge sahip olan arkadaşların hem ekonomik , hem'de keyif alarak arabalarını temizlemeleri. Benimde ortalama 2 saatimi alıyor. Aracın için balkondan priz uzatarak süpürgeyle alıyorum. Gerçekten toz'un T'si hatta zerreciği kalmıyor ama aynı işlemi ne kadar farklı yıkamacıya gitsem mutlaka arabamda ufak toz kalıntıları görüyordum ve içimden küfürü basıyordum. Üstelik son zamanlarda gittiğim büyük ve tanınan bir yıkamacıda aynı şekilde arabamın iyi yıkanmadığını (özellikle içinin) görünce. Bir daha aracımı yıkamacıya götürmedim. Mutlaka kendim yıkarım. Çizik konusuna gelince fazla kafanızı takmayın. Yılda 1 kez cila atsanız arabanıza (Sonax'ın süper parlatıcılı cilası var koçtaş'da) Birde cila makinesi (ortalama 100 TL civarı) alırsanız. Hem cila çekmiş olursunuz. Hemde çizikler kaybolur.

Unutmayın. Yıkamacıda yapılan herşeyi sizde kendiniz yapabilirsiniz.
    Bu konuyu paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 27 Temmuz 2010; 13:10:05 >

• Ben de kendim yıkarım aracımı yaz kış farketmez. Yıkayıp kuruduktan sonra lastikleri de bir güzel parlatırım. Sonra duş alıp çıkar gezerim. Bana bunun kadar keyif veren birşey yok :) Lastik parlatmak için kullanabileceğin alternatifler saçlara şekil vermede kullanılan parlak wax türü şeyler (Ben bonhair marka küçük siyah kutuda olanlardan kullanıyorum) veya ayakkabıları parlatmak için kullanılan badem yağı türü birşey var ondan kullanabilirsin diğerleri kadar güzel olmasa da sıvı sabun da parlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByWRX -- 27 Temmuz 2010; 13:24:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByWRX

Ben de kendim yıkarım aracımı yaz kış farketmez. Yıkayıp kuruduktan sonra lastikleri de bir güzel parlatırım. Sonra duş alıp çıkar gezerim. Bana bunun kadar keyif veren birşey yok :) Lastik parlatmak için kullanabileceğin alternatifler saçlara şekil vermede kullanılan parlak wax türü şeyler (Ben bonhair marka küçük siyah kutuda olanlardan kullanıyorum) veya ayakkabıları parlatmak için kullanılan badem yağı türü birşey var ondan kullanabilirsin diğerleri kadar güzel olmasa da sıvı sabun da parlatır.

Evet güzel fikir aslında badem yağı. Hem fiyat bakımından çok uygun hemde uzun ömürlü. Öteki parlatıcılar 7-8 sıkmadan sonra bitiyor. Verdiğiniz 15 tl'de çöpe gidiyor. Bu güzel oldu bak. Mesajı düzenleyip bunuda ekliyim.

• Plastik aksama sürdüğünüz o tip sıvılar toz tutuşunu artırmıyormu?
    Eski arabamda kullandım, 2-3 haftada bir arabayı temizletince plastik kısım çok fazla tozlanıyordu. Islak bezlede temizlenmiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Plastik aksama sürdüğünüz o tip sıvılar toz tutuşunu artırmıyormu?
    Eski arabamda kullandım, 2-3 haftada bir arabayı temizletince plastik kısım çok fazla tozlanıyordu. Islak bezlede temizlenmiyordu

Torpido süt'ünden sürerseniz tutmaz sadece parlatır. Ama badem yağı veya türevlerinden sürerseniz çok fena tutar. Siz kaliteli bir torpido sütü alıp sıkıp süngerle silin. Daha iyi olur.

Torpido sütünü aracın dışındaki plastik aksamlarada sıkabilirsiniz. Hatta tavandaki plastik aksama bile sıkabilirsiniz. Çünkü aracın dışındaki plastik aksamlar daha çabuk matlaşır içine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 28 Temmuz 2010; 12:19:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şahsen bende aracımı içini dışını kendim yıkıyorum. Yıkarkende kendimi spor yapmış gibi hissediyorum. Zevk alarak yıkıyorum. Işıl ışıl parlamasına bayılıyorum. Ama ev biraz yüksekte olduğu için elektrikli süpürge olayına giremiyorum :)
  • Arada bir sonax hızlı cila uyguluyorum araca ( Aracınız ıslakken sıkıp nemli bir bezle dağıtarak durulayın ) ve gerçekten iki hafta boya koruma yapılmış gibi götürüyor aracımı. Tek farkı biraz hızlı davranmanız. Dediğim gibi ıslakken sıkabilirsiniz. Kuru iken sıkarsanız leke yapar. Ama gerçekten aracımı parlatıyor. Siyah olmasına rağmen ayna gibi oluyor boyası. Fiyatı ortalama 15 TL . Almanızı öneririm.
  • Bende aracımı kendim yıkıyorum. Siyah olduğu için çok sık kirleniyor, yer müsait bahçe içinde açık otoparkım var orda saatlerce uğraşıyorum ama hiç yorulmuyorum çünkü severek yapılan iş yormaz adamı diye düşünüyorum. iç dış yıkama bizim orlarda 15 tl. Baya bi karlı oluyor bana:) . Saygılar.
  • Kullandığım malzemeler mesajın başına eklenmiştir. İlgilenen arkadaşlar bakabilir ...
  • up up ...
  • Ben de araba yıkamayı çok severim ama bizim orası müsait değil pek, benziklikte ki o fırcalara da girmek istemiyorum açıkcası. Samsun da gittiğim bir yıkamacı var ama eski titizlikleri yok artık sinir olmaya başladım, illa şurayı da sil vs. demek gerekiyor baştan savma iş yapmaya başladılar.

Nette Sonax ürünlerine bakarken Samsun da Sonax yerinin olduğunu gördüm, sitede yazdıklarına göre bayağı ciddi iş yapıyorlar(yok sonax cam temizleme ile cam temizliği, sonax torpido parlatıcı ile... vs. artık lafta mı bilemiyorum). Fiyatı ise 20TL, ben o sallamasyon yıkama yapan yere 12TL veriyorum aradaki 8TL eğer dedikleri gibi ciddi ciddi yapıyorlarsa vermeye razıyım. Ayrıca aranızda hiç Sonax a araç yıkatan oldu mu?

Benim kullandığım malzemeler ise;
    Sonax Araç İçi Temizleyici(gerçekten çok güzel bayağı bir kir çıkardı hem de 7,5 TL)
    Automix Profesyonel Torpido Bakım Sütü(anti statik bir özelliği var, torpido öyle yapış yapış olmuyor)

Almayı düşündüğüm malzemeler;
    Sonax Süper Güçlü Cila(Wax olanlarından)
    Automix Oto Lastik Parlatıcı
    Sonax Konsantre Şampuan(eğer yıkamaya yer bulursam)

• quote:

Orijinalden alıntı: yapici

Ben de araba yıkamayı çok severim ama bizim orası müsait değil pek, benziklikte ki o fırcalara da girmek istemiyorum açıkcası. Samsun da gittiğim bir yıkamacı var ama eski titizlikleri yok artık sinir olmaya başladım, illa şurayı da sil vs. demek gerekiyor baştan savma iş yapmaya başladılar.

Nette Sonax ürünlerine bakarken Samsun da Sonax yerinin olduğunu gördüm, sitede yazdıklarına göre bayağı ciddi iş yapıyorlar(yok sonax cam temizleme ile cam temizliği, sonax torpido parlatıcı ile... vs. artık lafta mı bilemiyorum). Fiyatı ise 20TL, ben o sallamasyon yıkama yapan yere 12TL veriyorum aradaki 8TL eğer dedikleri gibi ciddi ciddi yapıyorlarsa vermeye razıyım. Ayrıca aranızda hiç Sonax a araç yıkatan oldu mu?

Benim kullandığım malzemeler ise;
    Sonax Araç İçi Temizleyici(gerçekten çok güzel bayağı bir kir çıkardı hem de 7,5 TL)
    Automix Profesyonel Torpido Bakım Sütü(anti statik bir özelliği var, torpido öyle yapış yapış olmuyor)

Almayı düşündüğüm malzemeler;
    Sonax Süper Güçlü Cila(Wax olanlarından)
    Automix Oto Lastik Parlatıcı
    Sonax Konsantre Şampuan(eğer yıkamaya yer bulursam)

Benzinlikteki fırçalara girmenize gerek yok dediğim gibi ben artık fırça vurdurmuyorum tazikli su + bolca köpük + yine tazikli su pırıl pırıl parlayan bir aracım oluyor. En güzeli bu işlemler yapılırken bir tane bile fırça deymiyor. Her şeyi eleman yapıyor size sadece aracınızı silmek kalıyor. Yıkamayı eleman yapıyor burada 1 tl verirsende köpük sıkıyor parlatıyor.
    Ben o yüzden şampuan almadım bence gerekte yok sizin çevrenizde Shell varsa oraya bakın. Genelde bu yıkama hizmetini shell veriyor.

Edit : Ben mersin'de ne kadar yıkamacı varsa gittim (Sonax'ta dahil buna) ancak aralarından en kötü yıkayanı hangisi derseniz SONAX derim. Siz bakmayın o kadar ürün çıkardıklarına onları Meguiars'ta çıkarıyor ki kat kat kaliteli sonax'tan. En son aracımı sonax'ta yıkattığımda aracı 15-16 yaşlarında bir çocuk yıkadı (nerden bulmuşlarsa artık) ve arabama bindiğimde aracın içi toz kaynıyordu sinirlendim bu ne ! diye çıkııştım hemen tekrar sildiler falan fistan ama artık daha ne sonax'a ne başka bir yıkamacıya gitmiyorum. Uzun zamandır yıkamacı kendim oldum. Daha da gitmem konunun ilk mesajına koyduğum resmi görmüşsündür artık o ürünlerle çok daha iyi temizliyorum yıkamacılardan.

Bu arada formula 1 'i özellikle tavsiye ederim sonax filan hikaye onun yanında. Fiyatı biraz tuzlu olabilir ama unutma Made in USA malı. Amerikan malı yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 28 Ağustos 2010; 21:43:49 >

• sonax hızlı cila yı biraz daha açarmısın arkadaşım ? nasıl uygulanmalı tam olarak. ıslak olmasından falan bahsetmişsiniz ? cila kalıntı falan mı yapıyor ? iyiedicez derken daha kötü etmeyelim.
  • Evet şu hızlı cila olayına ben de gireceğim en iyisi ve hesaplısı sonax mıdır bir de sanki kuruyken uygulanıyor diye biliyordum ama
  • aracımın içini ben temizlerim sadece dış yıkama yaptırıyorum
  • Hzılı cila araç ıslakken bu ürünü ıslak yüzeye skıarak yapılan cila.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassüyn

sonax hızlı cila yı biraz daha açarmısın arkadaşım ? nasıl uygulanmalı tam olarak. ıslak olmasından falan bahsetmişsiniz ? cila kalıntı falan mı yapıyor ? iyiedicez derken daha kötü etmeyelim.

Hızlı cila (marka farketmez) aracınızı yıkadıktan sonra daha ıslakken (silmeye başlamadan önceki hali işte) aracınız kurumadan püskürtülüp temiz bir bezle silinen birşeydir. Uygulamayı yaparken şu hususlara mutlaka dikkat edin
    1- Uygulamayı baştan sağma bir şekilde değilde parça parça (örn. çamurluk , ön sağ kapı gibi) ve el çabukluğuyla yapın.
    2- Uygulama yaparken mutlaka sıkılan parçanın (aracın hangi parçasına sıkıyorsanız) ıslak olmasına (değilse bile ıslatarak silmeye) dikkat edin. Kuruyken silerseniz ne mi olur? Leke kalır. Başka da birşey olmaz.

Ne faydası var derseniz aracınızı parlatır boya koruma yapmış gibi gösterir 1 hafta.

Arkadaşlar dediğim gibi yıkamacıya gidip sadece dış yıkama için 5 TL vermeyin yazık. Petrole gidin (shell'de oluyor genelde) fırçasız yıkama var tazikli suyla eleman yıkıyor bedava hemde. Bahşiş verip vermemek size kalmış. Eğer istersenizde 1 TL ye köpük var 1 TL verip eleman birde köpük sıkıp yine fırça hiç değdirmeden tazikli suyla yıkıyor. Benden demesi ...
    Ayrıyetten çoğu yıkamacıdanda özenerek yıkıyor eğer bahşiş verirseniz 1-2 TL gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 29 Ağustos 2010; 20:55:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.