Tekirdağ'da oturuyorum. 40 yıllık bir binada oturuyorum. Bu eve 2020 yılında 800 TL den girdim. Şu an 6000 TL ödüyorum. Sürekli olarak ÜFE-TÜFE oranının üstünde zam yaptık. yapmasaydık 3 yılda 6000 TL olmazdı zaten 800 TL den. Kiralarımı hep kira gününden 5 gün önce ödedim. Hiç bir şekilde mağdur etmedim. İstediği kiranın üstüne ben bile 1000 TL ekledim piyasa fazla diye. Şimdi evi satacakmış arkadaş. Ben alayım dedim 1 milyon TL den 40 yıllık bina sonuçta. Benden 2.5 milyon tl istiyor. Çamura yatıyor. Bende "O zaman çıkmıyorum. Tebligatını gönder, davanı aç. Madem ihtiyacın var bana sat çamura yatma" dedim. Biz bu adamla ömürlük anlaştık güya, baştan söylemiştim çünkü bak 2 3 yıllığına kiraya veriyorsan hiç bulaşmayalım birbirimizi kırmayalım daha sonra diye. "Yok kardeşim, ben zaten başka eve çıkıyorum. Senden aldığım kira direkt oraya gidecek zaten." cart curt dedi bende okeyledim ve anlaştık. Şimdi de bunu yapıyor bana. Beni mahkemeye büyük ihtimal evi satıyorum diye verecek. Bende mahkemede evi ben alabilirim diyerek teklif verebilir miyim ? Bu adam sözünden döndü bende uğraştırmak istiyorum biraz. Ev taşımayı, o stresi, derdi kolay sanıyor bu ev sahipleri. Ev barınma ihtiyacıdır. Eğer evini kiraya veriyorsan o evden ( Sağlıksal bir durum olur ise eğer eve oturalı 1 ay olsa bile çıkarım evden o hariç ) 10 yıl ilişiğini keseceksin. Nasıl bir yol izleyeyim sizce ? |
Ev sahipleri niye bu kadar anlaşılmaz ? Çık diyor çamura yatıyor.
-
-
bana şimdi gelip 1 milyon TL çok az falan demeyin. 40 yıllık bina arkadaşlar. 2.5 milyon TL kimse vermez. 1.5 milyon TL bile verilmez.
Bu parayı faize koysam daha avantajlı olurum 40 yıllık bir daire almaktansa. Ben iyi rakam bile verdim.
-
Faiz ile kısa vade harici daha avantajlı olma şansın 0.
-
40 yıllık binaya 2.5 milyon tl bırak 2.5 milyon tl yi 1.5 milyon tl bile vermek daha mı avantajlı yani ?
O evi alsan, daha sonra satmaya kalksan veya kiraya vermeye kalksan en fazla en uçuğu kaçığı 40 yıllık bina diye 15 k ya verebilirsin. O da kiracı bulabilirsen tabi.
-
Politika faizinin 50 olduğu
Bankaların 60 70 faizden kredi verdiği dönemde. 30-40 yıllık binaların 1.5 2 milyon arasından satılmak istenmesi absürt ki ne absürt. Faize mi yatırsam yoksa 30-40 yıllık bina mı alsam matematiğinden şansım nasıl sıfır(0) oluyor onu da anlaması güç tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuk ben spaydi -- 9 Haziran 2024; 23:32:17 > -
Faizler hep böyle kalmayacak ve düşmeye başladığı anda, hatta düşme sinyali vermesi bile yeter, o evi muhtemelen 2.5 versen bile alamayacaksın.
-
umarım düşmez hep artar.
-
isterse 50 yıllık bina olsun güzel muhitteyse 2 miyonda olur 3 miyonda. sen kimsin de milletin evini ucuza kapamaya çalışıyorsun. bu kiracılar iyice kendini allah gibi görmeye başladı.
-
silin yorumumu adminler harikasınız.
Özet;
Kuyruğuna basmadım sakin ol. 1 milyon TL ye daire olmadığını bende biliyorum. Maksat ev sahibini kızdırmak.
Daire için benden 1 milyon TL istese 500 bin TL teklif ederdim zaten.
Asıl konu ev sahibinin söz verip, sözünden dönmesi.
Yoksa bana ne sizin harika, mükemmel, şah eser dairelerinizden isterseniz 10 milyon isteyin.
Para hırsı ile sözünüzden dönmeyin sadece.
Kimsenin kendini Allah sandığı yok. Ev sahipleri parayı Allah sanıyor ama. Para uğruna onurunu, gururunu bir köşeye atıp verdikleri sözden dönüyorlar. Tamam mı şampiyon ? @Flying Dutchman
-
Hocam burada ev sahibinin nasıl bir hata yaptığını düşündüğünüzü anlamadım.
Ev sahibi evi satmak istemiş. Aklındaki fiyat size göre fazla gelmiş, almak zorunda değilsiniz. Piyasanın çok üstünde bir fiyat belirlemişse zaten satılmayacaktır.
Muhtemelen evi satıyorum diye sizi mahkemeye veremez, verse bile mahkemede sizin yapmak istediğiniz teklif yine aranızda olur diye düşünüyorum.
Evin satılması durumunda zaten yeni ev sahibi kiracıyı çıkartma hakkına sahip.
Kendisinin oturacağını belirterek dava açmadığı (kendisine ait başka evi de yoksa) sürece zaten sizi çıkartamaz. Ondan dolayı bence fazla kafaya takmaya değer bir durum olmadığını düşünüyorum.
-
Hocam evi satması falan umurumda değil. Ben sadece içimi döktüm. Yoksa yemişim dairesini uğraştıracağım sadece. Nasıl uğraştırabilirim diye soruyorum.
Çünkü daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Her seferinde daire kiralarken, ev sahibine direkt olarak konuşuyorum.
Bu daireyi kiralarken de adama dedim ki
"Bak bu daireyi ben öyle 2 - 3 yıllığına kiralamıyorum. 10-20 yıllığına kiralıyorum. Eğer bir sorun olacaksa baştan söyleyin hiç bulaşmayayım" dedim adama.
Adam da bana "Yok kardeşim, biz muhit değiştirmek istiyoruz zaten. Yeni bir daire kiraladık çok uyguna bu dairenin kirası ile orayı ödeyeceğiz. Sen ne zaman çıkmak istersen o zaman çıkarsın. Biz seni çıkartmayız" dedi. Öyle anlaştık.
Şimdi aradan 3 yıl geçmiş beni çıkartmaya çalışıyor. Bu muhittekiler ile kavgalıymış zaten o yüzden çıkmış buradan. Şimdi orada da kavgalı oradan da çıkacak. Yeni daire tutacak ama fiyatlar uçtuğu için beni çıkartmaya çalışıyor.
Adamın ağzını yokladım 10 bin tl kira vereyim, kalayım diye direkt bodoslama atladı. Sonra lafı çevirip zam zamanında veririm dedim.
Yani soruyorum sadece nasıl uğraştırabilirim diye.
Amacım o hocam...
-
yani insanlar kolay sanıyor taşınmayı vs. o stresi.
onu geçtim oturduğun yere alışıyorsun. çevrene alışıyorsun.
adamla daha önceden anlaştığın halde "evden çık" diyor. doğal olarak sinirlenip adamı uğraştırmaya çalışıyorsun. Bu kadar basit.
Dediğim gibi adamın sağlık sorunu olur acil evi satmak zorunda kalır. Ben oturmaya başlayalı 1 ay olsa bile çıkarım zaten o evden.
Her olaya "PARA" gözüyle bakıldığı için. İşin maneviyat yükü anlaşılmıyor. MAALESEF.
-
Ev sahibinin evi satıyor olması, haklı çıkarma gerekçesi değildir. Satarsa satsın. Yeni ev sahibinin ne diyeceği önemli. Çıkmayın. Evi alan kişi, o evi oturmak için alıyorsa, tapuyu üzerine aldıktan sonra da 30 gün içinde size yazılı olarak bildirimde bulunup çıkmanızı istemek zorunda. Bunu yapmazsa, kontrat bitene kadar aynı kirayı ona ödersiniz. Ola ki ev satıldı, yeni ev sahibiniz 30 gün içinde yazılı olarak bildirimde bulunup çıkmanızı istedi. 6 ay süreniz var. 6 ay sonunda çıkmamış iseniz size ancak 6 ay sonra, o eve ihtiyacı olduğunu, gerçekten kendisinin oturacağını gösterir delillerle tahliye davası açabilir. Mahkemelerin, tahliye davalarını 10 ay içinde bitirme hedefi olduğundan bir 10 ayınız daha var demektir. Rahat olun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dostum çevirme lafı şimdi yukarda 150 defa 40 yıllık bina sonuçta anca 1m eder yazmışsın. tepki görünce ben onu ev sahibini kızdırmak için yazdım diyorsun şimdi. neyse hakkında hayırlısını diliyorum.
-
Benim görüşüm öyle dostum.
Şahsi görüşüm 40 yıllık daire anca 1 milyon TL eder. Piyasa gerçekleri ise etmez diyor.
Ben şahsi görüşümü söyledim.
Bende biliyorum piyasada 1 milyon TL etmeyeceğini. Daha fazla edeceğini. Emin ol piyasaya hakimim. Piyasaya hakim olduğum için emtia gibi zarar edeceğim şeylere yatırım yapmıyorum zaten. O yüzden daire satın almıyorum.
Kendi görüşümde hala sabitim. Benim gözümde değeri ancak 1 milyon TL. 10 yıl sonra başına ne gelecek bir depremde direkt yıkılacağını, yıkılmasa bile ağır hasar alacağını bildiğim bir daireye gidip 2, 2.5 milyon TL gömmem. Siz gömüyorsanız size saygım vardır.
Teşekkürler iyi günler.
-
Ev sahibinin size ölene kadar oturun diyip de sonra çıkın demesi kötü olmuş. Bu tarz sözlere pek de inanmamak gerekiyor, şartlar değişir, zaman değişir bir anda her şey tersine de dönebilir. Bence burada ev sahibini evlerin eskiliğini falan sorgulayıp inatlaşacağınıza ekonominin rayına oturduğu kredi vs imkanlarının çoğaldığı bir dönemde güvendiğiniz ve beğendiğiniz bir evi almak sizin yararınıza olur. Yok ben ev almıyorum da cart aluyorum curt alıyorum ancak evi arabası olup düzenli geliri olan bazı temel şeyleri yapmış bir adamın diyeceği şeydir. Siz de belki öylesinizdir belki kendinize eğlence arıyorsunuzdur o zaman diyecek bir şeyim yok. (Bu kısım kesinlikle ytd)
Sizin 1 milyon tldeki diretme olayınızı anlayamadım. Bana göre de bir baklavanın kilosu bin tl veya et mı olduğu mehçul bir şeye 200-300 tl menüsüne verilmez. Çoğu kişi de gidip dükkan sahibine ben buna max 100 tl veririm verirsen verirsin vermezsen senden intikam alacağım der mi? Diyemez tabiiki de. Aynı kefeye koyabilirsiniz bunu da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 11 Haziran 2024; 10:45:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1 milyon TL de diretme olayım yok hocam
Teklifimi yaptım. Adam red etti. Bana göre diyorum şahsi görüşüm. 40 yıllık bir daireye 1 milyon TL den fazla vermem, verilmez yani. Benim kafamda biçtiğim fiyat bu. Apartman çelikten değil bir şeyden değil. Safi beton, demir ve tuğla. Ses yalıtımı yok duvarlar hoparlör görevi görüyor. Isı yalıtımı yok hiç bir şey yok. Elektrik tesisatı berbat sürekli şarteller atıyor. Su tesisatı berbatın ötesi. Şahsi görüşümü söyledim bunda bu kadar uzatılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Herkesin malı kendine göre değerlidir ona bir şey dediğim yok.
Dediğim gibi ben sözünden dönmesine ayar oldum. Evi satmaya falan çalıştığı yok. Şu an ki oturduğu evden çıkacak adam yeni daire bakıyor. Kiralar min 10 bin TL olduğu için benim verdiğim kirayı eşitlemeye çalışıyor. Fixlensin istiyor. Bende uğraştırmak istiyorum mevzu bundan ibaret.
Yani yanlış anlaşılma olmasın yeniçiftlikte 2 tane arsam var. Gidip milletin 40 yıllık dairesine başına ne geleceği belli olmayan bir daireye, Depremde büyük ihtimal yıkılacak bir daireye. 90m2 lik bir daireye. 2, 2.5 milyon TL vereceğime. Dubleks ev yaparım daire zahmetinden kurtulurum.
Millet zannediyor ki bir daire bende var. Benim dairem bulunmaz bir nimet. Bende buna ayar oluyorum.
Tekrardan dediğim gibi benim gözümde bu etkenlerde bir dairenin maks edeceği değer 1 milyon TL. İnsanlar isterse 5 milyon desin. 10 milyon desin.
Ana konu daireyi bana 1 milyon TL ye vermemesi değil.
Ana konu sözünden dönüp beni mağdur etmesi. Her şey maddiyat değil benim gözümde. Taşınmanın manevi yükü çok fazla.
-
Hocam en yakın zamanda yapın dubleks evinizi boşverin milletle uğraşmayı takılın bahçenizde ses de gelmez mangalınızı da yaparsınız ağaçlarınızı da dikersiniz yaşlanınca da takılırsınız bahçenizde. Böyle bir imkanım varken gerçekten isterse lüks rezidans olsun oturmam. Ev sahibi konusunda da gerçekten uğraştığınıza değmez.
Taşınma konusunda da tanıdığınız bir çevre varsa zor oluyor ne yazık ki. Aynı benzer durumu ev sahibi olarak yaşıyoruz. Ankaranın iyi bir mahallesinde içi baya eski bir evden taşındık (o zaman 24 senelikti) 15 sene önce. O zamandan beri neredeyse aynı kişide kirada 12-13 sene geçtikten sonra bir kira düzeltmesini yaptık. Ancak o kiradayı bulan büyüğümüz siz oturun burada ömürünzün sonuna kadar demiş, onlarda zam yapmayız falan filan dediler de neyseki yaptılar yine de uygun kalıyor o semte alıştık diye. Taşınmak da zor oluyor ne yazık ki alışınca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 11 Haziran 2024; 11:55:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sen çıkaramazsın yeni ev sahibi çıkarır de geç.
eder olarak kirası 6 bin, yıllık 70 bin olan yet 1.5 milyon lira eder maksimum, 10 bin lira kirası varsa civarında benzer evlerin, o zaman 2.5 milyon lira ederi olabilir. ev kiraları düşük kaldığı için ev fiyatları 20 yıllık kirayı geçti bi ara, normalde 15-18 bilemedin maksimum 20 yıllık kira değeri evin değeridir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
isterse 50 yıllık bina olsun güzel muhitteyse 2 miyonda olur 3 miyonda. sen kimsin de milletin evini ucuza kapamaya çalışıyorsun. bu kiracılar iyice kendini allah gibi görmeye başladı. |
Benzer içerikler
- soyunarak para kazanma
- direksiyon sınavında dideral ilaç kullanan kullananlar yorumları
- sevgiliyle günlük ev kiralamak
- gözlük çerçevesi değiştirme
- nasıl komik olunur
- telegram indirim kanalları
- penis nakli
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
- google çizim yap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X