Şimdi Ara

Neden Lastik İşini Bu Kadar Sallıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafikte çoğu arabaya denk geliyorum. D sınıfı ve yeni model. Ama lastiğine bakıyorum. Ya kışlık lastik, ya da kabak lastik.

Bazısında ise her bir lastik birbirinden farklı marka ve eskilikte. Ama arabaya bak, araba canti, parıl parıl parlıyor, camlar filmli, egzos uçlu...vs

Elbette herkes kendi bilir, kendi malıdır, birşey diyemeyiz ama bence lastik işi güvenlik konusunda birinci sırada gelir. Frene basıyorsun, lastik kötüyse o araç nasıl duracak? Önüne yaya çıktı nasıl manevra yapacak?

• Aynı şey çocuk oto koltuğunda da var maalesef.Arabasına yüzbinlerce lira ödeyip çocuğunun canını hiçe sayan araç sahibi sayısı 3/5 oranında net.Bu tayfa lastigi de masraflı-gereksiz bulma olasiligi yüksek olan zihniyette.Yani yeme içmeden feragat etmekle arkadaşın bahsettiği lastik mevzusu apayrı durumlar.
  • Donu bile alırken yarın satsam kar eder miyim diye düşünen kafadan kaynaklı biraz. Bu sebepten yeni lastik, yeni yağ, fırça vurmadan yıkama gibi şeyler cepten para çıkartan gereksiz teferruatlardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben hep goodyear aliyorum.Çöp kauçuktan yapılmış lastiklere para veremem.Vizyon meselesi.Arabayı emanet ettiğimiz şey lastik sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para cahillerin cebinde oldukça görürsünüz bu durumları.

Arabada bakımında ihmal edilemeyecek 2 bileşen vardır: lastikler ve frenler.

• Gelişmemiş insanlarla dolu gelişmemiş bir ülkeyiz. Bu kadar kötü lastikleri olan diğer ülkeler dashcamlerden gördüğüm kadarıyla Romanya, Polonya ve Rusya.
  • sadece lastikten değilki markete giderken pazara çıkarken nerede en ucuz en dandik şeyleri almak için uğraşıyoruz. Herşeyden biz halk olarak feragat ediyoruz
  • bir araçta lastik ve fren ekipmanlarından tasarruf olmaz arkadaşlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı şey çocuk oto koltuğunda da var maalesef.Arabasına yüzbinlerce lira ödeyip çocuğunun canını hiçe sayan araç sahibi sayısı 3/5 oranında net.Bu tayfa lastigi de masraflı-gereksiz bulma olasiligi yüksek olan zihniyette.Yani yeme içmeden feragat etmekle arkadaşın bahsettiği lastik mevzusu apayrı durumlar.

• Piyasadaki arabaların neredeyse tamamı al-satçıların elinden geçti. Onlar da lastikler sıfır demek için en ucuz lastikleri alıyorlar. Yoksa binici adam genellikle orta ya da iyi kalite lastik alıyor.

• Ne yazik ki insanlar dunyadan bir haber. Istersen 3 milyonluk araca bin ama en onemli tek ve tek olmazsa olmazi iyi bir lastiktir. Yaz kis hep kontrol eder lastiklerimide ona gore degistiririm. Cunku bir gun hic beklemedigin yer de o lastik seni kurtarir. Bircok insan ayni hatayi yapip bitik bitik lastiklerle gezmeye devam ediyor. Ne fren yapsan tutar nede duzgun yol tutar. Herkes de ayni bilgilerin olmasini bekleyemeyiz. Bende dediginiz gibi arada bakiyorum. Hala kis lastikleriyle gezenler var. Ciddi delilik ! Hele ki o sicak havada kislikla gezmek. Allah akil versin ne deyim ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 26 Eylül 2020; 23:5:2 >
  • Utanmasalar bir beden büyük alıp seneye de takacaklar 😂😂

• Para olsa pirelli p7, bridgestone potenza, mişelin pilot sport 4 gibi lastikler güzel ama fiyatları belli.

Bu lastikleri alan insanlar 6 ay takside girmek zorunda kalıyor, yeri geliyor milestone starmaxx gibi lastiklerde bile böyle oluyor.

Tofaş lastikleri olmuş 300₺ oda uyduruk lastiklerde.

Bencede mantıksız, cla class görüyorum her lastiği ayrı marka model ve kabak lastik.

Şahsen ben lastiği çok önemserim, ama ekonomide belli.

Para olsa yazlığı pirelli p7 alırdım, kışlığı good year alırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlperÇorapçıgil kullanıcısına yanıt
    Ben nelere sahit oldum bu ulkede !!! Sifir aracin orjinal jant lastik takimini sokup 10 yillik jant lastik takimi takip satiyorlardi! Bunu yapanda rezil galerilerdi.. Kim bilir daha araclarin nelerini degistiriyorlardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkolo88

Ben nelere sahit oldum bu ulkede !!! Sifir aracin orjinal jant lastik takimini sokup 10 yillik jant lastik takimi takip satiyorlardi! Bunu yapanda rezil galerilerdi.. Kim bilir daha araclarin nelerini degistiriyorlardir.
    Galeriden araç almak

• Valla vende lastige onem vermezdim. Conti cpc6 aldim resmen yeni araba almis gibiyim. Aracindan memnun olmayan lastik degistirsin. Onceki lastigim nokian i3 6 yillik bir lastikti.

• Valla şuan Michelin var bende 215/60/16 çok sert lastik. Yakin zamanda miyadi dolucak belli.

Falcon ve Continental arasinda kaldim bende

Falcon 500 Continental 1000 tl tanesi.

1.5 yaşında çocuğum var. Ne yapsam bilemiyorum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: qun4L

Valla şuan Michelin var bende 215/60/16 çok sert lastik. Yakin zamanda miyadi dolucak belli.

Falcon ve Continental arasinda kaldim bende

Falcon 500 Continental 1000 tl tanesi.

1.5 yaşında çocuğum var. Ne yapsam bilemiyorum açıkçası
    Kesinlikle conti öneririm. Michelin Türkiye yollarının lastiği değil, çabuk deforme oluyor, ikinci senesinde tad vermiyor.

Aracim B sınıfı eski bir araç ABS Asr esr tdk tse hiç biri yok. Petlas , bridgestone , Lassa, Michelin hepsini denedim. Son iki defadır conti alıyorum. Biraz pahalı ama fren mesafesi yol tutuş ciddi farkediyor.
    Lassa çok ovduler alırken ama onda da patisiz kalkamiyordum, kırmızı isikda durunca bile araba kizakliyordu bin pişman oldum. En son conti takılı iken uzun yolda dalmışım Erzincan Sivas arasında ciddi bir viraja 140 ile girmisim , eski lastiklerim olsaydı şu an 40 yemeğimi yapıyor olurlardı. Conti maşallah beni çok şaşırttı.

Amma conti reklamı yaptım be!. Conti yetkililerine sesleniyorum. Varsa esantiyon su bu alırım bi dal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 27 Eylül 2020; 10:53:20 >

• 2-3 yaşında araca çıkma lastik alan var.Adam sürekli şehir dışına gidiyor ama araçta lastik yok.Muayeneden kalmasın diye 400-500k'lık araca kiralık lastik takan var,lastiği alıyor muayeneden sonra geri veriyor.Sök-tak 200 tl bile vermiyor.
  • Mac alıp, iPhone alıp yanına çakma adaptör alan insanların diyarındasın. Bu yüzden çok takılmamak lazım.

Pirelli P7 215 55 r17 seal modeli var, dün uzun yoldan gelirken lastiğin patlamama özelliği belki de hayatımı kurtardı. Resimdeki haliyle 5 km uzaktaki lastikçiye stepne takmadan gidebildim. Lastik patladıktan sonra araç uyarısı ile anladım. O kadar stabil devam ediyordu. Neden Lastik İşini Bu Kadar Sallıyoruz?

Birinci öncelik güvenlik ise lastik konusu çok önemli

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.