Şimdi Ara

YOL BİLGİSAYARLARIMIZ NE KADAR DOĞRU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
16.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerinde katılımı olursa; gerçek/yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketimi hakkında ufak bir çalışma yapmayı ve bunu mümkün olursa bir otomobil dergisinde yayımlatmayı düşünüyorum.
    İhtiyacımız olan, aracında yol bilgisayarı olan gönüllü arkadaşlar.
    Bu iş için en az 1000 km yapılmalı ondan sonra sonuçlar paylaşılmalı diye düşünüyorum.
    Çoğumuz nasıl yapılacağını biliyoruz ama ben yine de bir yol çizmek istiyorum.
    Öncelikle yakıt alırken düz bir zeminde almalı,depoyu doldurmalı fakat ilk tıkda bıraktırtmalıyız.
    Sonrasında yol bilgisayarı verilerini ve km yi sıfırlamalıyız.
    En sonki sefere kadar aralarda yakıt alırsak yol bilgisayarını ve km yi sıfırlamayacağız ve aldımız litreyi not alacağız.En son seferde ise depoyu yine bir tık atana kadar dolduracağız.Sonra harcadığımız toplam litreye ve gidilen toplam yola bakacağız.Bunu da yol bilgisayarı ile karşılaştıracağız.
    Burada amacımız aracın az yaktığı çok yaktığı değil,yol bilgisayarının ne kadar doğru gösterdiği.
    Katılmak isteyen arkadaşların adlarını ilk mesaja ekleriz.Sizlerin de fikirleri varsa değerlendiririm.
    Şimdiden teşekkürler.
    Raif.

1.CemUsUs
    2.Taner Göde
    3.lord66
    4.timarsizsipahi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczman2000 -- 7 Mayıs 2012; 17:18:58 >

• Küçük bir tavsiye.
    Madem bu kadar hassas bir ölçüm yapmak istiyorsunuz, İlk ve son yakıt alımlarınızı aynı istasyondan ve aynı pompadan alın.
    Her pompanın ilk tık ayarı farklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Küçük bir tavsiye.
    Madem bu kadar hassas bir ölçüm yapmak istiyorsunuz, İlk ve son yakıt alımlarınızı aynı istasyondan ve aynı pompadan alın.
    Her pompanın ilk tık ayarı farklı olabilir.
    benim aracın yanılma payı %4 diyebilirim
  • raif abi;

bu konuda en saglikli denek adaylarindan biri ben olurum sanirim :)) hep ayni istasyonun ayni pompasindan alirim, hep yol bilgisayarini sifirlarim.. ayda 4 veya 5 defa en az depoyu doldururum.. cok kasinca 4lt/100km, ortalama 4,5lt/100km, max 5lt/100km civarlarinda gezerim ki bu da dusuk hata orani demek.. ilk tikta birakma huyum yoktu, onu da gelistiririz artik..

yalniz sunu net soyleyebilirim, e90'in yol bilgisayari hep 0,3-0,4 lt dusuk gosterirdi.. pompada daha cok yaktigimi hesaplardim.. diger iki dizel bir benzinli golfler ya hic sapmiyor, veya kirk yilda bir max 0,1lt/100km sarkiyor ki ben bunu ilk tikta birakmamama bagliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 23 Mart 2012; 8:45:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

raif abi;

bu konuda en saglikli denek adaylarindan biri ben olurum sanirim :)) hep ayni istasyonun ayni pompasindan alirim, hep yol bilgisayarini sifirlarim.. ayda 4 veya 5 defa en az depoyu doldururum.. cok kasinca 4lt/100km, ortalama 4,5lt/100km, max 5lt/100km civarlarinda gezerim ki bu da dusuk hata orani demek.. ilk tikta birakma huyum yoktu, onu da gelistiririz artik..

yalniz sunu net soyleyebilirim, e90'in yol bilgisayari hep 0,3-0,4 lt dusuk gosterirdi.. pompada daha cok yaktigimi hesaplardim.. diger iki dizel bir benzinli golfler ya hic sapmiyor, veya kirk yilda bir max 0,1lt/100km sarkiyor ki ben bunu ilk tikta birakmamama bagliyorum..
    FIAT Grande Punto (ve onun gösterge panelini kullanan diğer araçlar, PEUGEOT BIPPER, CITROËN NEMO, FIAT FIORINO & Co.) anlık yakıt tüketim göstergesi 2.0 l/100 km altını göstermiyor.

MITSUBISHI ASX'in yol bilgisayarı analitik geometri sınav sorusu gibi, ortalamayı sayısal olarak göstermiyor, onun yerine yatay bir çubuk var, 0-20 l/100 km arasını gösteriyor, üzerinde sağa ve sola doğru gezinen ve ucu aşağıya bakan bir üçgen var, ortalama yakıt tüketiminizi gösteriyor (2. Ortalama), anlık tüketim ise bu yatay çubukta solda başlayıp sağa doğru hızlı hareketlerle gidip gelen yeşil bir çizgi, araç durduğunda ise şenlik başlıyor, çünkü yeşil çizginin arkasından beyaz bir çizgi çıkıp kontak açtığınızdan bu yanaki ortalama yakıt tüketiminizi gösteriyor (1. Ortalama). Tabi bu cep telefonu kullanma kılavuzu gibi ekranı önce ÇÖZMEK sonra da ANLAMAK gerekiyor...

VOLKSWAGEN PASSAT'taki Yol Bilgisayarı ise affedersiniz yağ sıcaklığını bile gösteriyor, sanki yarışa gidiyoruz, 1.6 TDI ile...!!!

• Memlekette bı yere bı dükkan açılır dükkan para kazanırsa ahali derki la bu para kazanıyor hemen bizde acalım ve mantar gibi çoğalır o para kazanan dükkan e sayı fazla olunca hazin son hepsi birden batar.
    Bu forumda böyle biri bı başlık acar konu cok konusulunca diğeride acar dün açılan yol bilgisayarı konusu bugün farklı bir heyecanla karşımızda.
    Vw reno çatışması hergun yaşanıyor.
    Fransız Alman tartisması keza öyle aynı konuların konuşulması sizide sıkmıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Memlekette bı yere bı dükkan açılır dükkan para kazanırsa ahali derki la bu para kazanıyor hemen bizde acalım ve mantar gibi çoğalır o para kazanan dükkan e sayı fazla olunca hazin son hepsi birden batar.
    Bu forumda böyle biri bı başlık acar konu cok konusulunca diğeride acar dün açılan yol bilgisayarı konusu bugün farklı bir heyecanla karşımızda.
    Fransız Alman tartisması keza öyle aynı konuların konuşulması sizide sıkmıyor mu?
    ben ne yol bilgisayarına ne de yakıt ibresine yüzde 100 güveniyorum..

bunun dışıdan benim elantra yakıt bitmesine 50 km kala ekranda (- - - -) görüntüsü veriyor. 50 den aşağısını göremiyorsunuz saçma olmuş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

raif abi;

bu konuda en saglikli denek adaylarindan biri ben olurum sanirim :)) hep ayni istasyonun ayni pompasindan alirim, hep yol bilgisayarini sifirlarim.. ayda 4 veya 5 defa en az depoyu doldururum..

Dostum seni bir numaraya yazıyorum o zaman.
    Yeni yakıt alınca ; kayıt işlerine başlarsan sevinirim.
    kullanıcı nicki/araç/katedilen mesafe/alınan yakıt/ort. yakıt tüketimi/yol bilgisayarı verisi/%hata
    gibi bir tablo oluşturmak istiyorum.Eğer yeterli katılım olursa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Memlekette bı yere bı dükkan açılır dükkan para kazanırsa ahali derki la bu para kazanıyor hemen bizde acalım ve mantar gibi çoğalır o para kazanan dükkan e sayı fazla olunca hazin son hepsi birden batar.

Evet aynı konuların konuşulması beni de sıkıyor.
    Fakat ya ilk mesajı tam okumadan yazıyorsun ya da beni yanlış anlıyorsun.
    Burada maksat senin arabam iyi benim arabam kötü muhabbeti değil.
    Aksine gerçek verilerle,yol bilgisayarı ne kadar doğru onu göstermek.
    Kimsenin ortalamasının benim için bir faydası da yok.
    Amaç forumu kısırlıktan bir nebze de olsa kurtarmak.
    İşine gelen arkadaş olursa ilk mesaja eklerim,bence faydalı bir iş yapmış oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

FIAT Grande Punto (ve onun gösterge panelini kullanan diğer araçlar, PEUGEOT BIPPER, CITROËN NEMO, FIAT FIORINO & Co.) anlık yakıt tüketim göstergesi 2.0 l/100 km altını göstermiyor.

MITSUBISHI ASX'in yol bilgisayarı analitik geometri sınav sorusu gibi, ortalamayı sayısal olarak göstermiyor, onun yerine yatay bir çubuk var, 0-20 l/100 km arasını gösteriyor, üzerinde sağa ve sola doğru gezinen ve ucu aşağıya bakan bir üçgen var, ortalama yakıt tüketiminizi gösteriyor (2. Ortalama), anlık tüketim ise bu yatay çubukta solda başlayıp sağa doğru hızlı hareketlerle gidip gelen yeşil bir çizgi, araç durduğunda ise şenlik başlıyor, çünkü yeşil çizginin arkasından beyaz bir çizgi çıkıp kontak açtığınızdan bu yanaki ortalama yakıt tüketiminizi gösteriyor (1. Ortalama). Tabi bu cep telefonu kullanma kılavuzu gibi ekranı önce ÇÖZMEK sonra da ANLAMAK gerekiyor...

VOLKSWAGEN PASSAT'taki Yol Bilgisayarı ise affedersiniz yağ sıcaklığını bile gösteriyor, sanki yarışa gidiyoruz, 1.6 TDI ile...!!!

Taner,şimdi seni ilk mesaja ekliyeyim mi ben onu anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

2 Aracım var, her türlü analitik amaçlı bilgiyi toplamaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

2 Aracım var, her türlü analitik amaçlı bilgiyi toplamaya çalışırım.

Tamam dostum;seni de yazıyorum.
  • Bu dediğiniz işlemi defalarca yaptım daha önce aynen anlattığınız şekilde.

Aracımda(407 1.6 hdi) yol bilgisayarı 6.9 gösterirken , gerçekte 7.2-7.1 gibi; yol bilgisayarı 6.5 gösterirken de gerçekte 6.7 çıkmıştı. yani 0.2-0.3 sapma mevcut yol bilgisayarı daha az gösteriyor kendi aracımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürşat alp

Bu dediğiniz işlemi defalarca yaptım daha önce aynen anlattığınız şekilde.

Aracımda(407 1.6 hdi) yol bilgisayarı 6.9 gösterirken , gerçekte 7.2-7.1 gibi; yol bilgisayarı 6.5 gösterirken de gerçekte 6.7 çıkmıştı. yani 0.2-0.3 sapma mevcut yol bilgisayarı daha az gösteriyor kendi aracımda.
    Araç seat leon 2009 stylance 1.6 mpi..Yol bilgisayarı tam ve doğru ölçüyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürşat alp

Bu dediğiniz işlemi defalarca yaptım daha önce aynen anlattığınız şekilde.

İmzamdaki araç ile 20bin km geride bıraktım. Her depoda pompa hesabı yaptım. Sonuç; Yol bilgisayarında ortalama tüketim min 0.3 - max 0.5 lt fazla gösteriyor. (Yani yol bilgisayarı 6.5lt/100km ise gerçek veri 6-6.2lt/100km oluyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankay2 -- 23 Mart 2012; 10:17:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

İmzamdaki araç ile 20bin km geride bıraktım. Her depoda pompa hesabı yaptım. Sonuç; Yol bilgisayarında ortalama tüketim min 0.3 - max 0.5 lt fazla gösteriyor. (Yani yol bilgisayarı 6.5lt/100km ise gerçek veri 6-6.2lt/100km oluyor.)

Alıntıları Göster
    Beni de ekleyebilirsiniz.İmzamdaki aracı kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

Beni de ekleyebilirsiniz.İmzamdaki aracı kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    2000 model iki 1.8 passat, dayım ve bende mevcut.İki aracında yol bilgisayarı 0km alındığı günden berei %20 ile %25 arasında fazla tüketim gösteriyor.İstasyon değiştirmek herhangi bir değişim getirmedi.

2004 model golf 5 aldığımda ,o araçtada %15 gibi bir az tüketim bilgisini yb veriyordu.Bildin bir çok araç arasında yaptığı yb ,gerçek tüketim kıyasında benim elde ettiklerim oradada vw nin fazla sapması ile örtüşüyor.

4 yıl önce aldığım dizel mondeo ise %4 civarı eksik gösteriyordu gerçek tüketimi.

Babamın dizel lineası ise en doğrucu araç.0,1 lt gibi defalarca ölçülen bir sapma ile çalışıyor ki,daha pahalı rakipler pembe tablolarla arzı endam ediyorlar.

Yeğenimdeki astra h benzinli ise 0,2 lt gibi eksik gösteriyor yb da.

Sonuç olarak yb a fazla itibar etmemek gerekiyor özellikle vw grubuna .

• Renault Scenic II 1.6 bva, son yolculuğum ;ankara-çeşme-sivas, 2000km, 146 lt harcadığım benzin. Işık yandığında aldım hep yakıtı, hesapladigim 7.3, yazan 7.4. Hesaplamada ufak hata payı olabilir ve sonuç olarak hatasız gösteriyor diyebilirim. Daha önce de denedigimde fark çıkmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 23 Mart 2012; 11:12:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Renault Scenic II 1.6 bva, son yolculuğum ;ankara-çeşme-sivas, 2000km, 146 lt harcadığım benzin. Işık yandığında aldım hep yakıtı, hesapladigim 7.3, yazan 7.4. Hesaplamada ufak hata payı olabilir ve sonuç olarak hatasız gösteriyor diyebilirim. Daha önce de denedigimde fark çıkmamıştı.
    Bende çok meraklıyım böyle işlere ama bonus kazanmak için hep 100 liralık yakıt alıyorum.O yüzden bi türlü net deneme yapamadım.Yinede şunu söyleyebilirim benim arabada biraz az gösteriyor 0.5 litre kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Bende çok meraklıyım böyle işlere ama bonus kazanmak için hep 100 liralık yakıt alıyorum.O yüzden bi türlü net deneme yapamadım.Yinede şunu söyleyebilirim benim arabada biraz az gösteriyor 0.5 litre kadar

Alıntıları Göster
    Ben de katılmak isterim. Depoyu fulleyip yol bilgisayarını ve kilometreyi sıfırladım. Depoyu bitirmem ortalama 1,5-2 ay alır. Gezmeye korkar olduk hamdolsun. Alım gücümüz de arttı, al al nereye kadar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.