Şimdi Ara

Neden Lastik İşini Bu Kadar Sallıyoruz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sallıyorsun
  • Belki de siz lastik olayını gereğinden fazla önemsiyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam daha önce de çok mesajımda bahsettim. Bazen acaba arabanın limitleri mi (Golf 7) bu denli düşük ondan mı yol tutmuyor virajda arkası ayrı önü ayrı hareket ediyor diyorum sonra;
    En ufak frenlemede ABS devreye girmesi, yokuş kalkışlarında (ve hatta bazen düz yolda bile) patinaja düşmeden kaldırmanın hayli zor olması geliyor aklıma ve tek çare lastiklere bağlıyorum. Çünkü kışlıklarımla bunları pek yaşamamıştım
    Lastikleri geçtiğimiz Mart ayında aldım henüz 8 bin kilometre bile yapmadılar. Bazen diyorum acaba lastiklerde fabrikasyon bir hata mı var ? Daha önceki 308’imde son demlerini yaşayan aynı ebattaki Michelin CC ile benzer tepkileri veriyor oluşunu çok yadırgıyorum Alırken testlerine de bakmıştım aslında öyle yerden yere vurulacak bir lastik değil gibiydi
    Vw icin özellikle şöyle bir şey duydum.
    Fabrikadan araçlar conti lastikle geliyormus. Burada gemiden inince bayiler söküp yerine dandik lastik takıyorlar mis.

Contiyi de kenardan okutuyorlarmis. Bilmem ne kadar doğru.

Sizin durum da öyle olabilir. Paraya kıyın adam gibi bir lastik alıp farkı görün. Lastik her ne kadar dışardan temiz görünse de 4 yılı aştıktan sonra kauçuk sertlestigi için aracı zora sokuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 29 Eylül 2020; 11:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: QuaLityTR

Dunlop lastik kullanan ve yorumu olan var mı ?
    3 farklı Dunlop lastik kullandım. Skoda'yı sıfır aldığımda üzerinde Dunlop SP Sport lastik ile geldi, fena değil diye tekrardan Dunlop aldım, bu sefer çok pişmanım. Dunlop FM 800 aldım, hem yol tutuşu zayıf, ESP çok fazla devreye giriyor, bayır yukarı kalkışlarda çok fazla patinaj çekiyor.
  • qun4L kullanıcısına yanıt
    Falkeni al geç, Michelin-Continental dışında lastik kullananlarda her gün kaza yapmıyor. Falken sonuçta belirli standartlarda üretim yapan Japon markası, Continentalle aralarında o kadar fiyat farkı yaratacak, dağlar taşlar fark yok.
    .
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Falcen benimde aklıma yattı açıkçası

Yakit tasarrufu b , yağış b idi galiba

Çok etki ediyormu yakit tasarrufu b a c olması

O konuda açıkçası bilgim yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • qun4L kullanıcısına yanıt
    Çok takılmayın o kadar detaya, o kadar hissedilir bir fark oluşturmaz.
  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4-5 senelik lastiklerim tahminen 40 bin km yol yapmıştır. Artık yol tutmuyor frene bastığım anda abs devreye giriyor lastik en önemli şeydir otomobilde.

Porsche panamera gördüm geçen gün tam hatırlamıyorum ama 315/35R20 gibi saçma bir ölçü lastik vardı üzerinde. Jinyu marka. Araştırdım biraz Jinyu o ebatta 500 lirayken bilinen markalar 1500 liradan başlıyordu.
  • Barum brillantis 2 lastik kullanıyorum. 2 yıl önce 4 tanesini 700 liraya almıştım.(175/65/14) Fiyatı uygundu o zaman için. Gerçekten çok memnunum. Continental üretimi. 2 yılda 35.000 km yaptım daha bi 2 yıl daha gider.

Büyük markaların alt marka lastiklerine kötüdür gözüyle bakmayın. Çin markaları haricinde hepsi belli bi kalitede aynı fabrikada üretiliyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

3 farklı Dunlop lastik kullandım. Skoda'yı sıfır aldığımda üzerinde Dunlop SP Sport lastik ile geldi, fena değil diye tekrardan Dunlop aldım, bu sefer çok pişmanım. Dunlop FM 800 aldım, hem yol tutuşu zayıf, ESP çok fazla devreye giriyor, bayır yukarı kalkışlarda çok fazla patinaj çekiyor.

Alıntıları Göster
    Dunlop FM 800 hakkında yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.

Araba resmen ABS manyağı modunda. Hiç memnun değilim.

Kendi adıma kuru havada oldukça kötü yağmurlu hava da bı tık iyi gibi... (Belki de ben tırsıp iyice temkinli kullandığım icindir.)

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    Sizle aynı durumu yaşıyorum ilk dunlopun SP sport baya iyiydi fren mesafesi olarak yokuşta pati yapmazdı araba satılınca üstünde gitti yeni aldığım arabanın lastikleri tam bitikti aldığım gibi direkt lastik almaya gittim dunlop fm800 taktılar aradaki farkı çok hissetmesem de fark olduğunu düşünüyordum sizde doğruladınız fm800 modeli nedense yokuşlarda çok patiye düşüyor ne kadar yavaş kaldırmak istesemde bi şekil hafiften kayıyor anlamadım gitti yol tutuşa bir şey diyemicem ama fren konusunda hemen hemen aynı gibi geldi bana.
  • Bizim insanımızın hastalığıdır araca gider milyonları verir ama yılda yaptıracağı bir bakım, 4-5 sene de değiştireceği bir takım lastik gözüne batar. Milli bir hastalık kısacası, tedavisi de başına birşey gelmeden yok. İlla canı yanacak ki akıllansın.
  • Arabayı binmek için değil iyi müşteri bulunca satmak için aldığımızdan oluyor. Geçen sene nisanda araba aldım, idare eder lastikler vardı, eylülde yeni kışlık aldım, nisanda yeni yazlık aldım. Arkadaşımda lastik artık düzleşmişti, kışlık milestone aldı, yaz kış kullanıyor.

• Bizim 2.el aldığımız arabanın ön lastikler kışlık arkalar yazlıktı.
    Ayrıca ön ve arka lastiklerin lastik ebatları birbirinden farklıydı.
    Araba anormal gidiyordu.
    Adam artık lastiğe para vermemek için sağdan soldan çıkma lastik bulup taktırmış galiba.

4 tane yeni lastik almıştım arabanın gidişi değişmişti.
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Hocam benim fabrika lastikleri Dunlop idi. Onların üzerine aldım Sava’ları. Ama dediğim gibi kışa girerken bunları okutup nasip olursa sonraki yaza Asym.5 almayı düşünüyorum

• İyi tutan lastik çabuk aşınan lastiktir. Çabuk aşınan lastik de bizim yollarımıza ve ekonomimize çok uygun değildir. Böyle bir çelişki mevcut maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 30 Eylül 2020; 12:54:43 >
  • Bizimkiler yapıyorlar,ben Michelin alıyorum babam gidip Kormoran alıyor tek farkı ismi diyor durumu ona anlatamadım ki bir türlü.Ha evet,iki lastik arasında afaki bir fiyat farkı da var doğru,lakin gerekirse binmem ama arabanın bakımlarını en iyi malzemelerle yapmaya çalışırım gücüm yettiğince.Accent Blue'da daha kendim harici Primacy 4 kullanana denk gelmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: QuaLityTR

Sizle aynı durumu yaşıyorum ilk dunlopun SP sport baya iyiydi fren mesafesi olarak yokuşta pati yapmazdı araba satılınca üstünde gitti yeni aldığım arabanın lastikleri tam bitikti aldığım gibi direkt lastik almaya gittim dunlop fm800 taktılar aradaki farkı çok hissetmesem de fark olduğunu düşünüyordum sizde doğruladınız fm800 modeli nedense yokuşlarda çok patiye düşüyor ne kadar yavaş kaldırmak istesemde bi şekil hafiften kayıyor anlamadım gitti yol tutuşa bir şey diyemicem ama fren konusunda hemen hemen aynı gibi geldi bana.
    Dikkat ettiysen Dunlop FM 800 yazdım, bu lastiği kullananlar hemen yorum yazdı ve hepsi kötü diyor. Bu tesadüf değil, internette aldıktan sonra araştırdım, bu kadar kötü olamaz dedim, ama alan herkesin aynı şikayetleri olduğunu okudum.

Bayır yukarı ESP devreye girmeden ve patinaj yapmadan mümkün değil çıkamıyorum. Aynı araçta farklı marka lastik kullanmasam araçtan veya benim kullanım şeklinden diyeceğim. Bundan önceki lastik Bridgestone Turanza ER 300 dü, çok ama çok iyi bir lastik olduğunu FM 800'leri takınca anladım...

Ayrıca Dunlop FM 800 Türkiye'de üretiliyor, artık tamamen buna bağlıyorum. Türk'ün el attığı hiçbir iş kaliteli olmuyor herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 30 Eylül 2020; 14:15:13 >

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    Yerli üretimde yurt dışı kalite standartlarını karşılayamıyoruz demek ki o yüzden arada fark var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.