Şimdi Ara

Kendi başıma sistem topladım, mavi ekran ve yeniden başlatma hatası alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benzer sorun daha önce farklı başlıklarda açılmamıştır umarım.

Amazon.com.tr'den sipariş ettiğim bileşenleri evde kendim topladım ancak bilgisayar başladığında;

-bazen mavi ekran

-bazen internet bağlanmamış şekilde (usb wireless kullanıyorum)

-bazen durup dururken kapanma hatası alıyorum.

sistem bu şekilde... acaba yazılımsal bir şey mi? Freedos windows 10 kurdum. Bazı arkadaşlar ram'leri oturtamamışsındır dedi ama 2 ram de çalısır vaziyette...

Sorun hakkında bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim.

• ilk önce bios güncellemesi yap sonra driverları anakartın sitesinden kur

• mavi ekran hatası varsa uyumsuz veya hataı yüklenmiş sürücüden olabilir

• mavi ekranda ne yazıyor ? ramler aynı renk kanalında mı ? biosun 00 büyük ihtimalle yeni versiyonu vardır . Yeterince fan var mı ? Sıcak havayı kasadan atabiliyor musun?Hava giriş çıkışları fan yönleri doğrumu ?

• Sana yakın bir sistemde ben de var ben de konu başlığı açtım takipçisiyim konun. Ben de 3 kere mavi ekran aldım. Memory managemnt diyor. Ramleri test ettim fakat sıkıntı yok. İki şeyden şüpheleniyorum. Ramlere xmp yaptım bu sebeb olmuş olabilir ama düşük ihtimal. İkinci sebeb bugün sıcaklıkları ve fps gösteren proğramı indirdim işlemcim 95c çıkıyor muhtemelen ısınmayla alakalı bir durum. Ama mavi ekranı ramdan veriyor anlayamadım malesef...
  • Selamlar,

Chipset driverlarınız muhtemelen güncel değil. Driverların hepsine tek tek bakmak yerine iobit driver booter indirin ücretsizi yeterlidir sisteminizi güncelleyin ve silin. Sonrasında aynı hataları alıyor musunuz? Test edin.

Kolay Gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.