kendi bilgisayarımı sunucu yapsam HANGİ PROGRAMLARI KURMAM LAZIM.
1 adet 2.500 mhz 4 çekirdekli bir işlemci 1 adet 4 gigabyte RAM 1 adet 500 Gigabyte sata3 hdd ve diğerleri 1 monitor.
İnternetide ttnetden alsam Sabit giderler 1 adet bilgisayar : 1.000 TL 1 adet modem : 100 TL
-------------------- 50 TL : sunucuyu 24 saat açık tutmak için aylık ödenecek elektirik faturası 80 TL : sunucuya bağlanacak internetin faturası uplink 1 sn si : 100 KiloByte
Bu sunucuya hangi programları yüklemem lazım ve fiyatları nelerdir ? bu bilgisayarda vps veya vds olmayacak. Başkasına hosting ayrılmayacak. Sadece 1 site için yayın yapacak.
SORU 1 : İp adreside ttnetden sabitmi alalım yoksa değişkenli ip alıp site için ayrıca bir ip adresi daha satın alıcakmıyız yoksa sadece ttnetden aldığımız ip adresi ilemi yayın yapıcaz ?
domain adresini ttnetden aldığımız ip adresine nasıl bağlıcaz ?
SORU 2 : asp dosyaları çalıştırsın istiyorum.
1. İşletim sistemi ne olsun ve fiyatı ? 2. mssql yazılımı ne olsun ve fiyatı ? 3. hangi program ve fiyatı ? 4. hangi program ve fiyatı ? 5. hangi program ve fiyatı ? 6. hangi program ve fiyatı ? 7. hangi program ve fiyatı ? 8. hangi program ve fiyatı ?
bunuda bilen yok sanırım. kendi internet bağlantımız hariç ayrı bir bu şekilde hat alınacak.
varmı bilen kurulacak programları
Bir ara buna benzer bi konu okumustum bulursam tekrardan buradan yazarım. Selametle ...
bunun anlatımları internette mevcut.
değişmeyen ip almn gerekli,ama bunu bilgisayara kurduğun bir programla halledebilirsin.
bu işin kolay,listenin devamı gittikçe karmaşıklaşarak ilerliyor.
windows server 2008 şeklinde bir işletim sistemi var.geri kalanları da bununla halledeceksin.
Windows 2008 Web edition kurmanız yeterli PC' ye. Bir de Turk Telekom' dan sabit ip talep edeceksiniz. Win 2008' de her şey mevcut, tek tıkla hepsini kurabilirsiniz. Yalnız 1 Mbit upload çok düşük, sıkıntı yaratır.
turktelekomun 8 mb upload ve download hızında paketleri var . bunu kullansan çok daha verimli olur. bilmiyorum sitenin hiti nedir. yazılımı nasıldır.
Öncelikle başka bir yerden hosting alsan yıllık bu fiyatları ödersin.
Yine de ben yapıcam diyorsan 2 önerim olabilir;
1. windows sunucu wamp kurup yayın yapmaya başlayabilirsin. 2. linux (benim tercihim opensuse) sunucu. apache ve dns kursan üzerine yeterli olur. (performans daha iyi olur)
domain'i alacagin yerde dns kayıt yaptırman gerek, IP'leri oraya yazıyorsun. Hala ilgileniyorsan pm at yardımcı olmaya çalışırım.
sitenin hiti önemli bence kendi bilgisayarını sunucu olarak kullanabilirsin ama 1mbit upload ile zor gibi. normal sadece yazının olacağı bi site olsa zaten kendi pc ni heba etmeye değmez yıllık 100 tl lik(max max) bi paket işini görür
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme