Şimdi Ara

Kendi Bilgisayarmı Web Server Yapmak İstiyorum ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Kendi Bilgisayarımı web server yapmak istiyorum bi kaç sorum olacak yardımcı oluarsanız sevinirim.

Bilgisayarıma Windows Server 2008 Web Edition Kurdum.

1-İnternette Sitelerimi Nasıl Çalıştırabilirim Paylaşıma NAsıl Açacağım?
    2-Dns Adreslerini Nasıl Alacağım
    3-10 Mb İnterneti Nereden Alabilirim
    4-Web Server Yapmak için Başka Nelere İhtiyacım Var?
    Şimdiden Teşekkürler...

• 1- Makinan üzerine windows 2000 - 2003 - 2008 server işletim sistemlerinden birisini kurup, iis kurarak siteni internet ortamında yayınlayabilirsin.
    2- domain adresini almak için bir çok firma mevcuttur. Yurt dışı olarak directi, resellerclub, enom, godady gibi firmalar var. Türk olarak ise markum, pratix, isimtescil v.s. mevcuttur. Herhangi bir firmadan domain alarak kendi server'ının ip sine yönlendirerek çalışmayı sağlayabilirsin. Tabi bunu yaptıktan sonra kendi server'ın üzerine dns kurman ve buna tanım yapman gerekiyor.
    3- 10 mbit internet hattı satın almak için 2 adımın olabilir.
    a- ofise metro ethernet bağlatıp tt'den yada telekom firmalarından fiyat ve yardım alabilirsin. Ancak çok çok çok uçuk maliyetler çıkacaktır
    b- bu işler için kurulmuş internet servis sağlayıcılar (ISS) mevcuttur. ttnet DC, global iletişim, koçnet v.s. gibi. Bu firmalara gidip server'ınızı orada barındırabilrisiniz. Hem bu sayede server'ın hem network hemde fiziksel olarak güvenlik sağlayabilirsiniz. Klima v.s. olacağından daha sorunsuz çalışacaktır.
    4- web server yapmak için, siteye ait yazılımları belirlemeniz gerekiyor. ASP site kullanacaksanız tercihen windows, mssql desteği v.s. yüklemeniz ve konfigürasyonunu yapmanız gerekiyor. Yada basit halde bir hosting kontrol paneli lisansı alıp bu işi maliyetli ancak rahatlıkla halledebilirsiniz.

ISS'dan hizmet almayı düşünürseniz yardımcı olabilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: phidiess

1- Makinan üzerine windows 2000 - 2003 - 2008 server işletim sistemlerinden birisini kurup, iis kurarak siteni internet ortamında yayınlayabilirsin.
    2- domain adresini almak için bir çok firma mevcuttur. Yurt dışı olarak directi, resellerclub, enom, godady gibi firmalar var. Türk olarak ise markum, pratix, isimtescil v.s. mevcuttur. Herhangi bir firmadan domain alarak kendi server'ının ip sine yönlendirerek çalışmayı sağlayabilirsin. Tabi bunu yaptıktan sonra kendi server'ın üzerine dns kurman ve buna tanım yapman gerekiyor.
    a- ofise metro ethernet bağlatıp tt'den yada telekom firmalarından fiyat ve yardım alabilirsin. Ancak çok çok çok uçuk maliyetler çıkacaktır
    b- bu işler için kurulmuş internet servis sağlayıcılar (ISS) mevcuttur. ttnet DC, global iletişim, koçnet v.s. gibi. Bu firmalara gidip server'ınızı orada barındırabilrisiniz. Hem bu sayede server'ın hem network hemde fiziksel olarak güvenlik sağlayabilirsiniz. Klima v.s. olacağından daha sorunsuz çalışacaktır.
    4- web server yapmak için, siteye ait yazılımları belirlemeniz gerekiyor. ASP site kullanacaksanız tercihen windows, mssql desteği v.s. yüklemeniz ve konfigürasyonunu yapmanız gerekiyor. Yada basit halde bir hosting kontrol paneli lisansı alıp bu işi maliyetli ancak rahatlıkla halledebilirsiniz.

Verdiğin Bilgiler için Çok Teşekkür Ederim. Benim Öncelikle Bu Dns Ayarlarını Felan ve Diğer Gereken Ayarları Windows Server 2008 Web Edition İle Yapımının Resimli Anlatmını Felan Bulabilirmiyim. Birde Hosting Firmaları Bir Çoğu Bildiğim Kadarıyla Kendi Serverlarını Ya Dediğin Gibi Başka Bir Yerde Barındıryor (ttnet DC, global iletişim, koçnet v.s. gibi. ) Yada Server kiralıyor Server Kiramlak İstesem Önerebileceğin Bİr Yer Varmı?.

Yardımın İçin Çok Teşekkür Ederim

• şahsen global iletişim bünyesinde çalışmış birisiyim. Ve şuanda orada da kendi server'larımı tutmaktayım. Daha önceden bir çok isp ile gerek bünyelerinde çalışma gerekse, hizmet alma durumum oldu ama gerçektende aralarında ki en iyisinin global iletişim olduğunu söyleyebilirim. Tavsiye ederim. Düşünürseniz de yardımcı olabilirim.

ayrıca dns v.s. ayarlarını internette bir çok döküman bulabilirsin. Zaten sorun yaşadığında da yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phidias -- 19 Aralık 2008; 12:31:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: phidiess

1- Makinan üzerine windows 2000 - 2003 - 2008 server işletim sistemlerinden birisini kurup, iis kurarak siteni internet ortamında yayınlayabilirsin.

arkadaş yarcımcı olmuş zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Online iş kurmak istiyorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.