bu sabah laptopumun başına oturdum ve tabi ilk iş olarak facebook a girdim.id ve parolayı yazdım ve entere bastım.ama anasayfa tekrar geldi.yanlış mı yazdım diyip 20-30 kere yeniden denedim ama olmadı.arkadaşları aradım onlarsa bir sorun olmadığını söylediler.telefondan da girebiliyordum.150-200 deneme daha yaptıktan sonra vekil sunucu denedim.socks 5ler çalışmadı ama bi site girmeyi başardı.ve çoğu kişi açıktı.acaba virüs mü diyerekten yeni formatlanmış pırıl pırıl PCme taktım ethernet kablosunu ,parolayı da yazıp enterledim veeeee... yine boş anasayfa. yani sorun kullandığım ip ile alakalı kanısına vardım.eğer sorunun ne olduğu konusunda bir fikri olan varsa lütfen yanıtlasın(benim düşüncem ip ile alakalı bir sorun olabilmesi için ancak kötü kalpli bir hackerın ipnizin facebook üzerinden yollanan verileri bloke etmek için bi zıkkımlar yaptığı yönünde ama bu da mantıksız bir senaryo) bazı ipuçları: *anasayfa üzerindeki linkler de çalışmıyor yani boş anasayfadan öteye gidilmiyor. *bu hattan bağlanmayan bilgisayarları kullanan herkes mutlu bi ben yaşıyorum bu sorunu(sanırım) *bi proxy vekil servisi çalıştı ama linki şöyle verebilirimwww.gizlen.(linkler.yasak.galiba.sanırım)ama sohbetlere felan girmiyo sohbete basınca gizlen.zıkkımın anasayfasına dönüyor. *socks5 ipleri eşek ölüsü gibi biri çalıştı(azıcık) o da aynı hatayı verdi *başka hesaplara da girilemiyor biraz uzun oldu özetleyeyim:bilgisayarı başındaki vatandaşlar lütfen yardım edin yoksa kafayı yiycem
sorun senin source ip'nden kaynaklaniyorsa proxy kullanarak source'unu degistirip anlarsin. ancak bu bana facebook'taki gecic bir sorun gibi geldi.