Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Diyot ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şu şekilde bir diyot sorusunda simülasyon yapmadan, kağıt üzerinde nasıl çözebiliriz? yani Vo çıkış gerilimini hangi mantıkla belirleyip çizebiliriz

çıkış gerilimi sanırım böyle oluyor ama tam olarak mantığıma oturtamadım. yardımcı olur musunuz?

• Diyot ile ilgili bir soru

V inputun pozitif ve negatif döngüleründe pozitifde d3 açık negatifde d4 açık olur analog elektronik çalışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 8 Temmuz 2024; 11:13:36 >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

hocam bu değerleri bende buluyorum zaten fakat mantığını anlamadım, verdiğiniz cevabı çok anlayamadım. hala nasıl bu grafiği elde ediyoruz çözmüş değilim

• 5.1 e kadar çıkışda gerilim var zira d3 diyot kapalı oraya kadar sinüs gözükür,sonra kırılıyor ikinci diyot 5.1-0.7 kadar üzerinden gerilim geçiyor bu ikinci grafikde düz alan olarak tepede oluşuyor sonra yarım peryodun aşa kolu başlıyor bu da ilk tepeye kadar olanın tersi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 8 Temmuz 2024; 18:30:9 >
  • 5.1 e kadar çıkışda gerilim var zira d3 diyot kapalı oraya kadar sinüs gözükür,sonra kırılıyor ikinci diyot 5.1-0.7 kadar üzerinden gerilim geçiyor bu ikinci grafikde düz alan olarak tepede oluşuyor sonra yarım peryodun aşa kolu başlıyor bu da ilk tepeye kadar olanın tersi

Dikkat et iki diyotda zener normal diyot değil yani üzerindeki deger kadar gerilim tutar ters yonde 0.7 kadar tutar

• İşareti iki kısımda değerlendirmeniz gerekir.

Diyot tipleri farklı verildi bu noktayı gözden kaçırmayın.

D3: Silisyum tipte Vf=0.7V

D4: Germanyum Vf = 0.2V (Veya 0.3V alınabilir.)

1-Sinüs pozitif alternans:

Bu durumda D3 Zener, D4 normal diyot olarak davranır.

+VoTepe = 5.1V + 0.2V = 5.3V dan sonra sinüsün tepesi düz çizgi haline gelir.

2-Sinüs negatif alternans:

Bu durumda D4 Zener, D3 normal diyot olarak davranır.

-Votepe = -(5.1V + 0.7V) = -5.8V altında sinüsün tepesi düz çizgi haline gelir.

Edit: Normalde silisyum ve germanyum diyotlar için Vf voltajlarınında soru ile birlikte verilmesi gerekirdi. Yukarıdaki Vf voltajlarını sizin çalıştığınız konularda kullanılan değerler ile değiştirmeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 9 Temmuz 2024; 8:53:12 >
  • rafet32 kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkürler hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.