Şimdi Ara

Kendi işini kendin yap vol.1 PARK SENSÖRÜ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
23
Favori
27.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam işçiliğini alsın tabi sonuna kadar ama hakkını alsın. Hakkını alan ustaya verdiğim para helali hoş olsun zaten.

Hahahah eyvallah hocam. Size 130dan takarız yaa😜😜

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • laurent_blanc kullanıcısına yanıt
    Eyvallah üstadım sağol varol 🙏🏻🙏🏻

• tebrik ederim

garajım olsa bu türlü işleri bende kendim yapardım ama malum dışarıda yanımdan araçlar geçerken ve meraklı komşular başıma dolacağı için yapamıyorum :)
    bu işte zor olan kısmı arkadan ön cama kablo çekmek ,gerisi çok basit
  • Tebrikler.Bende tum islerimi kendim yapiyorum aracimi hic sanayi ustasina dokundurtmadim.Motor yenileme baski balata degisimi gibi agir bakimlarda dahil.

https://www.youtube.com/channel/UCPXqt4kA6rRzLzGzByWhiCA/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRoN55 -- 25 Eylül 2018; 8:49:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delikler için matkap lazım olacak arkadaşlar. Matkap ucu kendi başına kullanilamiyor.

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Hem kapalı hem tozsuz hocam yapınca atın çok merak ettim beklemedeyim

• 3-5 fazla verip geri vites kamerası almayı tercih ederim. Hem bu kadar delmeye kırmaya gerek kalmıyor hem de direk gördüğünüz için çok daha fazla kolaylık sağlıyor. Bence park sensörü miadı geçmiş bir teknoloji.
  • 5 sene kadar önce
    2005 Puntoya takmıştım arka park sensörü
    Gece görüş ledli Geri görüş kamerası
    7 inç 800x480 çözünürlükte renkli Ekran
    geri vitese atınca kamera görüntüsü geliyordu ekrana

Ama bu sensörlere çok güvenmeyin ve çok yavaş geri geri gelin
    Ve mutlaka geri görüş kamerası da takın
    Yoldaki Çukurları taşı bazen direği algılamıyor
    Birinde su arkına düştü araba. Tekerli krikoyla kaldırabildik
    Direksiyonu tam sağ veya sol yapınca algılaması çok zayıflıyor köşelerin.

1 takım da öne alın park sensörü ve ön görüş kamerası
    Sağ arka tekeri yanaştırırkn mesafeyi ayarlamak için kör nokta aynası takın
  • Hazır elin değmişken geri görüş kamerası da taksaydın iyi olurdu
  • Bendende sana bir tavsiye kardeşim, aynı sensörden bendede var kullanıyorum ürün gayet güzel ve hasasiyeti iyi. Tavsiye derken bendekinde şöyle birşey var aslında çokta önemli değilde yinede bilgin olsun istedim. Park sensörü uyarı ekranı bende ön camın orta en altta ve camla arabanın ön konsolunun alttan birleştiği yerde yani camla ön konsolun arasına sıkıştırılmış gibi duruyor. Haliyle yazın orası çok sağlam güneş aldığı için kapı ve camlar kapalı olduğundan arabanın içi dahada bir sıcak oluyo ne demek istediğimi anlamışındır. Bu sıcaktan dolayı gösterge ekranının önünde cam gibi şeffaf plastik var. Heh o şeffaf cam gibi olan plastik eğilip bükülüp büzüşüp şekil değiştiriyor ve ekranın önünden düşüyor bilgin olsun. Eğer direk güneş görmesin yani ön cama nazaran belki yine güneş görebilir ama cam dibindeki kadar olmaz orta dikiz aynasının üstüne yapıştırabilirsin.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam bende dışarda yapıyorum gelen geçen gelip bi bakıyor anlamasa bile akıl vermeye çalışıyor ya ona deli oluyorum...

Hocam döşemeyi hafif kaldırıp alttan ilerlettim çok uğraştırmadı.

• Eyvallah hocam yerini değiştireyim o zaman teşekkür ederim :)

• Çok yararlı bir konu, Pazar günü sözüm 50 kişilik bir pasta sordum çok basit bir süslemesi var yazı ve isim. pastaneci 600 lira fiyat çekti.
  • Bende arabaya amfi, subwoofer, ön kapı döşemelerini söküp mid vs yapmıştım. Dışarıda 150 200 tl istiyorlar bağlamak için. Küçükken arabaları sökerdim, pille çalışan arabaya elektrik bağlamıştım. Tabi çok hızlı kalıyordu

Babam küçükken oyuncak arabaları sökerdin şimdi büyüdün arabayı söküyorsun diye dalga geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 25 Eylül 2018; 15:13:6 >
  • Emeğinize sağlık, sizin aracınız için montaj ve bağlantılar nispeten kolay ve riski az, fakat burada görüp, farklı araçlara montaja kalkışacak arkadaşlar önce araç hakkında bilgi alsınlar, tampon delmeden önce, aracın altına girip, seyyar lamba veya bir fener yardımı ile keşif yapsınlar, yanlış bir yere delik açmak telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Birde elektirik bağlantı noktasını özenli yapın. Park sensörü beynini su ve nem almayacak bir yere monte edin.

Aracınız yeni model ise, mesela 2015,2018 model gibi, bu işlere temkinli yaklaşın, 100 tl kar edeceğim diye kafanızı taşlara vurmayın.

Kendi işini kendin yap vol.1 PARK SENSÖRÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

3-5 fazla verip geri vites kamerası almayı tercih ederim. Hem bu kadar delmeye kırmaya gerek kalmıyor hem de direk gördüğünüz için çok daha fazla kolaylık sağlıyor. Bence park sensörü miadı geçmiş bir teknoloji.
    Tek başına kamera asla bir park sensörünün yerini tutmaz, kamera ve park sensörü mükemmel bir ikili oluyor. Ben ikisini de o kadar çok alıştım ki, büyük kolaylık valla, illa birini tercih edecek olsam bu kamera değil park sensörü olurdu.

• Sıfır aracımı alırken bayiye taktırmıştım. Eleman yağlı elleriyle tavanı mahvetmişti.
    Elinize sağlık. Çok da güzel, bilgilendirici bir mesaj olmuş. Saygılar
  • arabam yok. ancak ileride lazım olacak bir konu. hem öner çıkardım, hem favoriye aldım.
    emeğinize sağlık.
  • Elinize sağlık faydalı konu,elinizden bu tip işlerin gelmesi harika bir şey.

• Bu kadar usta arkadaş bulmuşken sorayım dedim. Yeni aldığım aracımda takılı park sensörü BAZEN sanki arkasında birşey görmüş gibi uzun ötüşe geçiyor.

Temizliyorum belki pislikten diye bi faydası olmadı.

Her zaman yapmıyor.

Tavsiye bekliyorum. Komple değiştireyim mi?
    Yoksa tek sensörde mi sorun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 111222333hhh -- 25 Eylül 2018; 18:37:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.