Şimdi Ara

Kendi İşini Kurmak Mı? Maaşlı İşte Çalışmak Mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
18.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mhmt.dp

kendi işinizi kurun. para için çalışmayın paranızı çalıştırın. birinin imazsından aldım bu cümleyi. çok düşük fiyatlara dahil çok büyük işler kurulabilir ama yüksek düzeyde zeka gerek. 3yıl önce 300 tlye iş kuran ve şu an aylık 7 bin nakit geliri olan birini tanıyorum.

Ne işi yapıyor acaba?? Kesinlikle kendi işimi kurmak istiyorum ama ne? sermaye ise sermaya, işletmecilikse işletmeclik ama iyi bir iş kolu iyi bir sektör bulamadım henüz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: futuristt

quote:

Orijinalden alıntı: mhmt.dp

kendi işinizi kurun. para için çalışmayın paranızı çalıştırın. birinin imazsından aldım bu cümleyi. çok düşük fiyatlara dahil çok büyük işler kurulabilir ama yüksek düzeyde zeka gerek. 3yıl önce 300 tlye iş kuran ve şu an aylık 7 bin nakit geliri olan birini tanıyorum.

Ne işi yapıyor acaba?? Kesinlikle kendi işimi kurmak istiyorum ama ne? sermaye ise sermaya, işletmecilikse işletmeclik ama iyi bir iş kolu iyi bir sektör bulamadım henüz..

Arkadaş forumdan zaten. gerçek hayatta da çok yakın yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen cinstendir. Sigarasını bile ben alırdım. işsiz culsuz liseterk kro alkolik biriydi.

iddadan tutturduğu 300 tl ye bir dedicated server bilgisayarı kiralayarak hostingciliğe başladı. Kazandığı parayla daha fazla makine kiraladı. Müşterilerine vermesi gereken hizmeti çok daha fazlasıyla verdi. (benim yardımlarım çok oldu bu konuda) Birçok siteye bedavaya sponsor oldu (sitelerde dh sadecehostingde barınmaktadır gibi birşey yazıyordu) . Bol kampanya yaptı. Adını duyurdu ve dükkanını açtı. yazın evlendircez inş

Bu mesaj bir süre sonra arkadaşın görmemesi için kendini imha edecektir. Lütfen alıntı yapmayınız.

• Eger ortamin rahatsa tabi ki maasli iş en iyisidir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaşlı çalışırken, ne kadar maaş alıyorsan o kadar adamsın. Kendi işini yaparsan çevrende biraz daha adam olarak görünürsün, tabii dürüst olursan.

İyi bi analiz yapıp, riski de göze alıp, "ya batar ya çıkarım" diyebiliyorsanız kendi işinizde en kötü senaryoyla yağmasa da çiseler.

• Bu devirde kendini işini kurmak çok zor. Birkaç tanıdığım kendi yerlerini kapatıp başka yerlerde işçi olarak çalışıyor.Yapılmayan iş kalmadı ve büyük sermayeler gerekiyor artık. Az sermaye ile anca maaşlı bir çalışanın aldığı parayı kazanırsınız. Yenilikçi bir fikriniz var ise kredi alıp riske girebilirsiniz başka türlü olmaz.
  • tabiki kendi işin ama iş kurup saldım çayıra mevlam kayıra olursa oda bir işe yaramaz

başkasının işinde çalışmak sabit gelir olduğu için çoğu kişiye daha cazip gelebilir

lakin işten atılmak herdaim mumkundur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 15 Kasım 2018; 12:14:18 >
  • Kendi işini kurmak tabi ki lakin maaştan kastın ne asgari ücret mi ortalama maaş mı dolgun maaş mı ?? Şu şartlarda ben İzmirdeyim onun için konuşayım +10 Bin gelirim olsa benim kafamdaki hayat için yeterli mutlu mesut yaşarım ötesinide istemem benim için nedir para kriteri bir şeyleri alırken veya yararlanırken rakam hesabı yapmamak tatile mi gitcem para hesabı yok dışarda yemek mi yicem para hesabı yok araba mı kiralıcam yurt dışına tatile mi gitcem para hesabı yok benim kafamda hayat bu bunun için Milyonlar kazanmaya gerek zenginlik seviyesi belli bi yere kadardır ondan sonrası israftan başka bi şey değil.

+10 Bin maaş alsam kemiksiz başkasının yanında çalışırdım lakin bu parayı alman için özel şirkette üst düzey yönetici veya müdür mevki sahibi olmak gerekir bizde o işi yapamayız paranı en geç 1 ay şeklinde toplayacak şekilde esnaflık yapabilirim veya şirket sahibi olabilirim burda ki cirolar çok yüksek.

Ama bu piyasada enflasyon kur ve vergilerle ne esnaflık ne bir şeye yatırım yapılmaz veya iş yeri açılmaz sermaye olmadığın vakit batarsın ki böyle küçük-orta esnaflar silindi kobilerde batıyor.

En basiti bi tekel sattığın büfeyi devral üstüne sermayen olmadan max 6 ay hatta ne 6 sı 3 aya batarsın.

• Direk kişiliğe göre değişir. Sosyalsen, kadınsan, konuşkansan, sorgulamıyorsan, çalışmayı sevmiyorsan, çok planlı ve hesaplayıcı değilsen maaşlı iş. Bunların zıttına sahipsin kendi işin. 5 yıldızlı otelde çalıştım ordaki verimsizliği aptallığı gördükten sonra kendi işimi kurmaya karar verdim. Ben kendi işimi kurarsam kızları direk eliyicem. Erkeklerin de focuslama kabiliyeti yüksek olanları işe alırım yani demek istediğim yaptığı işe konsantre olamıyorsa aralıksız çalışamıyorsa 5 dakkada bir konuşma ihtiyacı hissediyorsa o işten verim alamassınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.