Şimdi Ara

Kendi İşini Kurmak Mı? Maaşlı İşte Çalışmak Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
18.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla ben ağa olayım da ineği sağacak marabayı nasıl olsa buluruz.
  • Tabii ki kendi işin olması daha güzel ,

Bundan 5-6 yıl kadar önceydi , daha sokakta satılan bardak mısırlar İstanbul sokaklarında yokken , ben tabi o zaman unv. 3. Sınıftayım, bir firmayla görüşme yaptım, istanbul bayiiliği için , o günün parasıyla 25 milyar (yani 25bin) lazımdı. Babamı ikna edemedim, bütün iş planlarım hazır dı , hatta bir kaç yerlede sözlü olarak (satıştan pay almak koşuluyla ) anlaşma bile yapmıştım. Her şey hazırdı ama evdekileri yani ilk sermayemi verecek olan babamı ikna edemedim. :( ve şuan bankacıyım. Eğer o dönemde babam bana güvenip 25 bin tl vermiş olsaydı istanbul mısır piyasası benim olacaktı :'(

Özetle paran olacak veya sana güvenen sermayedar, ortak bulacaksın. Başka turlu ticaret yapamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 16 Kasım 2011; 21:43:04 >
  • Kendi işin daha iyidir tabi ama önemli olan ne işi yaptığın... Bir mesleğin varsa çok iyi paralar kazanabilirsin, ama yok internet kafe yok çay ocağı filan diyorsan bence hiç açma daha iyi.
  • Tabi ki kendin işin olacak.Ama yorulmucağın,gayet güzel paralı olan bi iş yerin olsa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ontario

sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa???
  • quote:

Orijinalden alıntı: futuristt

Valla ben ağa olayım da ineği sağacak marabayı nasıl olsa buluruz.

• teknolojik hizmet ve alım satım bunlar sayesinde parayı kırarsınız
  • Evet genç girişimciler yeni iş fikirlerinizi bekliyoruz
  • Ben Müh. fakültesinden inşAllah mezun olunca , 5 mühendis arkadaş(makine-elektrik-mimar-inşaat- Şirket kurma planım var..

yada mezun olduktan 5 yıl deneyim kazanıp sonra , İşimi kurmak :)
  • Önce bir işi güzelce öğrenin, ondan sonra kendi işinizi kurun.
    Uzmanlaşmadan kör topal atlarsanız sonunun hüsran olması büyük bir ihtimal.

Ticaret hayatında başarı sadece sizin çalışmanızla alakalı değil, rakiplerinizin de yapabildikleri ile alakalı.
    İşinizi çok iyi yapsanız da başarılı olamayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Önce bir işi güzelce öğrenin, ondan sonra kendi işinizi kurun.
    Uzmanlaşmadan kör topal atlarsanız sonunun hüsran olması büyük bir ihtimal.

Ticaret hayatında başarı sadece sizin çalışmanızla alakalı değil, rakiplerinizin de yapabildikleri ile alakalı.
    İşinizi çok iyi yapsanız da başarılı olamayabilirsiniz.

Evet haklısınız insan bildiği işi yapmalı.

Ama ticaret bu risk almayı gerektirir, eğer kendinizde işletmeci ruhunun olduğuna inanıyorsanız bence ticareti denemelisiniz. Rakiplere gelince;
    "pekmez gibi malın olsun sinek Bağdat'tan gelir"
  • Şansını denemelisin.
    Bende yaklaşık bir yıldır kendi işimi kurma düşüncesindeyim.
    Olur veya olmaz bilmiyorum ama ticaret yapmak istiyorum , denemeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagataySA

Şansını denemelisin.
    Bende yaklaşık bir yıldır kendi işimi kurma düşüncesindeyim.
    Olur veya olmaz bilmiyorum ama ticaret yapmak istiyorum , denemeliyim.

Üzerinde yoğunlaştığınız bir sektör var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız faydalı olabilirsiniz.
  • up
  • Konu deyimler sözlüğüne döndü lan inek minek,sinekli bağdatlı
  • Fotokopici, kopyalama merkezi olmayan bir ilçede böyle bir yer açmak kazandırır. Tabi o plotter yazıcılara ihtiyaç duyan insanlara yakın olması gerekir. Öğrenciler, mühendisler, mimarlar gibi. İyi bir iş.

Ortaklarla iş kurmak bence çok riskli. İnsanlarla anlaşmak zor. Zaman zaman ailenle bile anlaşamıyorsun. Herkezin farklı huyu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 19 Kasım 2011; 11:10:16 >
  • Evet güzel fikir ama bunun için yer çok önemli. İhtiyaç olan yerlerde zaten böyle işletmeler mevcut. Yeni açılacak bir üniversite, okul çevresi bulmak lazım. Bu konuda yer seçimi çok önemli.
  • Ben de ticaret yapmayı düşünüyorum ama herhangi bi icraatım olmadı şimdiye kadar.Üniv.den sonra birşeyler yapmayı düşünüyorum.Kendimde o ışığı görüyorum çünküBakalım ticaretten parayı vuran dh'li çıkacak mı
  • İşin alanına göre büyüklüğüne göre konuma göre size göre her şeye göre değişir. Birinde başkasının ağız kokusunu çekersin diğerinde kendi ağzın kokar.
  • Bence bu olay biraz kişiye göre değişiyor. Şahsen bir bilgisayar dükkanım olsa, işlek bir cadde de çok güzel paralar kazanabilirim.

Ayrıca duyurulur. Ortak kimseyle bir iş kurmayın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.