Arkadaslar oncelikle herkese merhaba. Benim sorunum bilgisayarı aksam kapatıyorum.Gece uyurken bı bakıyorum pc kendı kendıne acılıyor sesıne uyanıyorum.Format attım aradan bı kac gun gecıyor yıne bı bakıyorum gece kendı kendıne acılmıs. Bu konu hakkında yardım edebılecek var mı. Simdiden tesekkur edıyorum. Not : Bios ta wake up falan gıbı her hangı bı ayar yok.
anlattığınıza göre bu güçsel bi sorun gibi PSU ile alakalı olabilir
Ne gibi biraz daha acarmısın.Psu derken.
BİLGİSAYARIN KENDİLİĞİNDEN AÇILMASI:
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarından kaynaklanıyor, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek "POWER MANAGEMENT SETUP" (Güç Yönetimi Ayarları) kısmına girin aşağıda bahsedilen iki ayarıda "disabled" yaparak devre dışı bırakın.
PCI Aygıt ile Başla (Power Up On PCI Device): Eğer çoğunlukla işyerlerinde kullanılan ve uzaktan bilgisayarların açılmasını gerektiren Wake-On-LAN (ağdan uyan) gibi bir hizmet kullanmıyorsanız bu ayarı devre dışı (disabled) bırakın.
Modem ile Uyan/Başla (Wake/Power Up on Ext. Modem): Bu ayar modeme bağlı hatta arama gelirse bilgisayarın uyanmasını /başlamasını sağlamak için kullanılır. Yine yukarıda anlattığımız gibi bir uzaktan başlatma hizmeti kullanmıyorsanız gereksizdir. Her ne kadar faks almak için kullanılabilecek olsa da, bilgisayar başlayana/uyanana kadar karşının vazgeçeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunluk kullanıcı için devre dışı (disabled) bırakılması gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: nihat35nihat
BİLGİSAYARIN KENDİLİĞİNDEN AÇILMASI:
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarından kaynaklanıyor, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek "POWER MANAGEMENT SETUP" (Güç Yönetimi Ayarları) kısmına girin aşağıda bahsedilen iki ayarıda "disabled" yaparak devre dışı bırakın.
PCI Aygıt ile Başla (Power Up On PCI Device): Eğer çoğunlukla işyerlerinde kullanılan ve uzaktan bilgisayarların açılmasını gerektiren Wake-On-LAN (ağdan uyan) gibi bir hizmet kullanmıyorsanız bu ayarı devre dışı (disabled) bırakın.
Modem ile Uyan/Başla (Wake/Power Up on Ext. Modem): Bu ayar modeme bağlı hatta arama gelirse bilgisayarın uyanmasını /başlamasını sağlamak için kullanılır. Yine yukarıda anlattığımız gibi bir uzaktan başlatma hizmeti kullanmıyorsanız gereksizdir. Her ne kadar faks almak için kullanılabilecek olsa da, bilgisayar başlayana/uyanana kadar karşının vazgeçeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunluk kullanıcı için devre dışı (disabled) bırakılması gerekir.
Arkadasım ilgin icin sagol fakat bios ta ole bı ayar bulamadım. Anakart olarak asus M2N MX SE ıslemcide amd am2 5200 + kullanıyorum.
Amatör çözüm ise; bios pilini söküp, bikaç dk. bekle tak (bios'u resetler) sonra bakalım hala yapacak mı? Makinan açılınca bios'a gir tarih ayarlarını düzelt (F10) save le çık.. Bilgisayarı kapattıktan sonra modemini de kapat buda bir çözüm olabilir.
Bios pilini çıkar-tak düzelir.
bence yatarken veya kullanmadığın zaman fişini çek :)