Suan bahsedicegim konu kota limiti vs yada kotanın yetmemesi degil.Internet baglantınızın baska bir program tarafından kullanılarak kotanın sisirilmesi.Bu benm basımdaki buyuk derti 1 aydır.Tum aramalarıma ragmen herhangi bir cozumle karsılasmadım ben yazıyım dedim..
Ilk olarak kotamız kendi kendine artıyomu onu kontrol edelim: baslat>ag baglantıları>yerel ag baglatısı cift tıklatın ve altaki gelen(download) giden (upload) kısımlarına bakın.Internette hic bir sey yapmamanıza ragmen artıyosa problem var demektir.
Bunu internetle ugrasmıyoken modemin ısıgının devamlıu yanıp sonmesindende anlıyabilirz.
Eger bole bir sorun varsa: 1-)Ilk olarak ise acık portları kapatmakla baslıyalım. http://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2 adresinden acık portları gorun ve kapatın.Bu konuda web de bir cok dokuman goruceksiniz. 2-)Windowsun otomatik guncellemelerini devre dısı bırakın yani manuel yapın. Bu sayede güncelemleri istedigin zaman istediginiz boyutta yaparsınız.
4-)svchost.exe dosyasını kontrol edin.Bu sistem dosyasındaki degisiklikler internet baglnatınızın yavaslamasına ve sismesine yol acabilir. windows gorev yoneticisinden cpu ne kadr kullandıgına bakın eger genellikle %50 uzerindeyse bir problem var demektir.
5-)Windows guvenlik duvarını kaldırarak yeni bie firewall kullanın. Internet baglantınızı inceleyin. Iste en onemli kısım bu internet baglantımızı kullanan yazılımları belirlemede bize yardımcı olacak. Ben bu konuda jetico personal firewall tavsiye ediyorum freeware olması ve guvenli olması yeterli sayılabilecek avantajları.
Jetico baslarda sizi ugrastırabilir fakat sonunda saglıklı bir internet baglantısına kavusursunuz.
6-Yok ben firewall kullanmam baglantımı kendm kontrol ederim diosanz. baslat>calıstır>cmd yazarak komut penceresinde netstat yazın.Bu sayede etkin baglantıları goruceksiniz. netstat hakkında dos ekranında yardım almak icin netstat/? yazın.
Sorunlarınızı bekliyorum.Yakın zamanda jeticonun resimli kullanım ayrıntılarını da yazıcam.
Eline saglik forumda cok kişi bu dertten şikayetci en azindan senın taktigide denemiş olurlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme