|
Kendi kendini imha eden çipler güvenlik endişelerini sonlandıracak
-
-
Alo Müşteri hizmetleri mi? Evet Buyrun!
İşlemcim kendi kendini imha etti teknik servis istiyorum!
Hayır bu kullanıcı hatasından kaynaklı garanti kapsamı dışındasınız :))))
-
Güvenlik endişelerini nasıl sonlandıracak ya? Kendi kendini imha edebilen bir işlemci endişe falan sonlandıramaz. Düşünsenize, işlemcide bir hatalı kod çalışıyor, kendi kendini imha ediyor. Nasıl güveneceksin?.. :)
-
ya erken imha ederse ne olacak yada imha olmazsa belgeler başkalarının eline geçecek.güvenemezsin
-
Bilg.Y.Müh. olarak söylüyorum; Saçmalık. Neyin güvenliği neyin endişesi... Bu sözelci mantığı ya kimse kusura bakmasın. Bilgisayarda veri vardır, bir sorun olunca istediğin an silersin biter gider. Bilgisayarı kullanılmaz hale getiren sigortalar da var yıllardır kullanılıyor zaten. Bazı işlemciler "kilitli" gelir. Overclock yapamazsın ya. Onlar kilitle üretilmiyor ki. İçindeki sigortaları attırıyorlar bitti gitti. Kilitleniyor... Komple işlemciyi de aynı mantıkla kapatabilirsin. Bunlar napmış? Elektrik verip transistörleri yakıyorlarmış... Şunu 5 yaşındaki çocuk yapıp getirse aferin ama oyun vakti bitti, şimdi git doğru dürüst bir şeylere çalış bakalım dersin...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İmha etmesi sadece güvenlik açısından iyi ama bunun komutla yapılması gerek illa ki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
:) :) Hacker lar bu yöntemle kurbana zarar vermek için yeni araçlar geliştirmeye başlamıştır bile ..
-
Bu çip ile çip ureticileri dünyayı ele geçirir her ürünü yazılımı ile birlikte verip yazılımının dışına çıkınca imha olcak bu da tüm bilginin herşeyin çip urticilerinin eline geçmesi demek geçmiş olsun
-
çipin kendisini niye imha ediyorsunuz. veriler zaten başka parçalarda saklanmıyor mu. ne alaka
-
Görevimiz tehlikedeki gibi dumanda çıkacak mı
-
elektronik y.müh. olarak asla saçma bulmamakla beraber gerekli mi bilmiyorum. bildiğim şey asla yeni bir tekonolji olmadığı.
bu bizim askeri sistemlerde yıllardır kullandığımız, platform düşmanın eline geçtiğinde veri ya da algoritmayı elde edememesi için kullanılan, "tamper proof" denen sistemin izinsiz müdahalelere karşı koruması ve "zeroization/sanitizing" dediğimiz verilerin kalıcı ya da normal olarak silinmesi işlemleridir. sivil bir sistemde gerek var mı ya da bununla neyi koruyacağız doğrusu bilmiyorum. sonuçta her eklenen özellik bir maliyet getiriyor, kullanıcı gerekszi bulursa almaz bu kadar basit aslında.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Alo Müşteri hizmetleri mi? Evet Buyrun!
İşlemcim kendi kendini imha etti teknik servis istiyorum! Hayır bu kullanıcı hatasından kaynaklı garanti kapsamı dışındasınız :)))) |
Güvenlik endişelerini nasıl sonlandıracak ya? Kendi kendini imha edebilen bir işlemci endişe falan sonlandıramaz. Düşünsenize, işlemcide bir hatalı kod çalışıyor, kendi kendini imha ediyor. Nasıl güveneceksin?.. :) |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X