Şimdi Ara

kendi navigasyon sesimi yapacağım ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aractaki navigasyon seslerini incelerken , çalışma sistemini biraz inceledim.
    ve kendi navigasyonu kendi sesimi yapabileceğimi farkettim.
    navigasyon içindeki zipli ses dosyasını inceledim. "1.ogg" gibi ogg uzantılı 122 adet ses dosyasından oluşuyor.
    kendi sesimi (yada cocuklarımın sesini) telefon ile kaydedip ogg uzantıya çevirerek kendime özgü ses dosyası yapabilirm.

bu sesli komutların içeriginin ne olduğu metin halinde bulabilirmiyim. hepsini tektek dinleyip not almak vs biraz uzun olacak.
    dosya adı (1.ogg) = ses açıklaması (sağa dön) şeklinde bulabilirmiyim.
    122 dosya var.

eger benimgibi yapmak isteyen olursa aşagıdaki linkden ses dosyanızı tektek online ogg dosyasına çevirebilirsiniz.
    online ogg uzantısına çevirici link
     kendi navigasyon sesimi yapacağım ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitachi30 -- 17 Şubat 2015; 21:07:24 >

• Merhaba , nette bu tarz siteler var ses kaydedici olarak Türkçe seçeneği var ama gene bilindik ROBOTİK ses vurgulaması yok fonetiği yok sadece harfleri taklit ediyor ben bir Fransız navigasyon sitesinde buldum navigasyonun açılışında kendi sesimle karşılama mesajı versin diye ama olmadı gereken kodları yazamadım .
    Ses dosyalarının hepsi aynı kalıbı kullanıyor isim vermek gerekirse özelden yazarım bir Türk Navigasyon sitesi kendi ses dosyasını hazırlamış bende var o dosyaları inceleyerek siz de yaparsınız zannediyorum.

Saygılar.
  • cevab için teşekürler.
    ancak benim istediğim soru şuydu aşağıda dosya adı olan seslerin içeriğinin yazı olarak listesiydi. (örnek 1rd left .ogg= birinci sola dön gibi)

ki dosyaları tektek dinleyip (ogg ses dosyalarını cep telefonum açıyor) kagıtta karşısına yazdım.
    bir ara buradan paylaşırım. (not aldığım yazı çok kötü . temize çekmek lazım)

ben sesleri cep telefonu ile kayıt edeceğim.(biraz uzun sürecek çocuklarım istan bulda ben konyadayım. )
    sonra kaydettiğim ses dosyalarını ogg ye cevirip (ilk yazımda verdiğim linkte ses dosyaları ,ogg ye online ceviriliyor),
    sonra tektek aşağıdaki listedki gibi isimlendireceğim.
    bu dosyaları klasöre koyup , zipleyeceğim
  • acapela isminde bir site var
    burayı inceleyin işinize yarasa ne mutlu Yaramazsa bende navigasyon sitesinin kendilerinin yaptığı var o Türkçe olduğu için işinize yarar mı bilemedim..

http://www.acapela-group.com/
    http://www.acapela-group.com/demo-tts/DemoHTML5Form_V2.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca_selo -- 28 Şubat 2015; 2:57:51 >
  • Önce kaydedip sonra çevirmek yerine doğrudan ogg olarak kaydetseniz daha iyi olmaz mı? Bir de komutların listesinin hazır bulunacağını pek sanmam ama

Bir de telefondan zor olabilir. Ama bilgisayarda tüm sesleri bi oynatıcıya atıp, yine bilgisayarda not tutmak daha kolay olurdu bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9unkarekoku -- 28 Şubat 2015; 13:09:54 >
  • cevaplar için tesekurler.
    bilgisayarda ogg dosyalarını hiç açamadım.
    ses dosyalarını ogg olarak kaydeden bir proğramda bilmiyorum.
    elbette bilgisayar ile ses dosyasını oluşturup ad değişikliği basit olacaktır.

cepv tlf ile ses leri kaydetmek biraz daha pratik olabilir. cep tlf da sesoynatıcımda sesin onunu arkasındaki boşlukları kesecek program var.
    ad değişikliğinide pc den yaparım.

cep tlf ile çocukları fazla ürkütmeden oyun edasında kayıt daha pratik olur düşüncesindeyim.
    (bilgisayarda ses işleme proğramım yok)

şu an çocuklarda yanımda olmadığından beklemeye aldım.

hangi dosyada ne söylendiğini yazan bir liste yi bulurmuyum derken, ses dosyalarını boş zamanımda tektek dinleyip not aldım.
    navigas yonda türkçe birkaç ses dosyası var. bütün ugraşmam bana özel olması için dir
    tekrar tesekürler
  • Takipteyim. Laz şivesi Çorum şivesi var navilerde. Kendi sesimizde güzel olurdu. Ama biraz ugrastırır gibi. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.