Şimdi Ara

Arabamın Ses Sistemini Güçlendirmek İstiyorum Ama Cahilim Vallahi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1buçuk ay önce Chevrolet Lacetti HB araç aldım. Arabamdan çok memnunum fakat ses sistemine takviye yapmak, daha güçlendirmek istiyorum. Ancak oto ses sistemleri hakkında çok bilgili olduğum söylenemez dolayısıyla öncelikle öğrenmem gereken birkaç konu var.

Öncelikle tek başına subwoofer almak yeterli olmaz mı? İlla Ampli almam şart mıdır? Bunun yanında ilave hoparlör sayısı kaç olmalıdır?

Aracın bagajında çook az yer kaplayacak şekilde bir sistem oluşturmak mümkün müdür? Yani zaten arabanın bagajı çok yeterli sayılmaz alanı iyice azaltmak hoş olmaz.

Diyelim 1200W Sony Subwoofer aldık linkdeki gibi Sony 1200W Subwoofer Bunu besleyecek bir ampli gücü en az ne kadar olmalı veya böyle bir kısıtlama var mıdır? Herhangi bir güçteki ampliyle her subwoofer beslenebilir mi? Misal yine Sony 222W Ampli yeterli olur mu? Linkteki- Sony 222W Ampli
    Bunların 600W lıkları var dı snrm...

Resimde de yazdığı gibi 2/1 kanal ifadesi sadece 2 hoparlörü besleyebildiğinin ifadesi midir?

Benim aradığım tatmin edecek seviyede çok güçlü olması gerekmeyen bir sistem yeterki iyi bass versin net ses versin yeter öyle abartı sistemlerde gözüm yok :) Bu bağlamda 1 Subwoofer+1Ampli+ Kaç hoparlör almam gerekiyor? Araçta yanılmıyorsam ya 6 ya 8 hoparlör var bunlar bu sistemi monte edince iptal mi olacak? Araçtaki teyp Blaupunkt onu değiştirmem gerekecek mi???

Son ve en önemli olarak bana ne almamı tavsiye ediyorsunuz? Üst limit olarak 500 YTL yeterli olr mu tatmin edici bir sistem için? Önerilerinizi Sub, Ampli ve Hoparlörler için ayrı ayrı marka ve model olarak yaparsanız sevinirim. Birde link veya resim verirseniz kaymaklı ekmek kadayıfı olur :)

• unutmadan bu işlem sonucunda aracın garantisinde ne gibi değişiklikler oluyor?!?!?
  •  Arabamın Ses Sistemini Güçlendirmek İstiyorum Ama Cahilim Vallahi!!!
    kuracağım sistem bu şekilde olmalı...
  • Kuracagin sistem bu sekilde olacak, ve sistem az yer kaplayacak, bir de 500 YTL olacak... Hadi 500 YTL oldu diyelim de, o foto.sunu koydugun seyin ne kadar yer kapladigini goruyorsun az cok...
  • İlk önce Teypten başlıyım.Kullandığın teybin amfi çıkışı olup olmadığını kontrol etmenni tavsiye ederim.Eğer amfi çıkışı yoksa ve sağlam bir tesisat yaptırsan bile net ve sağlam bir bass alamassın.
    İknci olarak arabanın kapılarına kolon olarak Focal taktırmanı öneririm.Kendi arabamda JBl component var ama Focalın verdiği net sesi kesinlikle alamıyorsun JBL den.
    Son olarakta amfi ve wooferdan söz etmek gerekirse bende kendi arabama yeni bir amfi ve woofer almayı düşünüyorum,bana önerilen kapı kolonları için sağlam bir amfi ve woofer için ayrı bir amfi kullanmam.Alıcağın amfinin kaliteli bir marka olması senin için avantaj olacaktır.Tabiki bu söylediklerim dışında Ses tesisati yapan bir kaç yer gezip fiyatta alabilirsin:)
  • arkadaşlar ufak çaplı bi araştırma sonucu bazı sonuçlar elde ettim. Öncelikle birkaç sorum olacak.

Sony Subwoofer nasıldır acaba? Fiyatı uygun geldi Sony XS-L121P5 modeli 350W ve 186YTL fiyatı var sizce tercih edilebilinir mi?

Component olarak öncelikle 1 çift yeter diye düşünüyorum yani sadece öne arka tarafı daha sonra düşünebilirim. Bunun içinde birkaç model çıkardım. Ground Zero GZRC13 modeli 100W 178YTL bunun bi üstü var GZRC16 fiyat 191YTL 120W. Componentlerda baktığım markalar sırasıyla; Ground Zero, Kicker, Cerwin Vega, Kenwood, Alpine... Bu markalardan en çok hangisini önerirsiniz? Fiyat olarak bunlar arasında tercih ettiklerimden max fiyatlı olan 195YTL ile Cerwin Vega HED-1602(50W) modeli min fiyatlı olan ise Alpine SXS-1757(60W) modeli 145YTL ile.

Subwooferlarda ise 30CM ve 38Cm leri karşılaştırdım. 30cm lik sublarda en yüksek fiyatlı (benim seçtiklerimde) 277YTL ile Kicker CVR122 ve CVR124. En düşük fiyatlı olan ise 96YTL ile Xtreme 124X. Hemen sormak istiyorum bu çok mu dandik bir markadır ki bu kadar düşük fiyatlı deneyen oldu mu? Fiyat çok iyi geldi ama hemen atlamamak lazım tabi. Subwooferlarda kanımın kaynadığı model ise Sony XS-L121P5 oldu fiyatı iyi gücü 350W ama bilmiyorum belki Sony çok iyi değildir subwooferlarda??? Sony dışında birde Pioneer TS-W305F var fiyat 169YTL 300W. 30 Cm wooferlarda benim incelediklerim; Alpine, Cerwin Vega, Eartquake, Kicker, Xtreme, Sony ve Pioneer oldu, bunlar arasında nasıl bir tercih yapmak lazım sizce? Hangileri kalitelidir? Eartquake ile Xtreme nasıl markalardır? Ha bide unutmadan bazı wooferlarda 2+2Ohm 4+4Ohm gibi ifadeler yer alıyor bunlar ne anlama geliyor?

38cmlik wooferlarda 3 model seçtim ama haliyle fiyatları biraz daha yukarıda. En düşük fiyatlı Eartquake DB-15R en yüksek Kicker C15. 30 cm ile 38 cm arasında çok aşırı bi performans farkı olru mu?

Ampliler ise biraz daha komplike. Öncelikle Sub ile Componenti belirleyip ona göre bi ampli seçmeyi düşünüyorum dolayısıyla ilk olarak bana sub+component tercihimde yardımcı olursanız ampli seçimini tamamen size bırakıcam . Amplilerde 3-4 kanal olanlara baktım bunlar arasında Alpine,Ground Zero,Xtreme,Pioneer bütçeyi çok sarsmayacak ölçüde olduğu için seçtim. Sub olarak 300W lık bişey seçmeyi istiyorum bunu besleyecek ampli en az 300W olmalı sanırım öyle değil mi? Ancak bir üst mesajımda da belirttiğim gibi amplilerde RMS 4OHM ve RMS2OHM diye 2 ayrı ifade var bunlardan hangisine bakarak hah tamam bu ampli benim sub için yeterlidir veya benım sıstem ıcın yeterlı olacaktır kararına varabılırım? Yoksa bi carpma bolme işine mi giricez

En Son olarak tabi sizler kadar asla bilgili olmadığım için sadece kanımın biraz olsun kaynadığı ikiliyi yazayım tercih değil henüz. Component olarak; Ground Zero GZRC13 veya 16 ve fiyatından dolayı Alpine SXS-1757. Subwoofer olarak ise; Sony XS-L121P5 ile Pioneer TS-W305F veya Cerwin Vega. Ampli ise henüz bilmiorum açıkcası sanırım en önemli kısımda bu olacak.

Ana üntede benım teyp için preampli çıkışı 4 ifadesi var bunun aanlamı nedir? Anaünite almama gerek yok snrm? Yukarıda belirttiğim sistemler için link vermeme gerek var mı? Biliyosunuzdur diye yazmadım valla

• maslak oto sanayi de okçu müzik var.oraya gitmeni öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • + koşuyolu nda cms shop üst katında da OKÇU müzik var.profesyonel sistemler yapıyorlar.

mesela ; jbl 1000 w modelinde . normal RMS değeri 250watt.ama peak gücü(bir anlık ses çıkış tepkisi)1000 wattır.

yani senin konunun başında öne sürmüş olduğun 1200 watt.yazan gerçekte 2200 watt değildir.

mesela ;jbl subwoofer kabini 100 milyon. (orjinal)

jbl subwoofer 30 cm 150 milyon.

jbl amphi 275 milyon.

ama profesyonel bi firma ile çalışmak daha yararlı olur.

not: az önce wermiş olduğum fiyatlar okçu müzik e ait değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R daMaRı CHaTLaK -- 11 Şubat 2005, 0:38:24 >
  • valla bir baslik acmistim ama nerde oldugunu bulamadim yine buraya yaziyorum,.bende sony cd calar var.MTC anfi var 300 watt sadece bas yapmak icin.iki tane 12 inc 1500 watt sony woofer var boxlarda mdf cok kalin ve cok guzel bas veriyorlar,benim istedigim simdi.crossover yapmak istiyorum gucu yukseltmek icin.bunun icin bana ne gerek extra bir alet lazimmi ve nasil yapacagimi soyle guzelce anlatirsaniz cok seviniyrim resimli olursa daha iyi lur simdiden tesekkurler.
  • anliyorum dediklerinide.benim aslinda su anki ses mukemmel.ama eger imkanim varsa daha da iyi yapmak isterim.crossoverda duydugum kadariyla anfiye giren kablolari degisik bir bicimde baglayinca 300 luk anfi 600 luk oluyor.bunu cok iyi biliyorum ama nasil yapildigini ogrenmek istemistim.yokmu bir bilen kisi.ve bunu yaparken ayriyetten bir arac gerekiyormu acaba?ayni bilgisayarda overclock yapmak gibi bu is !
  • Abi crossover'in güç ile bir alakası yok.SAna şöyle anlatayım.

Diyelim bi woofer aldınız.Bu woofer sadece 20hz-300hz arası sesleri çıkarabilsin.Siz eğer buna 5khz'!lik sesleri de verirseniz bu sesler hoparlördeki hareket enerjisine değil de ısıya dönüşür bobinde bu da sesde bozulmalara yol açar.Zaten crossoversız woofer düşünülemez.

Aynı şeyler tweeterlar için de geçerli.Tabii ki sesleri farklı hoparlörlerden almak hoparlör başına düşen işi azaltacağından ses daha net duyulacaktır.

bazı anfilerde crossover onboard oluyor.Yani almanız gerek yok.Yine de harici olanlar çok daha iyi olacaktır.
  • cok guzel aciklamissin.demekki ben yanlis bilgilendirilmisim.tamam zaten dedigin gibi oluyor benim arabanin icindeki speakerlerde.yani cizirti pitirti oluyor belli bir duzeyi asinca ses.bunu nasil onlerim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.