Şimdi Ara

Aracıma ses sistemi almak istiyorum tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aracıma ses sistemi almak istiyorum çok üst düzey bir sey istemiyorum ama almişken çok kotude olmasın orjinal hoparlorden daha iyi olsun istiyorum. Aracım elentra aklımda olan sistem özellikle bassları kaliteli olsun istiyorum.

Jbl stadium 62cf (sadece önlere ilerde arkayada taktirabilirim.)

Pioner 30 cm cift bobinli subwoofer

Amfi hakkında bilgim yok bu ikisi iyi bir secimse amfi onerirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 22 Ağustos 2024; 18:51:17 >

• PcExpertt kullanıcısına yanıt
    Qline 110.4.
    ilerde arka kapılara ekleme yaparsanız ve arkaları amfiye girerseniz sisteme mono amfi ekleyerek subwoferı mono amfi ile beslemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 25 Ağustos 2024; 18:28:10 >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

Peki hocam bu suanki dedigim sistem icin yeterli mi pioner 1600w subwoofer ve jbl stadium 62cf icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 26 Ağustos 2024; 3:4:14 >
    jbl comp için yeterli gelir. diğer 2 kanalı köprüleyip subwoofera girersiniz. subwoofera biraz zayıf kalır. belkide bass şiddeti kullandıkça size yeterli de gelebilir. belirtilen subwoofer için 1200.1 mono amfi öneririm.

Soylediginiz amfiye baktım bir tık pahalı geldi. Acaba daha uygun olan amfilerden kullansam tatmin etmez mi. Birde Amfi alırken neye dikkat etmem gerekiyor

Edit https://www.hepsiburada.com/soundmax-sx-pw55005-max-power-5500w-amplifier-p-HBV00000L8QO5?ftid=9raa8c6wg7wyo4hj&magaza=kadiro%C4%9Flu+ticaret&url_src=and-product-detail

Mesela bu amfiyi alsam hem jbl icin hem subwoofer icin isimi gormezmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 28 Ağustos 2024; 16:16:27 >
    ses kalitesi için amfinin de kaliteli olmasını öneririm. Soundmax te kendi fiyat kategorisinde iş görür. soundmaxin kanal başı rms değerleri düşük kalır. ama köprüleyip componentlere girerseniz yeterli gelir. köprülerseniz hpf modunda sürmeniz gerekli yoksa componentlerin düşükte olsa yanma ihtimali var. kağıt üstünde yazan değerleri vermesi mümkün değil. ama fiyatına göre iş görür. amfi seçerken marka, kalite, 4ohm rms değerleri, ihtiyaca göre seçim yapmak gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 28 Ağustos 2024; 18:20:52 >

Anladım cevabiniz icin cok tesekkur ederim cok yardımcı oldunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Hocam bir sorum daha olacak son olarak buna karar verdim

Pioner 1600w cift bobinli subwoofer

Bu bass ici forx xae 1200.1 mono amfi

Jbl stadium 62cf 16 cm 330w hoparlor

Amfi -4 x 300 RMS Ses ve Bass Amfisi - For-x XQ-300.4D

Bu sekilde nasil bir sistem olur? Sizce bunu almalimiyim. Beklentim cok yuksek sesten ziyade kaliteli ses.

Birde hocam bu sistemlerin aküye zararı oluyor mu ? Kapasitor takiliyormus onlara gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 2 Eylül 2024; 22:11:24 >
  • Elimde STEG SQ650C ve JL Audio C2 650 komponent var, ilgileniyorsan sana onları vereyim JBL lere rahmet okutur.

Steg SQ650C 16 CM Komponent Hoparlörfacebook
    Steg SQ650C 16 CM Komponent Hoparlör
    https://www.facebook.com/marketplace/item/825144666067879/?mibextid=dXMIcH

https://www.sahibinden.com/s/qVBwjaVw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 2 Eylül 2024; 22:38:24 >

sistem yeterli gelir. ana ünite kalitesi önemli ses kalitesi için. rca kablo kalitesi ve sisteme göre kaç adet çekildiği önemli. çift amfi olacağı için tam yükte farlarda bass vurduğunda kısılma yapabilir. power kablo kalitesi ve kalınlığı önemli. en az 4ga kalınlık kullanın. 72 amper kaliteli akü iyi olur. sadece aküde bitmiyor malesef, şarj dinamosunun sisteme yeterince amper basması gerekli. şarj dinamosu zayıfsa ne akü koyarsan koy tam yeterli değil. kapasitör de olursa iyi olur. sistem montajı yapıldıktan sonra ihtiyaç olursa kapasitör eklenebilir onlar kolay.

Bilgiler icin cok tesekkurler hocam sagolun

Hocam son bir sorum daha olacak jbl stadium 62 cf icin ben forx xdq 300.4 amfi aldim. Ama baslginda midrange amfi yaziyor bu sorun olur mu midrange amfi farklimi oluyor?

güçlü bir amfi. hpf modunda kullanın. gaini çok açmayın. aşırı yüklenmede componentlere ve tweterlarına zarar verebilir. dikkatli kullanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 5 Eylül 2024; 9:46:18 >

Hocam sistemi kurdum aracıma cokta guzel oldu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim ama bass vurdugu zaman ses yuksekse farlarda goz kirpma oluyor bunun nedeni nedir. Tek amfi kullandim. 1000w subwoofer ve jbl 62cf

bişey değil, sistem çok fazla amper çektiği için yetmiyor. çeşitli çözümler mevcut, hepsini yapmanızı öneririm. şarj dinamosunun artısından direk akünün artısına kalın kablo çektirin. akü kutup başlarının tam temas ettiğini oksit olmadığından emin olun. araç şasesi düzgünmü baktırın. amfi şase alındığı yerde boya kalıntısı vs olmayacak, yeniden bakın şase düzgün mü çekilmiş. belirtilen sisteme amfi girişine ileriye dönük olması için 4 farad kaliteli kapasitör öneririm. birde akü 60 amperse yer varsa 72 amper sığıyorsa kaliteli akü ile değiştirin. akü 72 amperse ve yer varsa 90 amper koyabilirseniz daha iyi olur. bunlara rağmen halen kısma oluyorsa şarz dinamosu güçlü bir arabanın şarz dinamosu ile değişecek, bu sistemde ek aküye gerek yok ama hala rahatsız ederse bagaja jel akü konulacak. halojen far var ise, led fara geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 16 Eylül 2024; 19:39:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.