Şimdi Ara

KENDİ SAÇINI TRAŞ ETMEk MÜMKÜN MÜ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
23.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hypocrites

Babam yazın kel dolaştığı için berbere gitmesine gerek kalmıyor Kendi kesiyor.

Alıntıları Göster
    bende saçımı üstler 3 yanlar 2 kestiriyorum. saçın seyrek bölgelerine göre rutuş yapıyor berber. favoriler, ense sıfıra yakın falan.. kafanın tümü aynı uzunlukta iyi olmuyo bence yada ben öyle alışmışım. 5 lira çok değil arkadaşlar. nereye vermiyoruz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

bende saçımı üstler 3 yanlar 2 kestiriyorum. saçın seyrek bölgelerine göre rutuş yapıyor berber. favoriler, ense sıfıra yakın falan.. kafanın tümü aynı uzunlukta iyi olmuyo bence yada ben öyle alışmışım. 5 lira çok değil arkadaşlar. nereye vermiyoruz ki?

Alıntıları Göster
    ankarada 4liraya oluyorum.. ist. baya pahalıymış yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeraltından Notlar

1 metre saçım var kestirmesi + yıkaması + fön + bakım + sakal + şekillendiricisi + parfüm = max 6 ytl

~constantinepoli

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yeraltından Notlar

1 metre saçım var kestirmesi + yıkaması + fön + bakım + sakal + şekillendiricisi + parfüm = max 6 ytl

~constantinepoli

ziya ağladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: vuslat06

ankarada 4liraya oluyorum.. ist. baya pahalıymış yahu

Alıntıları Göster
    Bizim burda 6 YTL. (İstanbul)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shoturday

Bizim burda 6 YTL. (İstanbul)

Alıntıları Göster
    3 numara güzel oluyo modada :D

Ama hangi tür kafa yapısına / saç yapısına üç numara gider? ona göre.sonra maskara olmayalım
  • Hortlatayım konuyu 7 yılda neler değişmiş bakalım

Bende bu işe girişcem ama enseyi nasıl halledeceğiz
  • Hortlatmaya devam
    7 yıl önce 3 tl ye oldugum tras oldu 10 lira yıkama yok sadece sac kesim kısa ve zahmetsiz en kısa zamanda 3 numarayı deniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: triyaki43

Hortlatmaya devam
    7 yıl önce 3 tl ye oldugum tras oldu 10 lira yıkama yok sadece sac kesim kısa ve zahmetsiz en kısa zamanda 3 numarayı deniyorum.
    Hortlatma show. :)

Ben de pahalanan berber ücretleri konusunda huzursuzum.

25 TL ye traş oluyorum ayda minumum 2 defa gidiyorum = min 50 TL tutuyor = Yıllık Traş Masrafım min 600 lira

Saç sakal yıkama parfüm. Bir ara sadece şekillendir dedim fön çekti 10 lira aldı..

Kendin traş olmak mantıklı geliyor. 2 3 yıl sonra okulum bitiyor ve denizci olacağım saç sakal karışmış bir şekilde dünyayı gezmek istemiyorum bilmediğim berberler eller çok itici geliyor. En fazla öğrenmek 1 ayımı alır sanırım

Keşke daha çok yardımcı içerik olsa nette.

• O zamanlar ytl varmis ayrica hic mi film izlemedin tras sahnesi olan
  • kabarik dalgali sert sacim var. kendimi traşlıyorum makas kullanıyorum kafama göre arka tarafida hislerimle yapiyorum
  • Eger saciniz dalgali-kivircik degilse sakın denemeyin.Berberler bile kendi sacini kendi kesmiyor bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ieyegosubu

Eger saciniz dalgali-kivircik degilse sakın denemeyin.Berberler bile kendi sacini kendi kesmiyor bu arada.
    2014-2015 yıllarında Türkiye hijyen araştırma merkezinin resmi raporuna göre berberlerin kullandığı havludaki bakteri sayısı boktan 20 kat fazlaymış. 2014 yılından bu yana evde kendime güzel bir sistem kurdum ve kendi kendimi traş ediyorum. Hele oğlumu hiç göndermiyorum. Kendimi traş ederken ilk başlarda biraz zordu ama, sonraları çok kolay gelmeye başladı. abartmadan söylüyorum, berberde olduğum traştan daha kaliteli, daha güzel, daha hijyenik ve üstelikte bedava traj oluyorum. Kesinlikle berbere giden paraya yazık. Avrupada herkes kendi traş oluyor. İyi bir traş için evde ucuz yollu bir fotoğraf makinesi tripod kullanıyorum. Tripoda 30 cm lik bir ayna asıp arka ayna olarak kullanıyorum. Bu arada güzel bir traş için, aynaların olduğu bölümde ışıklandırmanın mutlaka iyi olması şart. Makineyi ucuz değil, marka ve kaliteli alın. Bir adette makas ( kaliteli makas ) . Evde kullanmadığım, rengini ve modelini beğenmediğim naylon türevi bir gömleğim var, traş olurken onu giyiniyorum, hem kıl geçirmiyor, hemde üşümüyorum. Herkes bunu yapabilir, lütfen berberler bu hijyen kurallarına uyana kadar kendniniz traş olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mt8 -- 29 Nisan 2016; 23:34:57 >

• Hocam 12 tlye Nasıl traş oluyorsunuz burada çoğu yer 15
  • expander_ kullanıcısına yanıt
    Matematiğim iyi olsa 3 yılı bir milyara bölüp tıraş başına verdiğin parayı hesaplayıp, oha kardeş demek isterdim ama yapamam. Hesaplayamam kafam basmaz
    Bu arada kendi ensemi alıyorum ben makinayla, saç tıraşı denemedim henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerGiyotineBurnunuSokma

Matematiğim iyi olsa 3 yılı bir milyara bölüp tıraş başına verdiğin parayı hesaplayıp, oha kardeş demek isterdim ama yapamam. Hesaplayamam kafam basmaz
    1.5 yıldır kendim kesiyorum makası unut sadece makine ile kesebilirsin ben 3'e felanda vurmuyorum bildiğin subay traşı yapıyorum yanlar ve enseyi kısaltıyor üstü daha uzun bırakıyorum 41 mm başlığım var fakat saç 3-4 ayda anca 41 mm oluyor şuana kadar max 18 mm kullandım saçı kısaltmak için.

Ense almak bayağı zor ama küçük bir aynayı sol elinle ensene tutacaksın önünde büyük ayna olucak sağ elinle eğer solaksan tam tersi şekilde dikkatlice kesiceksin. Ben bir ara başlığı değiştirdim sandım yanları kestiğim numara ile saçımın ortasından geçmişim aynaya bir baktım saçın ortasında yol var o gün saçımı 3'e vurmuştum dikkat etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 21 Haziran 2016; 10:19:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HerGiyotineBurnunuSokma

Vay be 2008 de atmışım bu mesajı, 2016 oldu hala kendim banyoda yapıyorum tıraşımı :)

Yaklaşık 10 yıldır berbere para vermiyorum desek ;

1 ayda 30tl cepte.
    1 yılda 360tl cepte.
    10 yılda 3600tl cepte kalmış denebilir :)
    100 yaşına kadar yaşarsam 36 bin tl ooo iyi para :)
  • Çocukluğumda da gençliğimde de hiç sevmezdim berberde tıraş olmayı, saçımı kesip dana yalamış gibi tarardı, fön çekerdi çoğu, üstüne de kolonya, oh, mis! Bu eziyeti 30 yıl çektikten sonra 10 yıldır saçımı kendim kesiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 17 Eylül 2016; 10:14:50 >
  • 20 tl veriyorum 2 ayda bir pisman degilim
  • Tanur kullanıcısına yanıt
    4-5 tl demişler vay anasını bee o zamanlar ucuzmuş. Ben ayda 1 30 veriyorum
  • Son 2 senedir hiç berbere gitmedim. Tıraş makinasi var hatta en adisinden, 20 liralık simbo. (A101e gelmişti)
    Fix 3e vuruyorum zaten, saçıda sakalıda. Hatta kol altı bölgeside alıyorum.
    Bazen enseyi tam almak için benim hatundan yardım istiyorum o kadar. Yoksa alışıyorsun zaten, biraz bastırarak yapınca makinayı tanıyorsun, nerede ne kadar saç kesti anlıyorsun. Acemiysen banyo aynasının karşısına geç, arkana da alaturka tuvaletteki asma aynayı yapıştır ve göre göre kes. Tabi banyo zeminine çöp poşeti sermeyi unutma.
    2 senede 2 ayda bir berbere gitseydim, 15 liradan, 24.15=360 lira edecekti. Ben 20 lira + 20 lira elektrik + emeğimle sıra mıra beklemeden istediğim gibi kesiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.